Leposavić: Malom Marku treba pomoć

M. NIĆIFOROVIĆ

13. 04. 2014. u 21:17

Posle sahrane porodice Vučinić, iz Vuče kod Leposavića, nove brige za 12-godišnjeg Marka Vučinića. Sam ostao na kućnom pragu, još se ne zna s kim će nastaviti život

NAKON što je u saobraćajnoj nesreći pre tri dana izgubio oca Gojka, majku Dragicu, sestru Mariju i brata Andriju, 12-godišnji Marko Vučinić, učenik petog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" u Sočanici kod Leposavića, ostao je sam u kući punoj tuge, a o njemu će, do daljeg, brinuti njegove komšije i najbliži rođaci.

- Gojka, Dragice, Marije i Andrije više nema, Marko je ostao sam bez najrođenijih, znamo kako je njegovoj duši, moramo učiniti sve da mu pomognemo da tragedija koju je doživeo ne ostavi teške posledice po njegov dalji razvoj, neće biti lako, svaka pomoć dobro će nam doći - rekao je posle sahrane Markov bliski rođak Bogosav Vučinić, koji je pozvao nadležne u opštini Leposavić i celoj Srbiji da pomognu Marku.

- Za Marka ćemo odmah obezbediti stipendiju, pratićemo njegovo školovanje i brinućemo, koliko god nam mogućnosti to budu dozvoljavale, o njemu - poručuje Dragan Jablanović, predsednik opštine Leposavić.

Ko će biti određen za Markovog staratelja, gde će on i sa kim živeti, da li će ostati u Vuči ili će negde otići, znaće se narednih dana, kada se rodbina oporavi od šoka koji je doživela i dogovori se sa nadležnima u opštini.

- Obećavamo da ćemo učiniti sve što znamo i umemo, sve što je u našoj moći, da pomognemo Marku da poraste, da bude dobar čovek i da jednoga dana ponovo napuni kuću koja je sada ostala prazna - poručio je, opraštajući se od njegovih roditelja, sestre i brata, Vukoje Vukojević, direktor fabrika "Lola-fot" u Lešku kod Leposavića, u kojoj je pokojni Gojko radio 18 godina i tako hranio svoju porodicu. Ova firma i direktor Vukojević organizovali su sahranu i svojski su, kao najrođenijima, pomogli Vučinićima u nevolji koja ih je zadesila.


NUDE POMOĆ

NAŠI čitaoci već su se interesovali za Marka i pitali kako mogu da mu pomognu. Bilo je poziva iz inostranstva. Još togom sahrane mnogo žitelja severnog Kosova prilazilo je novinarima govoreći im: "Pomozite Marku, on je sad najvažniji". Više o tome znaće se narednih dana, kada se bude doznalo gde će on i s kim živeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

SRBIN OD SRBINA

15.04.2014. 07:31

@rad - Огромна трагедија, која оставља веома велики терет на леђа Марка. Међутим, данас друштво и држава требају да пруже сву помоћ овоме дечаку. А колико буде могуће и све друге организације који се баве хуманитарним радом. Сада је неопходно да се отвори текући рачун на Марково име, колико и ко жели да донира и помогне Марку, нека то и учини уплатама на његов рачун... А Марко када буде пунолетан, да сем помоћи коју ће му пружати фондације, имаће и свој новац на рачуну да крене сигурно у свој живот...

Mirjana - Toronto

13.04.2014. 23:31

Molim vas, posaljite mi kontakt telefon malog Marka, da mozemo da mu saljemo novac. Uzasno smo svi potreseni ovom tragedijom i molimo se Gospodu da podari Marku snage i istraje u svemu sto ga tako malog snadje. A njegovim najmilijima, molimo se Gospodu da njihove duse pocivaju u rajskom naselju.

Mina

14.04.2014. 00:05

Molim Vas posaljite mi Markovu adresu. Posaljite i adresu i telefon osobe koju mozemo kontaktirati i koja ce znati da nam kaze gde ce decak biti da bi smo nesto mogli da pomognemo ako Bog da za ovo dete koje je do juce bilo prebogato imajuci roditelje, brata i sestru. Eh, sta je zivot? Ko staklena casa.

Lola

14.04.2014. 00:23

Jao tugo moja....pa zašto ga ne prime rođaci? Nemojte to dete samo ostavljati u kući...Molim novinare da ne zaborave Marka i da nas obaveste šta je bilo sa dečakom, kao i na koji način može da mu se pošalje pomoć...Tuga do neba :(

marija

14.04.2014. 07:42

jadan marko znam kako je kad izgubi nekog bitnog u svom,,,zivotuuu... ja zivim sa majkom i bratom otac mi je umro pre 14 godinaaa zivimooo od 10 hiljadeee penzijeee..

valter

14.04.2014. 22:46

@marija - ma kako znas marija...tesko je izgubiti oca....ali ovo je nesto sasvim,sasvim drugo......izvini,neznas ti kako je njemu ,ni ja ni niko drugi...samo on jadnik.....

Silvana Peric(ŠVAJCARSKA)

14.04.2014. 08:27

Ako bi mogao neko da mi na gore navedenu e-meil adresu pošalje kontakt br.telefona od Marka bilo bi mi veoma drago..(Markov broj)

vesna

14.04.2014. 16:41

Молим Марков број телефона пошаљите на мејл! Желим да разговарам са њим, ако жели ја бих га усвојила!

NN

14.04.2014. 23:39

@vesna - Draga Vesna, odgovaram ti kao neko ko je poznavao Markovu porodicu. Mnogi su se javljali sa ovakvim predlogom, ali Marko ima bliske rodjake, tetku, ujaka, baku, sto nije navedeno u mnogim novinama... Neko od njih ce brinuti o Marku.