Jubilarno 45. takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"

Osnovci će se takmičiti u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti

  • 0

Okružna i gradska takmičenja osnovaca iz Beograda "Šta znaš o saobraćaju", koje organizuje Auto-moto savez Srbije, održaće se po 45. jubilarni put, 11. maja u Pionirskom gradu u Košutnjaku.

Osnovci će se takmičiti u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

Učenici su podeljeni u tri starosne grupe: A (najmlađi), B (rođeni 2002, 2003. i 2004. godine) i C (rođeni do 2001. godine).

U martu i aprilu već su održana školska i opštinska takmičenja. Državno takmičenje zakazano je za 23. i 24 maj, a najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina), dve devojčice i dva dečaka, predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA takmičenju, koje se ove godine održava od 5. do 7. septembra u Oslu, glavnom gradu Norveške.

Za ovogodišnji 45. ciklus takmičenja AMSS je odštampao preko 200.000 saobraćajnih testova, na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina, koji su distribuirani osnovnim školama.

Takođe, još nije kasno da osnovci, koji će učestvovati u predstojećim takmičenjima, vežbaju i provere svoje znanje rešavanjem e-testa, na sajtu www.amss.org.rs.

Svake godine u akciji AMSS učestvuje preko 200.000 osnovaca iz cele Srbije, čime je to takmičenje od neprocenjivog značaja, jer je kontinuriana edukacija dece kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju. Ujedno, ovo je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a podržali su ga i Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, MUP, osnovne škole, donatori i sponzori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA