Vujošević: Moralo je da dođe do pomeranja utakmice, samo nam fali da se još neko povredi!

- Moralo je da dođe do ovog pomeranja početka utakmice. Stvarno sam se uplašio da ne dođe do nekih povreda. Bila je velika kondenzacija. Mi imamo velikih problema sa povredama ove sezone, ni nama ni njima nije potrebno da se rizik od povreda toliko uveća kada su u pitanju ovakvi uslovi - rekao je trener crno-belih posle pobede u Valjevu

  • 5

Partizan je došao i do četvrte pobede u Košarkaškoj Superligi Srbije. Crno-beli su na gostovanju u Valjevu ubedljivo savladali Metalac.

Trener srpskog šampiona, Duško Vujošević smatra je Metalac jedna veoma kvalitetna ekipa i zato je ova pobeda još važnija:

- Fantastična atmosfera u Valjevu. Grad koji ima veliku košarkašku tradiciju, u kojoj su sadržani i poznavanje košarke i ljubav prema košarci. Mislim da ogroman trud mog prijatelja Boška Đukanovića, pre svega njega a i ostalih ljudi koji su uključeni u projekat vraćanja Metalca na stare puteve, dobija smisao ovakvom predstavom i interesom za nju. Ja sam se pribojavao Metalca.

- Naravno ovakva utakmica ne može da se reši na samom početku. Mi smo se vratili u igru, ono što jedino može da se zameri košarkašima Metalca je samo da onog momenta kada im se učinilo da više izgleda za pobedu su dosta pali. To je tim koji ima potencijal, nisu još uigrani, ima igrača koji su došli pre nekog kratkog vremena, takođe i trener je nov.

- Nama je ova pobeda važna, niko se nije povredio, imamo dan odmora sutra i mislim da ćemo spremni dočekati utakmicu sa Cedevitom, koja je za nas zaista utakmica sezone. Od rezultata na toj utakmici zavisi da li će klub da igra Evroligu sledeće godine ili ne. Mi sa Evroligom jedva preživljavamo, a bez nje bi to bilo zaista jako teško. Siguran sam da naša publika zna i prepoznaje situaciju i da će u velikom broju doći i napraviti od Arene domaći teren - rekao je Vujošević, a potom se dotakao i odlaganja početka utakmice:

- Moralo je da dođe do ovog pomeranja početka utakmice. Stvarno sam se uplašio da ne dođe do nekih povreda. Bila je velika kondenzacija. Mi imamo velikih problema sa povredama ove sezone, ni nama ni njima nije potrebno da se rizik od povreda toliko uveća kada su u pitanju ovakvi uslovi. Sigurno da su sudije bile u pravu u što nije bilo izvesno da li će utakmica da se igra. Nama nije odgovoralo da pomeramo utakmicu, a vidim ni košarkašima Metalca, jer kalendar je u takvom ritmu da nema prostora za to, a propozicije predviđaju da ukoliko utakmica ne može da se odigra mora da se igra u sledećih 24 sata. Tako da bi praktično ostali još sutra ovde, a Uskrs je i više nam treba da to provedemo u svojim kućama. Zaista je jednog momenta izgledalo kao da neće moći da se igra - zaključio je Vujošević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA