EPS: Svi potrošači imaju struju

Novosti online

19. 04. 2014. u 14:25

Elektronergetska situacija u zapadnoj Srbiji je potpuno normalizovana, svi potrošači na području Užica i Čačka imaju električnu energiju i sve trafostanice su u pogonu

Elektronergetska situacija u zapadnoj Srbiji je potpuno normalizovana, svi potrošači na području Užica i Čačka imaju električnu energiju i sve trafostanice su u pogonu, saopštila je večeras Elektroprivreda Srbije.

Zbog vanrednih vremenskih neprilika i velikih snežnih padavina od 17. aprila bez električne energije bilo je15.000 potrošača, a od večeras svi kupci imaju uredno snabdevanje.

„Elektroprivreda Srbije“ naglašava da je na terenu radilo više od 150 ekipa i da je otklanjanje kvarova koordinisano sa poslovodstvom EPS, odnosno nadležnom Direkcijom za distribuciju električne energije, kao i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

EPS apeluje na Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine da ne stvara u javnosti utisak da je„Elektroprivreda Srbije“ uzrokovala havariju i da zaposleni nisu odgovarajućim merama i u najkraćem roku otklonili kvarove.

Time se, naglasio je EPS, obezvređuje ogroman napor više od dve hiljade ljudi, koji su učinili sve da svaki kupac što pre dobije električnu energiju.

U saopštenju se ističe da je ukupan broj kvarova u kompletnom konzumnom području privrednog društva "Elektrosrbija" je manji od jednog promila, što predstavlja normalno pogonsko stanje.

Na terenu su bile angažovane i posebne interventne ekipe za havarijske uslove, a pomoć je pružio i Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

EPS je poručio da se svi eventualni kvarovi budno prate, da su ekipe u pripravnosti da u najkraćem vremenskom roku otklone potencijalni kvar, a krizni štab PD "Elektrosrbija"je sve vreme angažovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ha ha ha

19.04.2014. 15:37

A sta ste ucinili da taj EPS normalno funkcionise,tehnika i strucne sluzbe su u zapecku,magacini prazni,jos su distribucijama uvaljeni objekti EMSa.Ej,navodnom gubitasu dajete objekte dobre firme.I nemojte da se vadite a su to uradili oni prosli...

baba Simana

19.04.2014. 19:30

Sta oni podrazumevaju pod urednim snadbevanjem,da svetle sijalice. Neka nam isporuce dobar napon a ne da se pravdaju losom mrezom i krivim banderama.