Capital.ba

Susret turističkih agencija “Ista 2014“

26.04.2014. / 18:57

slikaTESLIĆ, Učesnici 11. susreta nacionalnih asocijacija turističkih agencija “ISTA 2014”, održanog u Tesliću, razgovarali su o problemima u poslovanju, nelojalnoj konkurenciji, te potrebi usaglašavanja zakonskih regulativa u tom sektoru.

Predsjednik Unije turističkih organizacija jugoistočne Evrope Milan Lainović rekao je novinarima da je namjera ove organizacije da u narednom periodu nastupa zajednički radi boljeg pristupa evropskim fondovima i tržištu drugih zemalja.

On je ukazao na potrebu usaglašavanja nacionalnih zakona sa krovnim, evropskim.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Aleksandra Trifković rekla je da turističke agencije i hotelijeri aktivno učestvuju prilikom donošenja zakona u Republici Srpskoj.

Predsjednik Evropskog udruženja turističkih agencija Boris Zgomba istakao je da se u današnjem globalnom sistemu ne može djelovati sam, te da je neophodna sinergija kvaliteta i kvantiteta.

On je ukazao na to da sve članice asocijacije nisu na istom interesnom nivou i da je neophodna međusobna razmjena iskustava.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” Aleksandar Radošević pozitivno je ocijenio ovakve skupove, dodajući da je ovom prilikom održana i berza poslovnih ragovora između turističkih agencija regiona i predstavnika turističkih preduzeća.

Osnovni ciljevi Intrenacionalnih susreta turističkih asocijacija jugoistočne Evrope “ISTA 2014” su unapređenje saradnje između agencija i hotelijera, pokretanje inicijativa za usklađivanje zakonske regulative o turizmu u zemljama regiona, afirmacija turističkih potencijala zemalja učesnica i zajednički nastup na globalnom turističkom tržištu.

Riječ je o radnoj manifestaciji nacionalnih udruženja turističkih agencija iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH, udruženih u Uniju turističkih asocijacija jugoistočne Evrope.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pokrovitelj je ove manifestacije koja okuplja turoperatere iz zemalja regiona. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!