Vesti

1

U Ministarstvu rada se odrekli dnevnica u znak podrške Vučiću

Autor: DJO

Izvor: Beta

U Ministarstvu rada se odrekli dnevnica u znak podrške Vučiću

"Zaposleni u Ministarstvu, na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom, dobrovoljno su se odrekli dnevnica iz osećaja socijalne odgovornosti
prema onima o kojima brinemo i kojima je teže od nas i nadamo se da će se našim primerom voditi i zaposleni u drugim državnim službama", piše u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su ranije danas da se zakonom reši pitanje ko sve treba da prima dnevnice i koliko umesto što se od zaposlenih u ministarstvima zahteva da potpišu blanko "izjave" o odricanju prava na dnevnice za službena putovanja.

U saopštenju se navodi da se od zaposlenih u ministarstvima zahteva da dobrovoljno potpišu takve blanko "izjave" o odricanju prava na dnevnicu za službeno putovanje u zemlji i inostranstvu što je, kako je ocenjeno, protivno zakonu jer se time sugeriše i nameće silom princip dobrovoljnosti.

Taj sindikat je naveo da je potpisivanje izjava o odricanju prava na dnevnicu mobingovanje zaposlenih pomoću straha, koji u očaju da ne izgube posao i ne budu na meti predpostavljenih pristaju na sve i izrazio bojazan da je će sledeći korak biti primoravanje zaposlenih na doborovoljno odricanje od plata ili dela mesečen zarade.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Preporod

Očekujem da zaposleni počnu da šalju telegrame podrške merama PV-a, da mediji otvore posebne rubrike za te telegrame i da se objavljuju u dnevnim informativnim vestima. Posle toga bi mogao i jedan Zajam za konsolidaciju Srbije.