GDE JE NESTALI AVION? Maležani ne veruju informacijama vlade

U sprovedenoj anketi na temu poverenja koje je maležanska vlada zadobila kod svog naroda, samo 26 odsto ispitanika veruje u ispravnost informacija koje su im plasirane

  • 0

Više od polovine Maležana smatra da vlada prikriva informacije o nestalom putničkom avionu MH370, pokazali su danas objavljeni rezultati ankete.

Prema anketi koju je sproveo nezavisni Centar za ispitivanje javnog mnjenja Merdeka, 54 odsto građana navelo je da vlada nije bila transparentna u vezi s nestalom letelicom, preneo je AFP.

Svega 26 odsto ispitanika veruje da je vlada bila iskrena, a 20 odsto nije sigurno u to. Anketa je sprovedena na uzorku od 1.000 ispitanika u periodu od 24. do 30. marta.

Malezijski "boing 777" sa 239 putnika i članova posade nestao je 8. marta dok je leteo iz Kuala Lumpura za Peking i veruje se da se srušio u Indijski okean. Za letelicom je organizovana sveobuhvatna potraga.

Zvaničnici u Maleziji izazvali su u više navrata konfuziju dajući protivrečne izjave i odbijajući da komentarišu istragu.

Porodice kineskih putnika nestalog aviona optužile su Kuala Lumpur da prikriva istinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA