Minhen legalizovao nudizam

Minhen, po veličini treći grad u Nemačkoj, legalizovao je ove sedmice nudizam, odvojivši šest nudističkih zona u gradu, do kojih se pojedine nalaze i u samom centru grada.
Minhen, po veličini treći grad u Nemačkoj, legalizovao je ove sedmice nudizam, odvojivši šest nudističkih zona u gradu, do kojih se pojedine nalaze i u samom centru grada.

Nudizam je vruća tema u Nemačkoj još od prošle jeseni kada su istekle zakonske mere koje su zabranjivale sunčanje bez odeće na gradskim plažama. Od tada se vodi žustra debata oko toga da li je Minhenu potrebna i zvanična legalizacija nudizma, i u kom obliku, piše "Gardijan".

Konačnom odlukom od ove sedmice nudisti su dobrodošli u Minhen, gde ih očekuje šest slobodnih zona. U pitanju se gradski predeli koji nisu značajno udaljeni od centra grada, ali je njihova lokacija ušuškana u parkove kako bi nudisti imali dovoljno privatnosti.

Štaviše, jedna od zona smeštena je u turističkom delu grada, svega deset minuta od glavnog gradskog trga.

Nudizam nije nikakva novost u nemačkoj tradiciji. Zapravo, to je veoma česta praksa u brojnim nemačkim gradovima, u ograničenim merama. Prvu nudističku plažu Nemačka je dobila još 1920. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet