Brat upucao brata?

E. H.

23. 04. 2014. u 15:27

Pritvor Strahinji Blagojeviću, Milošu Jakovljeviću i Stefanu Đurđeviću za umešanost u ubistvo Marka Jakovljevića u Kaluđerici. Oružje, navodno, doneo Blagojević. Pištolj slučajno opalio

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Strahinje Blagojevića (19), Miloša Jakovljevića (20) i Stefana Đurđevića (19), zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Marka Jakovljevića (16) u ponedeljak oko 21.30 u dvorištu OŠ „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici. Kako nezvanično saznajemo, kobni hitac iz pištolja slučajno je ispalio Markov brat Miloš.

Posle saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio im je pritvor od 30 dana, zbog težine krivičnog dela i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke. Inače, policija je odmah po hapšenju svoj trojici osumnjičenih uzela otiske i uradila „parafinsku rukavicu“. Kod njih su nađeni tragovi barutnih čestica, što ukazuje na to da su sva trojica držala pištolj u rukama.

Kako „Novosti“ saznaju iz izvora bliskih istrazi, u sredu je u tužilaštvo prvi priveden na saslušanje Blagojević, koji je negirao da je ubio Marka. On je rekao da je, koliko se seća, oružje slučajno opalilo i da je poslednji put, navodno, pištolj bio u rukama brata ubijenog dečaka - Miloša Jakovljevića.

Prema nezvaničnim informacijama, pištolj je u školsko dvorište doneo Strahinja Blagojević. Kako je Stefan Đurđević ispričao tužiocu, Miloš Jakovljević je drugarima rekao da sačekaju da njegov brat krene kući, pa da tek onda njih trojica pogledaju pištolj. Međutim, Marko je izlazio iz dvorišta kada je oružje opalilo. Samo se okrenuo i izgovorio bratovljevo ime. Onda je pao na zemlju.

Kako smo saznali, Miloš Jakovljević je odlučio da se brani ćutanjem jer je u teškom psihičkom stanju.

Da podsetimo, Marko Jakovljević upucan je u ponedeljak oko 21.30 u Ulici Radisava Ignjatovića, u dvorištu Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici, koju je nekada pohađao. Prema tadašnjim tvrdnjama trojice privedenih tinejdžera, na Marka je pucano iz crnog „mercedesa“ u pokretu. Ipak, priče momaka se nisu poklapale, pa su svi odvedeni na poligraf. Pištolj je ubrzo pronađen u obližnjoj rečici, pa se javila sumnja da je priča o pucnjima iz automobila u pokretu izmišljena, što je sada i potvrđeno. Sigurno je da je jedan hitac pogodio Marka u leđa i prošao mu kroz plućno krilo, gde se metak zadržao. Nesrećni mladić je privatnim kolima prevezen u ambulantu u Kaluđerici, nakon čega je premešten u Klinički centar u Beogradu. Obilno je krvario iz usta. Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali bezuspešno.

Sahrana šesnaestogodišnjeg Marka biće u četvrtak na groblju u Kaluđerici.


ISTRAGA SE NASTAVLjA

POLICIJA bez obzira na hapšenje brata ubijenog Marka Jakovljevića i dvojice drugova nastavlja istragu na ovom slučaju, kako bi se utvrdile sve činjenice i prikupuli dokazi za tragediju u Kaluđerici. Naime, u noći kada se dogodilo ubistvo na saslušanje u policiju privedeno je 12 osoba, od kojih su neki i maloletni, a oni su svi bili u neposrednoj blizini kada je pištolj opalio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Толе

23.04.2014. 16:35

Тако је то кад клинци хоће да глуме "криминалце са утокама" , а не знају слине да обришу. Одакле пиштољ у њиховим рукама? Искрено саучешће породици и пријатељима несрећног дечака.

misa tumbas

23.04.2014. 17:42

sta ce pistolj decku od 19,20 godina u rukama na ulici? roditelji posvetite malo vise vremena i paznje deci

ercov

23.04.2014. 17:58

Pa zar i njegov brat da laze i krije istinu o ubistvu !? Pa kakva nam je ta omladina danas a da ne pricam,kako se medju tom omladinom u opste moze nalaziti oruzije !?

Nena

23.04.2014. 21:15

@ercov - Ma,ne verujem da su sakrivali iz bilo kog drugog razloga osim balavačke gluposti i straha. Ne želim da poverujem da bi tako mlad mogao da svesno ubije još mlađeg brata.... Sve tužnija vest od tužnije....Šta to radimo? Gde će ova naša deca otići, našom krivicom???

deba

23.04.2014. 18:22

vratite u skole predmete ONO I DSZ mozda pomogne da djeca znaju da nije sve kao u filmovima

zoox

23.04.2014. 21:33

@deba - e konačno neko pametam...sa dobrim predlogom...jer klinci su uvek voleli da se mangupiraju i 1930.god i 2030.god stvar je ista. Ali da je u makar jednoj godini škole bio predmet koji govori o osnovnom rukovanju oružjem ,a samim tim i opasnosti i odgovornosti za nosioca oružja...iako bi se neko mangupirao,znali bi šta je repetiranje,kada je metak u cevi i da li je i kada oružje ukočeno..pa bi se i ovakve tragedije izbegle u 99% slučajeva.

draganche

23.04.2014. 19:07

Koliko se ja razumem u pistolje pre pucanja treba pistolj repetirati pa tek onda moze pistolj slucajno ili namerno da opali. Totalno mi je suludo da neko repetira pistolj a krene da se igra sa njim pa pistolj slucajno opali. To nema cak ni u filmovima :( Kako god...tuga...jednog vise nema a drugom ce biti unisten zivot :(

Sale

24.04.2014. 11:27

@draganche - Da su ovi trojica bili u vojsci, znali bi šta je oružje, ovako, znaju samo sto vide u američkim filmovima

гроф Сава Владиславић

23.04.2014. 19:09

окрену ми се стомак од неке језе... е децо, децо...

Milan

23.04.2014. 20:41

A sta je sa drugaricama ubijenog decka koje su prvo rekle da je na njega pucano 'iz crnog mercedesa'? Sramota deco. Pucao slucajno, malo sutra. Sto neko rece, to prvo treba repetirati. A pre toga doneti isto to oruzje u skolsko dvoriste. Imali ste mnogo prilika da se zapitate "sta ja to radim", deco.

Danijela

23.04.2014. 21:28

Jadna roditelji, jadna i ova deca. Odbijam da poverujem da je hteo da ubije brata... Roditelji ako vec imate oruzje u kuci sklonite ga od tinejdzera zeljnih dokazivanja.. Tuga ne znam sta da kazem..

pocivaj u miru

23.04.2014. 22:21

boze boze.. eto sta se desava,decka ni 16 godina punih da ubiju. Zar je moguce? bez reci sam ostao ovaj put. Toliko losih stvari sam video u svome zivotu ali ovako nesto.. Jadna mu je majka ko god da je uradio ovo. Kod mene u selu decku izgrizli ledja,slomili mu vilicu zatim mu slikali ledja i slali svima redom, pa cak ako se dobro secam postavili sliku na sugavi fejs.. ali kao sto rekoh ovo je nesto nezamislivo..Sta reci a ne zaplakati.. Marko pocivaj u miru,a iskreno saucesce porodici.

Србистанац

25.04.2014. 15:54

@pocivaj u miru - Клинци су постали звери. Упуцао је брата и прво што ради после тога је измишљање приче!!! Отишли смо дођавола, ово је дно.

bata

24.04.2014. 00:02

Za dva dana dve tragedije (bezalene ) ona šetala malu dečicu pored nabujale reke .Ovi se igrali sa nešto što je opasno po život .Umesto da se igraju loptom ili da se zabavljaju devojčicama .

Major

25.04.2014. 01:48

Prvo njih trojica i ostali svedoci(njegove drugarice) tvrde da je na njega pucano iz "Crnog mercedesa u pokretu". Kada se dokaze da je to laz oni se brane cutanjem, a sta je sa tim istim "drugaricama" ? Pistolj prvo treba doneti, staviti metak u magacin a zatim ga "repetiranjem" dovesti u cev i pri tome ne zakociti pistolj. Ovo se slucajno nije moglo dogoditi. Njima trojici odrediti po jedno 30-40 godina robije, a ovim drugaricama po jedno 2 godine zbog prikrivanja dokaza( samim tim ucesca).

Јабре

25.04.2014. 03:32

Ако је заиста убио брата случајно или намерно он је кажњен до краја живота ако има савест. Са оружјем се не игра никад се не окреће према другој особи поготово не пуно оружје то знају и деца а камоли неко са 19 година ... несрећа се не гради годинама него у секунди. Саучешће родитељима.