SULUDA OSVETA: Izgubio na igrici pa poslao specijalce protivniku na vrata (VIDEO)

Poziv za intervenciju uputio je tinejdžer koji preko interneta izgubio u igri "Call of Duty". On se predstavio kao svoj protivnik i policiji je rekao da je u svojoj kući u Njujorku ubio majku i brata

  • 7

Specijalni američki policijski tim za hitne intervencije od 70 ljudi opkolio je jednu kuću u Njujorku, jer su prethodno dobili poziv da je tinejdžer koji tu stanuje, ubio svoju majku i brata. Ipak, ispostavilo se da nije počinjen nikakav zločin, već da je policija nasamarena i uvučena u novu igru gejmera - “Svoting”.

Igra je ime dobila po skraćenici naziva američkih policijskih snaga za specijalna dejstva (SWAT), a sastoji se u tome da se policija navede da reaguje na izmišljenu pretnju.

Ovog puta, poziv za intervenciju je uputio tinejdžer koji je sa navodnim “ubicom“ preko interneta igrao igricu "Call of Duty" i izgubio. Preko pobednikove IP adrese uspeo je da ustanovi gde ovaj živi i kako se zove, a zatim je pozvao policiju, predstavivši se kao 17-godišnji Rafael Kastiljo sa Long Ajlenda u Njujorku.

- Upravo sam ubio svoju majku, a mogao bih da ubijem još nekoga - rekao je policiji koja se uputila na tu adresu.

Na lice mesta je stiglo 70 specijalaca, opkolili su kuću, i uputili mladiću poziv da izađe i da se preda. Zvali su ga čak i na mobilni telefon, ali on ništa nije jer je sa slušalicama na ušima igrao igru.

Ipak, pozive policije je čula majka tinejdžera majka Marija Kastiljo (54) i nakon što je izašla policajci su shvatili da su prevareni.

- Oni dobijaju poene za policijski helikopter, za policijska kola, za SWAT tim, za svaki tip policijskog upada u objekat - objasnio je pojavu nove igre policajac Majkl Tendženej.

On kaže da je ta igra opasna, ali i skupa jer intervencija policije košta oko 100.000 dolara koje plaćaju poreski obveznici.

Inače, pored specijalaca, na teren su izašle i vatrogasne i medicinske ekipe.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA