Vesti

0

Nesreća na Železničkoj stanici, voz odsekao nogu muškarcu

Autor: AM

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Nesreća na Železničkoj stanici, voz odsekao nogu muškarcu

"Voz je čoveku odsekao levu potkolenicu. Ekipa hitne pomoći zbrinula je povređenog muškarca na licu mesta i prevežen je u Urgentni centar na odeljenje reanimacije", rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Direktor Medija centra Železnica Srbije Nenad Stanisavljević rekao je da je do nesreće došlo na osmom koloseku kada je muškarac pokušao da uskoči u voz u pokretu.

"Nesreća se dogodila kada je voz koji saobraća iz Beograda prema Nšu krenuo iz stanice i muškarac je pokušao da uskoči u voz u pokretu", rekao je Stanisavljević Tanjugu.

"Železnička komisija za vanredne događaje izvršila je uviđaj na licu mesta i utvrdila da se ne radi o odgovornosti železnice, odnosno mašinovođe, jer je do vanrednog povređivanja lica došlo usled nepropisnog pretrčavanja samog lica", ističe se u saopštenju Železnica.

Železničko osoblje, dodaje se, nije moglo da uoči putnika koji je pretrčavao sa drugog koloseka, odnosno, stanično osoblje, mašinovođa i kondukter nisu mogli da uoče pokušaj putnikovog uskakanja sa suprotne strane koloseka u voz koji je u tom momentu bio u pokretu. 

Tom prilikom, na žalost, moguće je da je došlo do nesmotrenog zastajanja, ili iskliznuća putnika, što je dovelo do mehaničkog odsecanja dela jedne noge. Hitna pomoć je u rekordnom roku izašla na mesto nesreće i odvezla povređeno lice. 

Za sada je poznato da je povređeni čovek van životne opasnosti, kao i da će se nakon već izvršene amputacije obaviti reamputacija od potkolenice. 

Voz 2903, koji je tokom uviđaja zadržan u stanici, nakon 60 minuta zakašnjenja nastavio je da saobraća ka Nišu, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR