Ponovljeni slučaj kanibalizma

Tanjug

14. 04. 2014. u 15:55

Jedan Pakistanac danas je uhapšen pod sumnjom za kanibalizam, a za drugim se traga pošto je pronađena glava bebe u njihovom domu, tri godine pošto su dva brata osuđena i odslužila zatvorsku kaznu za slično delo

ISLAMABAD - Jedan Pakistanac danas je uhapšen pod sumnjom za kanibalizam, a za drugim se traga pošto je pronađena glava bebe u njihovom domu, tri godine pošto su dva brata osuđena i odslužila zatvorsku kaznu za slično delo.

Muhamed Arif priznao je da je pojeo bebu pošto je njegov brat ukrao telo mrtvog novorođenčeta sa groblja u selu Darja Kan na 300 kilometara južno od Islamabada, koje su skuvali i jeli.

Policija je došla po pozivu suseda koji su se žalili na nesnosan smrad i u kući pronašla glavu dva dana stare bebe, prenela je agencija AFP.

U toku je potraga za odbeglim Farman Alijom, dok će Arif biti podvrgnut prihijatrijskim testovima.

Arif i njegov brat uhapšeni su 2011. pod istom optužbom - da su pojeli telo preminule 24-godišnje žene koja je umrla u istom selu.

Zafar Ikbal, policijski službenik u policijskoj stanici Darja Kan rekao je za AFP da su muškarce napustile supruge i ostali članova porodice pre nekoliko godina i njih dvojica žive, u jednoj kući, potpuno izolovano.

U Pakistanu ne postoji poseban zakon protiv kanibalizma, već su njih dvojica osuđeni za skrnavljenje beživotnog tela i narušavanja javnog reda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije