Gradonačelnik predao Donjeck demonstrantima

Svetske vesti - Ponedeljak 05.05.2014 - 01:35

Gradonačelnik Donjecka Aleksandar Lukjančenko dobrovoljno je predao ovlašćenja i ključeve od zgrade izvršnog komiteta pristalicama federalizacije.

Gradonačelnik predao ključeve grada pristalicama federalizacije Gradonačelnik predao ključeve grada pristalicama federalizacije
"Vlast prelazi u narodne ruke i zato su i predati ključevi. Došli su mirni ljudi i ponudili predaju ovlašćenja. Čovek je to i uradio. Sve se odigralo sasvim mirno", saopšteno je u pres-službi Donjecke narodne republike. 
 
Zamenik rukovodioca Narodne vojske Donbasa Sergej Ciplakov izjavio je da se "sada celi Donjeck uzima pod kontrolu sa svim administrativnim zgradama". 
 
"Sada svi prelaze na našu stranu i samo armija i teroristi iz 'Desnog sektora' mogu još praviti provokacije i masakre", rekao je Ciplakov. 
 
Pristalice federalizacije ranije su zauzele zgrade vojnog tužilaštva Donjecka i i Lenjinskog regionalnog izvršnog komiteta, a kako je istaknuto u pres-službi, niko nije pružao otpor.
 
Tanjug, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: