Barak Obama priredio večeru za dopisnike iz Bele kuće, tokom koje je zbijao šale na račun domaćih problema, političkih protivnika, ali i Vladimira Putina.

 „Nismo uspeli da se dogovorimo o osiguranju za nezaposlene. Republikanci odbijaju da ga produže. Počinjem da mislim da su u pravu. Ako želite da budete plaćeni, a da ne radite, treba da se kandidujete za Kongres, baš kao i svi ostali“, poručio je. Obama se osvrnuo i na priču jedne konzervativne televizije o Putinovim golim grudima i komentar u jednom mediju od prošle godine da bi Putin mogao da dobije Nobelovu nagradu za mir. „Budimo pošteni, ovih dana je daju skoro svakom“, rekao je Obama koji je i sam dobitnik te nagrade za 2009. godinu, navodi AP.

Predsednik se našalio i na svoj račun i na reformu zdravstvenog osiguranja, koja je za njega bila najteži segment unutrašnje politike prošle godine. „Moj slogan je 2008. godine bio ‘Da, mi možemo’, a 2013. slogan mi je bio ‘Control+Alt+Delete’, rekao je Obama aludirajući na tehničke probleme na sajtu vlade na koji su se građani SAD prijavljivali za zdravstveno osiguranje.

Udruženje dopisnika koje predstavlja novinarski korpus u Beloj kući, slavi 100. godišnjicu, a večeri je prisustvovalo oko 2.000 zvanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari