Dragi Nestorović novi gradonačelnik Kruševca
Foto: KURIR

Polse odlaska Gašića

Dragi Nestorović novi gradonačelnik Kruševca

Srbija -
Skupština Kruševca danas je prihvatila ostavku gradonačelnika Bratislava Gašića koji je postao ministar odbrane Srbije, i za novog gradonačelnika izabrala Dragog Nestorovića, diplomiranog mašinskog inženjera

KRUŠEVAC - Dragi Nestorović izabran je za novog gradonačelnika Kruševca nakon što je njegov prethodnik Bratislav Gašić imenovan za ministra odbrane.

Skupština Kruševca danas je prihvatila ostavku gradonačelnika Bratislava Gašića koji je postao ministar odbrane Srbije, i za novog gradonačelnika izabrala Dragog Nestorovića, diplomiranog mašinskog inženjera. Nestorović je bio generalni direktor IMK "14. oktobar".

Dragi Nestorović je rođen 1957. godine, mašinstvo je diplomirao u Kragujevcu, a specijalizaciju završio u Japanu i Italiji. U IMK "14. oktobar" radio je od 1985. godine, član je Privredne komore Srbije, Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom, i potpredsednik je Srpske napredne stranke u Kruševcu. Ostavkom gradonačelnika Gašića, automatski je prestao i mandat zamenika gradonačelnika Siniše Maksimovića (SPS) koji je izabran za poslanika, kao i svih članova Gradskog veća.

Na predlog novog gradonačelnika, Skupština je izabrala novu devetočlanu gradsku vladu. Nova zamenica gradonačelnika je Jasmina Palurović koja je do sada bila zamenica direktora "JAT apartmana" na Kopaoniku.

Gašić je u oproštajnom govoru zahvalio stranačkim kolegama, sadašnjim i bivšim koalicionim partnerima, ali i opoziciji, zbog podrške koju je tokom dvogodišnjeg gradonačelničkog mandata imao u "revitalizaciji Kruševca".

"Kruševac mora mnogo da se voli da bi se uspešno radilo za njega. Volite svoj grad kao što sam ga ja voleo, a ja neću nikada zaboraviti moj grad i uvek ću raditi za njega", rekao je Gašić novom rukovodstvu.

Odbornička grupa SNS, najbrojnija u lokalnom parlamentu Kruševca, dobila je "pojačanje" od pet novih članova - četvoro je prešlo iz odborničke grupe "Dr Branislav Katančević", a jedan iz odborničke grupe "Zajedno za Srbiju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track