Zdravlje žene

Obuzele su vas negativne misli? Evo kako da ih se na jednostavan način rešite

Niko ne voli kada ga obuzmu negativne misli. One mogu da nam zagorčaju život, a ukoliko to traje, one mogu ozbiljno da ugroze svakodnevicu. Stoga je veoma važno pronaći način na koji ćete se osloboditi negatvnih misli, te time sebi uveliko olakšati život.

Subota, 26.04.2014.

15:41

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Naučnici sa Univerziteta Ohajo su pronašli jedno veoma jednostavno rešenje. Naime, radi se o tome da sve svoje negativne misli zapišete na parče papira, a zatim taj papir pocepate i bacite u đubre. Možda vam zvuči suludo, ali ova metoda zaista pomaže.

Naučnici su već nakon nekoliko individualnih eksperimenata na studentima zaključili da je ovaj mehanizam veoma delotvoran. Učesnici u istraživanju su podeljeni u dve grupe. Nakon što su zapisali svoje negativne misli, od prve grupe zatraženo je da ih ponovo pročitaju i razmisle o njima, dok je od druge grupe zatraženo da papir sa zapisanim mislima odmah bace u đubre. Po završenom eksperimentu, student su ispunili upitnik koji je pokazao da su oni koji su bacili papir imali mnogo pozitivnije stavove.

"Naravno, negativne misli neće skroz nestati ovako jer ih uvek možete ponovo stvoriti, ali ovo rešenje ima pozitivan rezultat u odnosu na trenutnu situaciju” objasnio je vođa studije Ričard Peti. On je dodao da ova jednostavna metoda ima veoma dobar efekat, te da se može primenjivati i nekoliko puta dnevno kako biste se osećali bolje i rasterećenije.

Foto: luigi diamanti /FreeDigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare