Najnovije vesti
Vesti Društvo
Voz Romantika nakon tri godine ponovo vozi

Voz Romantika nakon tri godine ponovo vozi

Muzejski voz Romantika će od danas, nakon tri godine pauze, ponovo saobraćati do Sremskih Karlovaca, najavile su Železnice Srbije.

462175_20050528blicnebojsa-rauskragujevacdi003254716
462175_20050528blicnebojsa-rauskragujevacdi003254716

Sezona Romantike će biti otvorena promotivnom vožnjom na relaciji Beograd - Sremski Karlovci i tokom putovanja predstavnici Železnica Srbije na čelu sa generalnim direktorom Dragoljubom Simonovićem predstaviće projekat modernizacije pruge Stara Pazova - Novi Sad, koji će se finansirati ruskim kreditom.

Promotivnoj vožnji će prisustvovati predstavnici državnih organa, inostranih kompanija, domaće privrede, kao i turističkih organizacija.

Predstavnici srpskih železnica će predstaviti i planove za razvoj železničke infrastrukture od Novog Sada ka Subotici zahvaljujući medjunarodnim kreditorima.

Simonović i predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović su potpisali 15. aprila u Beogradu protokol o saradnji na modernizaciji pruge Stara Pazova - Novi Sad, koji definiše novi koncept izgradnje dvokolosečne pruge kroz Sremske Karlovce i zajedničku saradnju na izradi projektne i urbanističke dokumentacije, eksproprijacije, kao i drugih aktivnosti za investicionu realizaciju projekta, navedeno je u saopštenju.