SVE JAČA KONKURENCIJA: Stiže Amazon 3D smartfon

U pitanju je prvi smartfon kompanije Amazon, a on će posedovati "retina-tracking" tehnologiju koja će se nalaziti u četiri kamere na prednjoj strani, što će omogućiti efekat holograma

  • 5

Amazon će predstaviti svoj vlastiti pametni telefon u junu, navodi "The Wall Street Journal". Ovaj model će početi da se prodaje nekoliko meseci kasnije, najverovatnije u septembru, a njegova specifičnost je u tome što će prikazivati 3D sadržaj bez potrebe da korisnici nose specijalne naočare. Kompanija je prethodnih nekoliko nedelja prikazivala prototip ovog uređaja developerima u San Francisku i Sijetlu.

Smartfon će posedovati "retina-tracking" tehnologiju koja će se nalaziti u četiri kamere na prednjoj strani, što će omogućiti efekat holograma.

Spekulisalo se godinama da Amazon radi na svom pametnom telefonu. Kompanija je veoma zauzeta u poslednje vreme. Nedavno su ušli na tržište set-top box-ova za televizore, kao konkurencija Roku i Apple TV-u, a sada će ući i u borbu sa gigantima u svetu smartfona, Samsung-om i Apple-om.

Amazon je lansirao svoj market sa aplikacijama 2011. godine, koja dolazi na većinu Android uređaja, odvojeno od Google Play-a. Na njoj postoji preko 200.000 aplikacija, i pretpostavlja se da će budući korisnici njihovog smartfona ovde pronalaziti nove.

Ovaj telefon će biti ogromna konkurencija postojećim smartfonima. Samsung je već predstavio Galaxy S5, HTC novi One, a očekuje se da će u tom periodu i Apple izbaciti novi iPhone. Lepa vest je da će i ova kompanija ući na tržište pametnih telefona, ali i dalje postoji veliki broj pitanja o tome kako ona planira da se probija na ovo tržište, kao i kolika će biti cena ovog modela.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. april 2014 | 20:55

    Svi podcenjuju LG a on ima da ih ostavi bez teksta. Samo da poboljsaju kameru i bice sve uredu. Najacu bateriju ima LG. Znaci ubica

  • Nezadovoljština

    14. april 2014 | 23:18

    Ovoooo jeeee mooooja ideeeeja breeeee

  • Pravda za Sve

    15. april 2014 | 15:59

    To nije prvi 3D Smartfon. Ja imam HTC 3D EVO jos pre 2 i po godine i ne treba mi naocare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA