Vesti

1

Vučić: Vešajte me na Terazijama, ali ne dam narodne pare

Autor: MP

Izvor: agencije/Novi magazin

Vučić: Vešajte me na Terazijama, ali ne dam narodne pare

Izvor: Tanjug

"Ja sam srećan što će svi da budu nezadovoljni i ljuti, jer time pravimo temelje normalne i uređene države", kazao je Vučić na početku sednice Glavnog odbora SNS u Sava centru.

On je poručio i da plate više neće moći da se dobijaju iz držvne kase za sat ili dva posla na dan, a kao poseban primer istakao je zaposlene u MUP-u.

"Ubijte me, vešajte me na Terazijama, ne dam više narodne pare", poručio je Vučić.

Kazao je da se Srbija nalazi u teškoj situaciji, da mora da zakrpi rupu od 1,4 milijarde evra i da bi, ako bi se ovako nastavilo, za dve godine doživela grčku sudbinu.

Vučić je optužio prethodnu vlast da je ostavila čemer, jad i siromaštvo, kao i "svest da nešto treba da nam padne s neba".

"Borićemo se protiv toga. Borićemo se za normalnu i uspešnu Srbiju, zdrave ekonomije, makar morali da u narednih godinu, dve trpimo, a najviše će morati da trpe političari", poručio je Vučić.

On je rekao da je prethodna vlast dovela državu u težak položaj i da je na novoj vladi velika odgovornost da preduzme teške mere, kao što je to je u Nemačkoj uradio bivši kancelar Gerhard Šreder.

On je rekao da će nova vlada biti zapamćena po reformama i da će se "sve kombinacije seći", iako zna da će "mnogi biti ljuti i nezadovoljni zbog toga".

Uštede na putnim troškovima

Velike uštede se, kako je najavio, očekuju u putnim troškovima i kao primer naveo to da neće više biti dnevnica od 2.500 dinara kada se odlazi na Kosovo, pošto je to ista država.

"Dnevnice za Kosovo nikada nisu zaboravili da podignu iz državne kase. Nema više dve i po hiljade dinara kada idete iz Leposavića u Srbiju i obrnuto, to je ista država", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ni dnevnice za odlazak u inostranstvo više neće biti unosne, pa će mnogi odustati od tih putovanja.

"Ako uspemo da svedemo putovanja da ih bude 10 puta manje, 10 puta će nam biti i manji treškovi, a rezultati neće biti ništa manji. Neće više moći da se na seminarima i putovanjima šeta po belom svetu, a da ovaj gladni narod to plaća", kazao je Vučić.

On je rekao da će se ubuduće sa putovanja u inostranstvo podnositi podrobni izveštaji.

Čeka se odgovor socijalista

Vučić je danas potvrdio da će Savez vojvođanskih Mađara biti deo vladajuće koalicije, a da je to ponuđeno i Socijalističkoj partiji Srbije, u skladu sa njihovom snagom.

"Očekujem da SPS donese odluku o učešću u vladi", rekao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

On je naveo da je Nova demokratska stranka rekla da neće ući u vladu sa SPS i da više sa njima nije ni razgovarao. Vučić je rekao da, po odluci Predsedništva SNS, radi na predlogu kadrovskih rešenja u novoj vladi i da će ih predstaviti 25. aprila na sednici Glavnog odbora SNS.

Kazao je da u vladi koja će imati 17 članova, neće biti mnogo mesta za SNS, ali će biti mnogi drugih mesta gde će SNS svojim radom i trudom moći da doprinese poboljšanju stanja u Srbiji.

Stefanović: Sutra o ideji rotacije predsednika Skupštine 

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da će naprednjaci sutra razgovarati sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka o predlogu za rotaciju predsednika Skupštine Srbije u naredne četiri godine.

"Želimo da postignemo veću demokratičnost parlamenta ali i da pokažemo da nam nije stalo da po svaku cenu neko od naših ljudi sedi u foteljama", kazao je Stefanović novinarima posle sednice Glavnog odbora SNS koja je trajala oko dva sata.

Stefanović je dodao da je konstitutivna sednica parlamenta zakazana za sutra u 16.00.

"Formalizacija programskih mera je ono na čemu će se njaviše raditi naredne nedelje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, GO SNS je ovlastio lidera Aleksandra Vučića da nastavi razgovore o formiranju nove vlade, kao i da iznese svoj predlog sastava novog kabineta na sledećoj sednici GO 25. aprila.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Pcelica Maja

Prisustvo SPS u Vlasti podrazumeva da ce ultimativni kriminal biti mejnstrim politike Vlade kao sto je i do sada svakodnevno bio slucaj.