Capital.ba

Starački domovi u Hrvatskoj samo za imućnije?

14.04.2014. / 11:01

staracki domZAGREB, Starački domovi u Hrvatskoj mogli bi uskoro da budu pristupačni samo za bogatije klijente, dok bi oni sa tanjim džepom, a takvih je najviše, mogli doći u situaciju da se snalaze kako znaju.

U Hrvatskoj je lista čekanja za staračke domove duža od one za ljekarske preglede. Na državni ili županijski starački dom čeka se i po desetak godina!

U javnost je procurila informacija da bi vladajuće strukture mogle da ukinu državne subvencije i uvedu tržišne cijene i u državne, odnosno županijske domove.

Tim potezom ovakva vrsta staranja mnogima bi postala nedostupna, pa je najava opravdano izazvala strah među starijim građanima.

U Predsjedništvu Hrvatske stranke penzionera tvrde da do toga neće doći, jer je mreža domova namijenjena upravo za one siromašne, koji nemaju nikakve pomoći od porodica ili imaju mala primanja i nemaju imovinu.

Penzioneri u Hrvatskoj sve su češće meta raznih prevaranata, koji im nude posebne lijekove za bolju cirkulaciju krvi i slično.

Neke zagrebačke farmaceutske firme nude “čudotvorne kreme” po cijenama višestruko većim od onih po kojima ih pacijent može nabaviti u prodavnici.

Penzioner naruči kremu i plati, a kada otvori ambalažu u njoj pronađe gel za cirkulaciju koji postoji i u običnoj prodavnici, samo što je tamo duplo jeftiniji.

Nadležne službe provjeravaju ove firme i upozoravaju korisnike da budu oprezni i da ne nasjedaju na razne sumnjive ponude – navode hrvatski mediji.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!