Uhapšen jer je opljačkao i finkcionera SPS i bivšeg direktora “Komercijalne banke”

N. M. N. - Z. U.

16. 04. 2014. u 21:30

Crnogorski državljanin Ivana Parač (31) priveden zbog sumnje da je tokom prethodne dve nedelje obio i opljačkao tri kuće na području Čukarice

BEOGRADSKA policija uhapsila je crnogorskog državljanina Ivana Paraču (31) zbog sumnje da je tokom prethodne dve nedelje obio i opljačkao tri kuće na području Čukarice. Pripadnici MUP su kod njega pronašli veću količinu novca, nakita, ali i heroin. Kako smo saznali, među oštećenima se nalaze bivši direktor Komercijalne banke Ljubomir Mihajlović i funkcioner SPS i vlasnik „S medija grupe“ Zoran Baki Anđelković.

Parača je nakon hapšenja, uz krivičnu prijavu sproveden dežurnom tužiocu Drugog osnovnog javnog tužilaštva. Njemu se na teret stavljaju krivična dela teška krađa i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Operativnim radom utvrđeno je da je Ivan Parača tokom protekle dve nedelje, u noćnim satima krao zlatni nakit, tehniku i druge vredne stvari iz kuća - kažu u MUP. - Pregledom njegove torbe pronađeno je 8.250 evra, oko 64.000 dinara, zlatan nakit, bižuterija, više ručnih časovnika, pozlaćenih naliv-pera, naočare, kao i 1,29 grama heroina. Među njegovim stvarima bio je i pajser uz pomoć kojeg je najverovatnije provaljivao u stanove.

Prvu provalu Ivan je izveo 7. aprila na području Čukarice. Nekoliko dana kasnije, u noći između 12. i 13. aprila upao je u kuću bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića u Beogradskog bataljona na Banovom brdu. Nastavio je svoj „pohod“ u istoj ulici gde je opljačkao kuću funkcionera SPS i vlasnika „S medija grupe“ Zorana Bakija Anđelkovića. Slučajevi su prijavljeni policiji, ali je Parača uhvaćen zahvaljujući prijavi građana. Naime, pre tri dana, oko 17 časova, neko je prijavio policiji da nepoznati mladić leži bez svesti u Ulici Sretena Mladenovića. Patrola ga je zatekla u besvesnom stanju, a navodno je bio pod uticajem narkotika. Pored njega je bila torba, a kada su je otvorili pronašli su vredan plen iz tri pljačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Stef

17.04.2014. 08:16

Nije mi jasno... Opljačkaju poštenog čoveka, uz pretnju pištoljem u njegovim kolima, on ih prepozna u stanici i policija ih ne uhapsi, jer navodno nemaju dovoljno dokaza i još kažu čoveku na uvidjaju 'kad budeš plaćao porez kao Amerikanac onda se možda aktiviramo i potrudimo malo više' a čim lopovi dirnu nekog tzv. moćnika odma ih nadju i uhapse.... Kod nas izgleda imamo policiju za moćnike i policiju za sirotinju...