Majka: Gledala sam kako voz ide na moju decu i nisam ništa mogla da uradim!

Lj. Pavlović/ Tanjug

14. 04. 2014. u 15:34

Braća Goran (4) i Radoslav Demirović (2), koje je voz udario su hospitalizovani u Nišu, mlađi dečak ima prelom lobanje, a stariji povrede glave i prelom rebara

Vranje - Braća Goran (4) i Radoslav Demirović (2) iz sela Stubal povređena su u ponedeljak kada ih je, naočigled majke Milunke Savić, udario voz koji je saobraćao na relaciji Skoplje - Beograd.

U policiji kažu da se nesreća u kojoj su povređeni dečaci dogodila nešto posle 11 sati.

- Voz je prednjim delom udario dvojicu dečaka i lekarska pomoć im je najpre ukazana u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu, odakle su prebačeni u Klinički centar u Nišu. Urađen je uviđaj i zaključeno je da su se deca prelazila prugu na nedozvoljenom mestu - kaže za "Novosti" Dragan Stamenković, PR Policijske uprave u Vranje.

Meštani mahale Vidinska dolina su u šoku. Priznaju da se deca često igrala u blizini pruge, ali da su uglavnom bila oprezna.

- Strašna se nesreća se desila, mogli su da izginu, ali lekari se bore za njih. Njihov otac je sa njima i javio se da su za sada dobro - pričaju komšije.

Majka Milunka, koja je ostala u selu Stubal jer brine o još troje dece, kaže da se sve desilo u sekundi i da su mališani pokušali da se sklone sa pruge.

- Samo ih je sreća sačuvala, ništa nisam mogla da uradim, gledala sam samo kako voz juri na moju decu, a bila sam na desetak metara od pruge - plače i priča nesrećna žena.

Vidinska mahala je naseljena Romima, brojni mališani se igraju kraj Morave i svakodnevno prelaze prugu više puta. Roditelji, ili rade, ili prose i, kako pričaju, nemaju puno vremena da brinu o deci.

ZDRAVSTVENO STANjE DEČAKA

DIREKTOR Klinike za neurohirurgiju u Nišu prof dr Nebojša Stojanović izjavio je da je dvogodišnjak zadobio prelom lobanje, pa je došlo do prodora vazduha, ima otok mozga i lica i nalazi se na Klinici za neurohirurgiju. Drugo dete se, prema njegovim rečima, posle pregleda na Klinici za neurohirurgiju, nalazi na Dečjoj hirurgiji i ima povrede glave, prelom rebara i prodor vazduha u pluća.

Njihovo zdravstveno stanje je pod stalnim nadzorom lekara, dodao je Stojanović.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Deki

15.04.2014. 09:36

Deci što brži oporavak, a roditeljima i onima koji su dozvolili da tik uz prugu postoji jedno čitavo naselje, odrediti primerenu kaznu. Voleo bih da mi neko od nadležnih odgovori, ko će biti kriv, ako ispred pola tuceta policajaca, romkinja sa bebom u rukama kleči ispred automobila i neko od vozila ne primeti tu situaciju, prilikom otvaranja prolaza na semaforu kod Ušća u Beogradu? Ili je to deo atrakcije i turističke ponude grada Beograda?

Dejan M. Solak

15.04.2014. 16:10

Msm, mogu hejteri da hejtuju, ili da ne hejtuju, ali ovo je krivica majke i oca, ili pak staratelja... Ovde država ima sasvim neku drugu ulogu... Ne mogu deca od 4 i 2 godine da se odgovorno ponašaju... I da, znam šta bi svaka majka rekla, da dete ponekad izmakne kontroli... ali, ako živiš pored pruge, to se ne sme dešavati... Bez obzira na imovinsko stanje...