Subota, 26.04.2014.

14:00

Obrenovac: Voda se povlači

Na poplavljenjim područjima opštine Obrenovac voda se povlači, a situacija je stabilizovana, i ne preti opasnost po objekte i ljude, izjavio je Rade Milošević.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Načelnik gradskog sektora za vanredne situacije je izjavio Tanjugu da je nivo vode kod Obrenovca opao za više od jednog metra i da se zbog toga sa terena povlače i pripadnici sektora MUP-a za vanredne situacije.

Milošević je ocenio i da će lokalni put između mesnih zajednica Poljane i Konatice, u opštini Obrenovac, na čijem području se izlila reka Peštan, biti uskoro prohodan za saobraćaj, pošto je gotovo privedeno kraju čišćenje terena.

Prema njegovim rečima, procenjuje se da će voda koja se izlila na oranične površine na tom području, tu ostati još par dana, ali više nema opasnosti od stvaranja veće štete.

Na terenu će i tokom noći ostati predstavnici mesnih zajednica i dežurni iz vatrogasno-spasilačkih jedinica koji će preventivno obilaziti sva područja.

Nešto više od 30 kuća bilo je ranije danas ugroženo poplavnim talasom koji se kretao ka mestu Draževac i neki lokalni putevi bili su u prekidu.

Pravci koji povezuju Konatice i Poljane i Draževac i Poljane bili su u prekidu, navodi se u saopštenju i ističe da se voda polako povlači sa puteva.

Komandant vatrogasno spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić ocenio je u saopštenju da voda nije ušla u kuće i domaćinstva osim u ekonomske objekte, a u velikoj meri poplavljene su njive.

"Ljudi uglavnom ne žele da izađu iz svojih kuća, a mi ćemo im pružiti svu neophodnu pomoć. Ostaćemo da dežuramo na terenu sve dok ne budemo bili potpuno sigurni da više neće pretiti opasnost od širenja vode", istakao je Jovičić, dok je Dragoslav Mršević, zamenik predsednika opštine Obrenovac i zamenik komandanta štaba za vanredne situacije naveo da je u pitanju nebranjeni deo opštine Obrenovac.

Vanredna situacija i u Ljiškoj opštini

Vanredna situacija usled obilnih padavina i poplava uvedena je, posle Osečine i Mionice, i u opštini Ljig.

Predsednik opštine Ljig Miodrag Starčević proglasio je vanrednu situaciju u 16 od 26 seoskih mesnih zajednica na tom području.

Problema ima i s vodosnabdevanjem zbog zamućenja izvorišta u selu Ba, odakle se varoš Ljig snabdeva vodom.

Problema je bilo i u opštini Lajkovac, gde su se izlile Kolubara, Ljig i Toplica, potvrdio je novinarima zamenik predsednika opštine Goran Milovanović.

U selu Markova Crkva reka Toplica poplavila je pet domaćinstva, kojima su u pomoć priskočile ekipe Gradske čistoće i Vatrogasne jedinice, dok se u selu Pepeljevac voda izlila preko mosta i prekinula vezu s Lajkovcem.

Reka Ljig je, pri ušću u Kolubaru, ugrozila tri domaćinstva u Bogovađi, dok meštani Nepričave nemaju vode zbog štrajka u Javnom komunalnom preduzeću Lazarevac koje upravlja vodovodom.

Iz valjevskog Vodovoda danas je saopšteno da je voda za piće ispravna, ali da se ne može koristiti voda sa seoskih vodovoda Kukalj i Prskavac.

S tih vodovoda snabdeva se veći broj sela u valjevskoj i mioničkoj opštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: