CIA savetovala Kijev da napadne istok Ukrajine, Desni Sektor dobio naređenje za provokacije

Novosti online/Agencije

13. 04. 2014. u 09:30

Ukrajinske snage bezbednosti pokrenule su danas akciju protiv proruskih grupa koje su u Slavjansku, na istoku zemlje, zauzele zgradu policije i Državne bezbednosti

Ukrajinske bezbednosne snage su danas pokrenule "antiterorističku operaciju u cilju okončanja aktivnosti separatista" u gradu Slavjansku na istoku zemlje,saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov. Postavljene barikade na putevima oko Donjecka. Proruski demonstranti zauzeli zgrade policije i SBU u Slavjansku, Donjecku, Harkovu, Karamatovu... Demonstranti traže referendum i federalizaciju Ukrajine.

Situaciju u Ukrajini pratite sa nama iz časa u čas....


Pročitajte i:


Mogu li Rusija i Ukrajina da prekinu vojnu saradnju?


Kako će Rusi pamtiti Putina?

KIJEV POKRENUO "ANTITERORISTIČKU OPERACIJU" U SLAVJANSKU

Ukrajinske snage bezbednosti pokrenule su danas akciju protiv proruskih grupa koje su u Slavjansku, na istoku zemlje, zauzele zgradu policije i Državne bezbednosti.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov saopštio je da su snage bezbednosti pokrenule "antiterorističku operaciju u cilju okončanja aktivnosti separatista" u Slavjansku, preneo je Rojters.


ZAUZETA JOšŠ JEDNA ZGRADA POLICIJE U ISTOČNOJ UKRAJINI

Proruske grupe zauzele su zgradu policije u Kramatorsku, na istoku Ukrajine, čemu je prethodio oružani sukob sa policijom koja je pokušala da brani objekat od napadača koji su upali unutra, tvrde lokalni mediji i očevici.


BAN KI-MUN POZVAO NA DIJALOG I MIR U UKRAJINI

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun pozvao je obe strane u ukrajinskoj krizi da "primene maksimalnu uzdržanost" i uključe se u dijalog u cilju smanjenja tenzija u toj zemlji.

Banovo saopštenje objavljeno je sinoć pošto je Ukrajina optužila zvaničnu Moskvu za agresiju nakon što su naoružani proruski demonstranti tokom jučerašnjeg dana zauzeli zgrade uprave u dva grada na istoku Ukrajine, prenela je agencija AFP.

U saopštenju UN-a se navodi da je Ban duboko zabrinut zbog pogoršanja situacije u Ukrajini i "rastućeg potencijala da dođe do nasilnih sukoba".


BELA KUĆA: BAJDEN U POSETI UKRAJINI 22. APRILA

Američki potpredsednik Džozef Bajden će tokom aprila posetiti Ukrajinu kako bi se susreo sa predstavnicima tamošnje vlade i civilnog društva.

Prema saopštenju Bele kuće, Bajden će u Kijev doputovati 22. aprila, a njegova poseta će biti koncentrisana na napore međunarodne zajednice da pomogne u stabilizovanju i jačanju ukrajinske privrede, kao i na razmatranje situacije u istočnoj Ukrajini, prenosi AP.

Bajden će naglasiti snažnu podršku SAD ujedinjenoj, demokratskoj Ukrajini, koja sama donosi odluke o svom budućem putu, ističe se u saopštenju Bele kuće.

Bajden bi, kako se navodi u saopštenju, trebalo da pomogne Ukrajini u njenim naporima u oblasti ustavnih reformi, decentralizacije, borbe protiv korupcije, kao i oko organizovanja slobodnih i fer predsedničkih izbora, planiranih za 25. maj.


KANADA UVELA SANKCIJE PROTIV ZVANIČNIKA KRIMA

Kanada je odlučila da uvede sankcije protiv dvojice zvaničnika poluostrva Krim, koji se prošlog meseca pripojio Rusiji, kao i protiv krimske naftne kompanije "Černomorneftegaz".

"Od danas uvodimo sankcije protiv još dva pojedinca, kao i protiv naftne kompanije sa Krima", rekao je kanadski ministar spoljnih poslova Džon Berd dodajući da su Kanada i njeni saveznici spremni da preduzmu nove mere kako bi dodatno izolovali Rusiju ekonomski i politički, prenela je agencija Itar-Tas.

U saopštenju kanadskog Ministarstva spoljnih poslova se navodi da su vizne sankcije uvedene direktoru izborne komisije Sevastopolja Valeriju Medvedevu i njegovom kolegi iz izborne komisije Krima Mihailu Mališevu.


LAVROV: UPOTREBA SILE BI UGROZILA ČETVOROSTRANI SASTANAK

Ukoliko Kijev bude upotrebio silu u jugoistočnoj Ukrajini protiv naroda koji je doveden do očajanja, izgledi za planirani četvorostrani sastanak u Ženevi posvećen rešavanju ukrajinske krize će biti ugroženi, rekao je u telefonskom razgovoru ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov američkom državnom sekretaru Džonu Keriju.

Keri je izrazio zabrinutost zbog protesta u jugoistočnim oblastima Ukrajine, tvrdeći da su oni posledica podsticaja i gotovo direktnog mešanja Rusije, prenosi Itar-tass.

Američki državni sekretar nije, međutim, izneo nijednu konkretnu činjenicu, već je samo ponovio da Rusija mora da povuče svoje ljude s jugoistoka Ukrajine, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.


SLAVJANSK: SPECIJALCI ZAUZELI ZGRADU POLICIJE, HELIKOPTERI NAD GRADOM

U Slavjansku se čuju eksplozije i pucnjava, a helikopteri nadleću grad. Specijalci iz Kijeva zauzeli su zgradu policije  i SBU koje su u subotu zauzeli proruski demonstranti.

BILT: UKRAJINA DE FAKTO BANKROTIRALA

Ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt izjavio je prilikom posete Odesi da je Ukrajina de fakto bankrotirala. On je istako da je država ogrezla u korupciju.
i da je situacija loša. Bilt je rekao i da se nada da će paket reformi koji će finansirati MMF pomoći Ukrajini.



ŠEFOVI DIPLOMATIJA EU U PONEDELjAK O RUSIJI I UKRAJINI

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije okupiće se u ponedeljak u Luksemburgu kako bi razmotrili situaciju u Ukrajini i odnose sa Rusijom.

Sastanak će voditi visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, a osim Ukrajine, na dnevnom redu su Bosna i Hercegovina, Sirija i Tunis.

Očekuje se da nakon eskalacije ukrajinske krize u regionu Donjecka, gde su tokom vikenda izbili oružani sukobi između policije i naoružanih proruskih demonstranata, ministarski savet proširi listu ruskih funkcionera kojima je zabranjeno putovanje i raspolaganje imovinom u EU.

Sem toga, ministri će razgovarati i o pismu koje je ruski predsednik Vladimir Putin uputio šefovima 18 evropskih država, među kojima je i Srbija, u vezi sa gasom koji Rusija preko Ukrajine izvozi u Evropu.

Putin je u pismu upozorio da bi zbog nagomilanog ukrajinskog duga isporuke gasa mogle biti obustavljene ne samo toj zemlji, već svima koji se snabdevaju preko Ukrajine.


PARIZ:U SLUČAJU "VOJNE ESKALACIJE" PODRŠKA NOVIM SANKCIJAMA

Francuska će u slučaju "vojne eskalacije" u Ukrajini podržati nove sankcije, izjavio je danas predstavnik francuske vlade a prenosi AFP.

"Jasno je da ćemo morati da se opredelimo za nove sankcije u slučaju vojne eskalacije", rekao je francuski državni sekretar pri kabinetu premijera zadužen za odnose sa parlamentom Žan-Mari Le Gen (Le Guen).

Francuska novinska agencija navodi da u Ukrajini "rastu tenzije između proruskih militanata i bezbednosnih snaga pod kontrolom Kijeva".


MRTVI I RANjENI NA OBE STRANE U SLAVJANSKU

Tokom operacije ukrajinskih specijalnih snaga u Slavjansku, na istoku Ukrajine, gde su proruske grupe zauzele policijsku stanicu, više ljudi je poginulo i ranjeno na obe strane, saopštio je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

On je naveo da je poginuo jedan a ranjeno nekoliko pripadnika ukrajinskih snaga i da se još ne može precizirati broj poginulih i ranjenih na strani demonstranata.

"Separatisti su počeli da se štite koristeći ljudski štit", napisao je Avakov na svojoj Fejsbuk stranici, navodi AFP.


SLAVJANSK: LIKVIDIRAN PUNKT NA ULAZU IZ PRAVCA DONjECKA, BORBE NA PUTU ZA HARKOV

Tokom operacija ukrajinske policije u Slavjansku likvidiran je punkt na prilazu grada iz pravca Donjecka.  Građani prijavljuju borbe i na prilazima gradu iz pravca Harkova.

Ukrajinski specijalci prilikom zauzimanja objekata i punktova upotrebili su u i raketne bacače.

Trenutno nema helikoptera iznad grada.

VAŠINGTON RAZOČARAN NEUTRALNIM STAVOM IZRAELA

Administracija u Vašingtonu razočarana je stavom Telaviva oko krize u Ukrajini. Izrael je zauzeo neutralan stav povodom događaja u Ukrajini i ruske aneksije Krima.


SLAVJANSK: GRADONAČELNICA POBEGLA, DOGOVORILA SE SA DESNIM SEKTOROM

Gradonačelnik Slavjanska Nelja Šepa pobegla je iz grada. Ona se prema rečima predstavnika demonstranata Vjačeslava Ponomarjeva dogovorila sa predstavnicma ekstremista iz Desnog sektora da zauzmu Gradsku kuću i odatle isteraju proruske demonstrante.

U toku je operacija ukrajinskih snaga bezbednosti u kojoj je prema rečima Ponomarjeva jedna čovek ranjen. On je prebačen u bolnicu.

NATO: RUSIJA ORGANIZOVALA KAMPANjU SECESIONIZMA NA ISTOKU UKRAJINE

Akcije protesta na istoku Ukrajine, kako je rekao generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen, organizovala je Rusija. On je ovo izjavio u trenutku kada su ukrajinski specijalci počeli akcije u Slavjansku protiv demonstranta koji žele federalizaciju zemlje.

Za razliku od istoka Ukrajine, Rasmunsen je rekao da su demonstracije u Kijevu bile "izražavanje vollje naroda Ukrajine".


MARIUOPOLj: PRORUSKI DEMONSTRANTI ZAUZELI OPŠTINU

Proruski demonstranti u Mariuopolju zauzeli su zgradu Opštine saopštili su ukrajinski mediji. Demonstracije su počele u popodnevnim časovima, a prisustno je više od hiljadu osoba. Oni su oterali policiju koja je obezbeđivala zgradu, a zatim su, po zauzimanju Opštine, postavili barikade od kamenja guma, nameštaja. Protest je podrška demonstracijama u Slavjansku.

DNjEPROPETROVSK: PROGLAŠENA MOBILIZACIJA

Ranije danas Bi-Bi-Si (BBC) je javio da se na svim prilazima Dnjepropetrovsku po odluci načelnika štaba za nacionalnu zaštitu Dnjepropetrovske oblasti Jurija Berjoze postavljaju punktovi, zbog "povećanja nivoa opasnosti na istoku i u centru Ukrajine".

Britanska mreža prenosi pisanje lokalnih medija da je u Dnjepropetrovskoj oblasti proglašena delimična mobilizacija.


JENAKIJEV: PRISTALICE FEDERALIZACIJE ZAUZELE ZGRADU POLICIJE

Ukrajinska agencija Ukrinform navodi da su "separatisti zauzeli zgradu gradske vlade u rodnom gradu odbeglog bivšeg predsednika (Ukrajine) Viktora Janukoviča - Jenakijevu u Donjeckoj oblasti".

Ruska agencija RIA Novosti prenela je da su u Jenakijevu "pristalice federalizacije" zauzele zgradu gradske vlade, policije i tužilaštva.

Interfaks prenosi da je na zgradi istaknuta zastava Rusije i "Donjecke Narodne Republike".


SLAVJANSK: RAZLIČITE BROJKE O POGINULIM I RANjENIM

U gradu Slavjansku od jutros ukrajinske snage sprovode antiterorističku operaciju, a RIA Novosti prenela je izjavu jednog od aktivista protesta Nikolaja Solnceva da je u tom gradu poginuo jedan njihov pripadnik a dvojica ranjena, kao i da su poginula dva pripadnika Desnog sektora.

Međutim, po informacijama donjeckog sekretarijata za zdravstvo, u Slavjansku i Slavjanskoj oblasti poginula je jedna a ranjeno devet osoba.

Prema oblasnim zdravstvenim vlastima, pet ljudi je ranjeno tokom operacije u Slavjansku a na putu Rostov-Harkov, između Slavjanska i Artjomovska, u sukobu je pogiula jedna osoba a četiri je ranjeno. Ne navodi se kojim sukobljenim grupama su oni pripadali.


AVAKOV: POGINUO OFICIR SBU, RANjENO PET POLICAJACA

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov saopštio da je tokom operacije kod Slavjanska poginuo oficir Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i da je ranjeno još pet policajaca.

Na konferenciji za novinare poslanik i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima Pjotr Porošenko saopštio je da u operaciji na jugoistoku Ukrajine učestvuju specijalna jedinica SBU i odeljenja vojnih specijalnih snaga.


NACIONALNA GARDA UKRAJINE GUŠI DEMONSTRACIJE

Interfaks je preneo izjavu jednog od pripadnika "odreda samoodbrane" Pavela Petrova da su svi prilazi gradu blokirani, kako bi se sprečio ulazak oklopnih transportera Nacionalne garde Ukrajine "koja ima naređenje da uguši ustanak u Slavjansku".

Solncev je za RIA Novosti rekao da snage bezbednosti potčinjene Kijevu guše proteste u još dva grada - Ilovajsku i Harcisku.

Ukrinform je javila, pozivajući se na Peti kanal, da su "naoružani ekstremisti" koji su se predstavili kao "Slavjanski bataljon Donjecke Narodne Republike" zauzeli oblasno odeljenje policije u Kramatorsku, gde su juče kao i u Krasnom Limanu i Slavjansku zauzete zgrade administracije, a da je u napadu na policiju ranjena jedna osoba.



SUKOB PRISTALICA I PROTIVNIKA FEDERALIZACIJE U HARKOVU

Pristalice i protivnici federalizacije Ukrajine sukobili su se danas u Harkovu, u Istočnoj Ukrajini, a prema informacijama lokalnih medija dvoje ljudi je povređeno u tom sukobu.

Stotine pristalica vlasti u Kijevu su se, noseći ukrajinske državne simbole, okupili ispred spomenika pesniku Tarasu Ševčenku, na skupu podrške ukrajinskom jedinstvu, prenosi Itar-Tas.

U isto vreme, protivinici novih vlasti u Kijevu su se okupili ispred spomenika Vladimiru Lenjinu, na Trgu Slobode. Većina njih je nosila traku sv. Đorđa - simbol pobede nad nacizmom. Oni zahtevaju osnivanje autonomne oblasti na jugoistoku Ukrajine i kategorički se protive prevremenim predsedničkim izborima, planiranim za 25. maj.


HARKOV: SUKOB DEMONSTRANTA ZA I PROTIV FEDERALIZACIJE, 50 POVREĐENO

U harkovu u sukobu demonstranata koji zahtevaju federalizaciju i njihovih protivnika prema informacijama ukrajinskog MUP povređeno je 50 osoba, a 10 je završilo u bolnici, među kojima i jedan policajac.

U protestima je učestvovalo oko tri hiljade ljudi.


RIZK OD GASNOG RATA

Kriza u Ukrajini mogla bi da izazove, kako smatraju zapadni analitičari, "gasni rat" i znatno oteža isporuku ruskog gasa kupcima u Evropi. Moskva je najavila da će prekinuti isporuke gasa Ukrajini, preko koje se snabdeva veći deo Evrope, osim ako Kijev ne izmiri svoja dugovanja. Fokus krize je trenutno u ističnom - industrijskom, delu Ukrajine gde veliki broj stanovnika oseća bliskost sa Rusijom.

SLAVJANSK: VIŠE HILjADA NA MITINGU U CENTRU GRADA

Više hiljada ljudi okupilo se na mitingu u centru grada zahtevajući federalizaciju Ukrajine, uprkos antiterorističkim akcijama koje sprovodi Kijev. Oni su se priključili "frontovcima" koji istrajno dežuraju oko zgrade radske administracije.


PAUER: OŠTRIJE SANKCIJA RUSIJI UKOLIKO SE AKCIJE NASTAVE

Sjedinjene Države su spremne da pooštre sankcije protiv Rusije ukoliko se nastave akcije u Ukrajini kakve traju poslednjih nedkoliko dana, izjavila je danas američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer.

Ona je, gostujući na televiziji ABC, ocenila da poslednji događaji u Ukrajini "nose znake umešanosti Moskve", preneo je Rojters.

Pauer je odbacila navode da su napadi, koji su doveli do oružanih sukoba sa ukrajinskim specijalnim snagama, delo lokalnih narodnih milicija.

Ističući da je u pitanju profesionalna, koordinisana aktivnost, Pauerova je skrenula pažnju na to da se u svih šest-sedam gradova, u kojima su aktivne proruske snage, stvari odvijaju na putpuno isti način, što po njoj ukazuje na umešanost Moskve, preneo je AFP.


TURČINOV NAJAVIO MASOVNE ANTITERORISTIČKE OPERACIJE NA ISTOKU

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine najavio je danas, po završetku sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, masovne antiterorističke operacije na istoku zemlje.

MOSKVA: NAJAVA KIJEVA O ANGAZOVANjU ORUZANIH SNAGA KRIMINALNI AKT

Najava vlasti u Kijevu da će angažovati vojsku da bi ugušila pobunu proruskih demonstranata na istoku Ukrajine predstavlja "kriminalni akt", saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je istaklo da bi Zapad trebalo da "stavi pod kontrolu" svoje saveznike u ukrajinskoj vladi.

"Sada je odgovornost Zapada da spreči građanski rat u Ukrajini", navodi se u saopštenju ministarstva, preneo je Rojters.


TURČINOV: AMNESTIJA ZA SVE KOJI POLOŽE ORUŽJE

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandr Turčinov obećao je amnestiju svim demonstrantima koji polože naoružanje (oružje, eksploziv...). Rok da to učine je 9 časova ujutu u ponedeljak po lokalnom vremenu.

On je danas potpisao ukaz 399/2014 o merama za uspostavljanje reda u regionima Donjecka i Luganska, kojim je garantovana amnestija svima koji su učestvovali na mitinzima.

Amnestija ne obuhvata one koji su počinili ubistva ili ranjavanje Ukrajinaca, posebno pripadnika vojske i snaga bezbednosti.

AVAKOV: OD GRAĐANSKIH GRUPA FORMIRAMO KORPUS SPECIJALACA

Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem čelu se nalazi Arsen Avakov, formiraće korpus specijalaca, snage 12.000 ljudi, koji bi trebalo da čine pripadnici različitih građanskih grupa. Prvi odredi biće formirani na jugu i istoku zemlje, a kako je rekao Avakov, već je izdat nalog za formiranje takve jedinice u Lugansku.

MUP će ove jedinice snabdeti opremom i oružjem, ali i oficirskim kadrom.


ŠEF SBU: ANTITERORISTIČKE OPERACIJE MOGUĆE TOKOM NOĆI

Šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), Valentin Nalivajčenko rekao je da antiteroristička operacija u Donjeckom regionu može da otpočne već tokom ove noći.

On je zapretio i da će svi koji budu pucali na specijalce biti uništeni.

U ovoj velikoj operaciji učestvovaće pored specijalaca policije i pripadnici vojske Ukrajine.

JANUKOVIČ: UKRAJINA KORAK OD GRAĐANSKOG RATA

Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič rekao je  da je zemlja na korak od izbijanja građanskog rata nakon što je prolivena krv na istoku zemlje, prenosi Raša tudej.

MAKEJEVKA: PRORUSKI DEMONSTRANTI ZAUZELI SKUPŠTINU

Proruski demonstranti zauzeli bez sukoba gradsku Skupštinu u Makejevki, trećem po veličini gradu u istočnoj Donjeckoj oblasti, javlja Itartas.


ŠTAJNMAJER: SITUACIJA U ISTOČNOJ UKRAJINI VISOKO RIZIČNA

Nemački ministar inostranih poslova Frank-Valter Štajnmajer izjavo je u današnjem intervjuu za TV kanal ARD da situacija u Istočnoj Ukrajini "nije samo eksplozivna, već i visoko rizična", pozivajući Moskvu da pošalje jasan signal smirivanja, uključujući povlačenje trupa nagomilanih duž ukrajinske granice.

Štajnmajer, koji je intervijuisan tokom službene posete Kini, naglašava kako bi Rusija trebalo da se distancira od dešavanja u nekim ukrajinskim gradovima, prenosi AFP.


CIA NALOŽILA KRVOPROLIĆE U UKRAJINI

Odluka ukrajinskih vlasti o vojnoj operaciji na istoku zemlje protiv demnonstranta doneta je po nalogu CIA tvrdi već bivši predsednik Viktor Janukovič. On je naglasio da su Turčinov (vd predsednik), Avakov (ministar policije), Nalivajčenko (šef SBU) i drugi visoki ukrajinski funkcioneri imali sastanak sa šefom CIA Džonom Brenanom koji im je "dao ovlašćenje za krvoproliće u Ukrajini".

HITNA SEDNICA SB UN ZBOG KRIZE NA ISTOKU UKRAJINE

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće večeras po lokalnom vremenu, na zahtev Rusije, hitnu sednicu povodom eskalacije krize na istoku Ukrajine.

"Savet bezbednosti će se sastati na zahtev Rusije u 20 časova po njujorškom vremenu", izjavio je neimenovani diplomata agenciji Rojters.

Drugi diplomata je rekao da su u toku pregovori i o učešću Ukrajine na sednici.


KIJEV SIMULIRA NAPADE NA VOJSKU I POLICIJU UZ POMOĆ DESNOG SEKTORA

Komandiri jedinica MUP i vojske Ukrajine, stacioniranih na istoku Ukrajine dobili su naređenja da simuliraju oružane napade na svoje jedinice kako bi dali povod za najavljenu masovnu antiteroritičku operaciju. Nad bi trebao da bude izveden uz sadejstvo pripadnika ekstremista iz nacističkog Desnog Sektora.

Cilj ovih provokacija je diskreditovanje stanovnika Luganska i Donjecka koji traže održavanje referenduma i federalizaciju Ukrajine.

Zbog opasnosti da im "Desni sektor" ne uzme oružje, pojedine starešine su iz manjih magacina prebacile viškove oružja u veće gradove.

SLAVJANSK: ZAUSTAVLjEN KAMION SA PROJEKTILIMA ZA RAKETNI SISTEM GRAD

Predstavnici "narodne milicije Donbasa" zaustavili su na jednom punktu u blizini Slavjanska kamion sa projektilima za raketni sistem "Grad".

Izvori iz bezbednosnih agencija potvrdili su zaustavljanje kamiona koji pripadna "Nacionalnoj gardi Ukrajine".



CIA: DIREKTOR NIJE HRABRIO UKRAJINCE ZA NAPAD NA ISTOK ZEMLjE

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) demantovala je optužbe svrgnutog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča da direktor te agencije Džon Brenan "vuče konce" u Ukrajini.

Portparol CIA Din Bojd je izjavio da su "tvrdnje da je direktor Brenan ohrabrio
ukrajinske vlasti da izvedu taktičku operaciju u Ukrajini potpuno netačne", prenela je agencija AP.

Bojd je dodao i da CIA ne komentariše "maršutu putovanja" direktora Brenana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (124)

tom

13.04.2014. 09:56

Izmisljate , i kao uvek senzacionalisticki i tendencionalni naslovi . Pisete kako gazda kaze !

piksi

13.04.2014. 10:24

papisti i američka plaćena bagra neće proći-narod će pobjediti ubačeno zlo nato fašista

bivsi_doktor

13.04.2014. 10:27

Zašto Viktor Janukovič nije pokrenuo antiterorističku operaciju na Majdanu? Ako se ne varam, prema zakonu je imao i pravo i obavezu da to učini. Sad mu treba suditi za svo zlo koje će se dogoditi zahvaljujući njegovoj neodlučnosti i pasivnosti!

зокс

13.04.2014. 14:24

@bivsi_doktor - бивши_доктор,управо зато јер он није крвожедни лацманин са запада!

ss

13.04.2014. 10:28

A kada su oni protestvovali u Kijevu, zapad je tražio da policija nestane. Ne daj bože da je njih policija terala iz zauzetih državnih objekata. Dvostruki standardi perfidnog zapada!

D. Morrissey

13.04.2014. 10:54

Kanada uvodi sankcije za naftu iz Krima, samo jedan pogled na zemaljsku kuglu i vidi se da to neam veze sa mozgom. Cisto sumnjam da su te specijalne jedinice dovoljno jake da se suprostave protestantima na istok. Zapad uopste Ukrajinci nezanimaju kao sto ih ni Albanci ni Muslimani u bivsoj BiH nezanimaju ali su im potrebne njihovi lidere za prljave poslove a te korupirane lidere nezanima sopstveni narod.

Srbijance

13.04.2014. 10:56

mnoge rakete su uperene na moskvu.Trenutak se ceka.Odose rusi u istoriju..Bio jednom jedan rus itd,a i sta ce nam

D. Morrissey

13.04.2014. 11:18

@Srbijance - @Albance lepi snovi i to jos ujutru, Zapad da moze da krene na Moskvu krenuo bi ovog momenta ali tamo vise nije Jelzin. Jos nesto da te naucim na okolo Moskve su magnetna polja koja jos u vazduhu unistavaju rakete nemogu cak ni na dometu Moskve da dopiru.

Jovan Mitrović

13.04.2014. 11:48

@Srbijance - Da li ti dragi priljatelju mislis da isto toliko raketa nije usmereno na sve gradove zapada i na Američke gradove?Da li je moguće da sa takvim razvojem događaja misliš da bi ti preživeo?Da li ti je patološka mržnja prema rusima jača od preživljavanja čovečanstva?Rusi su činjenica kao i zapadnjaci.Da se svet posle odlaska komunista malo više okrenuo saradnji sa rusima svega ovog ne bi bilo.Međutim,oni su hteli da im rusi ostanu nepriljatelji kako bi opravdali razloge postojanja NATO.

Odosmo

13.04.2014. 12:53

@Srbijance - Rat je poceo pre 3 sata,dali je treci svetski,videce se ubrzo.Rusi su propast za planetu.Srbija bi nestala za 2 dana,nema vojsku,a siptara puna okolina.A tek hrvati sta bi nam uradili,,imaju nato.kako smo dno dna od naroda.Zalihe hrane se u Rusiji uveliko kupuju,to nam nisu pokazali.

зокс

13.04.2014. 13:31

@Srbijance - Јован Митровиц,немој молим те њему објашњавати такве ствари,јер његов ментални склоп није способан да то "свари"!Да се Руси плаше запада не би урадили ово што су урадили!Такве коментаре које шаље овакав тип је типичан коментар подрепашког и улизивачког назови народа!

Mis_Pigi

13.04.2014. 11:03

imam utisak da je ova milicija na slici u nekom redu za hladno pivo, mada ima i onih koji bi preko-reda

Miroslav

13.04.2014. 11:10

Stigao je trenutak da se rusi nauce pameti jednom i zauvek.Od dvadestih godina proslog veka pa danasnjeg dana presdstavljaju stalnu i neposrednu opasnost po ceo svet,bili su komunisti, saradjivali sa fasizmom, sada su pola komunisti pola fasisti- paklena kombinacija.

Miroslav?

13.04.2014. 12:09

@Miroslav - Hahahaha ma da "sigurno" si Miroslav. Ne znam otkud vam tolika potreba da se lazno predstavljate.

anonimus

13.04.2014. 12:10

@Miroslav - nije mi jasno ko je gospodinu miroslavu dao dozvolu za gluposti koje je izgovorio, ocito je da si zalutao potpuno ne samo na sajt nego u zivotu uyopste. teba za informaciju doslo je vrijeme da se ameri nauce pameti jer su oni prodavci magle u koju ti tako slijepo vjerujes. ucini sebi uslugu i ne javlja se vise bit ce ti puno lakse

pater f

13.04.2014. 12:27

@Miroslav - Miroslave trebao bi da se ipak upišeš u osmogodišnju školu a posle ide srednja,pa ako dobro naučiš možda te prime na neki državni fakultet.Istorija i nije tako teška,videćeš da je pišu pobednici.

Arsa

13.04.2014. 12:43

@Miroslav - Ne lupeta, sve je tačno od reči do reči. Jedino je promašio sa komunistima-fašistima, zapravo je reč o nato-fašistima sa amerima na čelu a ne sa rusima.

GALEB BIJELI

13.04.2014. 13:30

@Miroslav - ANONIMUS- da- sa razlogom imate taj pseudonim! Da imate ponos i stav, on bi bio svaki,samo ne taj! Pošto po Vama na Zapadu nitko nema pameti, imate priliku poći uzeti ili kupiti pamet uBjelorusiju ili Sj.Koreju,gdje Vam je očito mjesto.Znate li što pišete? Dojma sam da opravdavate čerupanje suverene države,članice OUN,usput rečeno,najveće u Evropi nakon Francuske.Završite osnovnu školu,naučite nešto o povijesti, pa onda komentirajte!.

na čemu si ti, Miroslave?

13.04.2014. 13:46

@Miroslav - Kako na cemu? Na glavnom americkom proizvodu iz Avganistana.

CipiRipi

13.04.2014. 13:48

@Miroslav - Svako ima pravo da bude glup koliko mu volja. Što se ti mešaš u to? Pusti bre čoveka na miru!!!

зокс

13.04.2014. 14:23

@Miroslav - Галебе,и Источна Немачка је била суверена,па је растурише и направише једну!И Чехословачка је била једна суверена држава па је растурише и направише две!И Југославије је била суверена,и Србија је била суверена па јој отеше 15%територије!И Ирак је био суверен,па им отеше американоси територију због нафте и направише вештачку државу Кувајт!Ееееее,мој галебе,знају моји преци да је вама лацманима мајка лаж,а отац обмана!Ја у то не сумњам УОПШТЕ!

hektor

13.04.2014. 15:19

@Miroslav - Miroslave da nauce Ruse pamet??? Isto ko sto nas Srbe nucili pamet??

Галеб црни

13.04.2014. 15:52

@Miroslav - Е Галебе бијели, како се ти то представљаш (а далеко си и од Галеба, а и од бијелог): ко се како назива то је његов слободни избор. А боље је да буде анониман уместо да размишља птичјим мозгом. Успут, што се тиче поноса, не би таква лијепа хрватска птица виленила на Српском сајту и онда да соли неком памет својом говеђом филозофијом!

Logic

13.04.2014. 16:06

@Miroslav - "Miroslave" (?!), ne treba čovek da ima više od prosečne inteligencije, pa da shvati šta ti je namisao - kako naučiti "pameti" jednom za svagda tu paklenu kombinaciju - pola komunisti pola fašisti. Pola i pola su jedno celo. Cela nacija, jednom za svagda? Krajnje rešenje? Nije lako biti ti - ne pomaže upotreba imena čije osnovno značenje ne dopire do tvoje svesti.

Јабре

13.04.2014. 16:28

@Miroslav - Дошао усташа да дели лекције о фашизму и правди, а сигурно мисле да је убиство 500 000 Ирачке деце фин чин а етничко чишћење Крајине и Косова хуманитарна акција.

anonimus

15.04.2014. 02:54

@Miroslav - A je li? A razbijanje suveren drzave Jugoslavije vam nije starno? To ste podrzali iz sveg srca. E Hrvati kako li vas sramota nije... tudju ste muku prisvojili i oteli. Oteto prokleto kazu.

koji će finansirati MMF

13.04.2014. 12:13

Velika "pomoc" zapada za Ukrajinu. Kada ste tako brizni sto im ne poklonite.

GRU

13.04.2014. 12:27

E sada će najverovatnije doći do opšteg ustanka ruskog naroda u Ukrajini i do građanskog rata kojeg zapad uporno pokušava da nametne.Na kraju će Ukrajina, ako ovako nastavi, da ostane i bez Kijeva.Živi bili pa videli!

зокс

13.04.2014. 15:11

@GRU - ГРУ,погледај само које и какве коментаре остављају против Руса!Ови комплексаши би више поштовали Русију да је побила милионе у Вијетнаму,Ираку,Либији,итд...као што су американоси побили!Толики страх су им американоси утерали у кости,да им је и то мало разума тај страх што имају потпуно помутио!Јадници!Могу мислити како је то кад мораш да размишљаш онако како ти нареде,а не на начин,слободан,који је Господ Бог оставио људском бићу!Јадни они!Страх је чудо!Желе нешто да кажу,а не смеју,хахахаха...

Mis_Pigi

13.04.2014. 12:44

izgleda stiglo naređenje od Kauboja da moraju da se odrade oni kolači što su podeljeni onomad na majdanu u Kijevu

Dado

13.04.2014. 14:52

@Mis_Pigi - Ja se plasim da sada Rusija ne ostavi ove proruske demonstrante na pokolj Ukrainskim specijalcima. To se vec dogadja i ako se misle zastiti onda se mora uzeti ostar i jasan stav. Nema upotrebe vojske i specijale ili da priteknu svom narodu u pomoc.

Miroslav GTA

14.04.2014. 03:35

@Mis_Pigi - Bez brige, zna Kremlj sta radi...ima spremne scenarije sto vojne, sto paravojne, slatkorecivi, smiruju tj. zamajavaju neprijatelja izludjuju ga, i ovaj javno priznaje svoju nemoc izjavom da ne znaju sta Rusija sprema. KGB je to.... stara skola. Tako treba. Tek ce Rusi da otvaraju zarista i time pojacavaju nejedinstvo i raslike narocito u EU, a time su vrata njihove pobeda siroko otvorena..

Dymitr Ogonowski

13.04.2014. 13:40

Zao ovih ljudi koji su poginuli a borili se protiv pronatovskoj vlasti na Ukrajinje. :( Dobro sto proruske snage idu napred. Cekam vremna kad će doći na Kosmet i osvobodiće ga od siptarskij bandita i bande NATO.

Deki

13.04.2014. 14:35

@Dymitr Ogonowski - Dimitrije, sine Mitre, izgleda da nećemo još dugo čekati na taj veličanstveni događaj. Veliki pozdrav našem bratu Dymitru!

Allied Force

13.04.2014. 21:19

@Dymitr Ogonowski - Sine Mitre, ima da se načekaš ! Mada, sekiram se da jednog dana neće probati da stignu preko Poljske,šta misliš ?!

Dymitr Ogonowski

13.04.2014. 23:03

@Dymitr Ogonowski - Ja za neutralnost Poljske. Tada nikakva opasnost od strane Rusije bi ne bila. A ako Poljska je u bandi NATO, to ima neka opasnost da moze biti sukob sa Rusijom na primer zbog Letonije. Ipak nadam se da Varsava neće biti unistena.

Realista

13.04.2014. 14:00

Распад државе и грађански рат! Трагично! САД и ЕУ су баш "демократизовале" Украјину!

Smrt fašizmu!

13.04.2014. 14:07

Miroslav je u pravu! Vreme je da ovi Ne-Rusi što vršljaju Rusijom od 1917 jednom budu uvedeni u red! Poklali su 70 miliona ljudi, paktirajući sa Hitlerom izazvali su II svetski rat, i posle njega i Hladni rat, okupirali pola Evrope, i nakon krađe nuklearne tehnologije decenijama držali svet u strahu. Sada se povampiruju i treba im glogov kolac. A ove informbirovske analafabete sa neta, neka kažu: ima li ikakve razlike između komunizma i naci-fašizma?

Јабре

13.04.2014. 17:31

@Smrt fašizmu! - Ратове су изазвали Британци како би продужили животни век својој империји под којом су кад је почео рат држали 1/4 планете Земље ! Дуго су радили на томе да наговоре Хитлера да нападне СССР зајендо са Пољском. А хладног рата не би било да Американци нису називали Русе Монголским хордама и покушавали да наоружају Вермахт и крену заједно на Русе.

Dusan

13.04.2014. 14:12

Predsednik Putin mora pod hitno da reaguje i zastiti svoj narod koji pati pod celicnom cizmom fasizma Ukrajinaca! Ukrajinci to sve rade pod blagoslovom Evropske Unije. Jedino trajno resenje za Ukrajinu je podela zemlje na zapadni - profasisticki deo, i istocni deo, koji bi se pripojio maticnoj Rusiji.

Deki

13.04.2014. 14:32

Rusija mora pod hitno da reaguje i zaustavi genocid nad ruskom manjinom u rejonu Donbasa, koji sprovodi kijevska, banditsko-uličarska, "vlada" pod pokroviteljstvom Brisela i Vašingtona. Odmah bi trebalo izvesti masivne vazdušne udare na vojne i vladine ciljeve u Kijevu i ostatku Ukrajine. Ne treba nikakva međunarodna odluka niti rezolucija saveta bezbednosti, pitajte Klintona i amerikance, ako ne verujete. Peglaj Rujo,!

arsa

13.04.2014. 14:33

Kada se Nato upustio u uporedjivanje Ukrajinske situacije sa onom iz Srbije 1999-te, sada bi te iste Nato snage trebalo da bombarduju celu teritoriju Ukrajine, sto civilne , sto vojne ciljeve, zbog upotrebe prekomerne sile protiv mirnih demnstranata u istocnoj Ukrajini.

Haska opozicija

13.04.2014. 14:38

To nije narocito pametno da napravi brzu odluku da bi nesto postigao, bez da istrazi interese, opcije i kriteriume pre nego sto donese odluku. Politicki neograniceno je sposoban da prezivi svaku situaciju, prezivece i ovu. Ako ne!

Miroslav

13.04.2014. 14:50

Kako to da su Ukrajinci odjednom postali najveci neprijatelji SrBstva i pravoslavlja. I z cuga su preskocili sve tradicionalne srBske neprijatelje...Dacane , Tracane, Avare, Hune, Germane, Turke, Bugare, Albance, Hrvate, Crnogorce, Bosance, Bacvane, Sremce, Banacane, Bunjevce, Rusine, Slovake , Rome i na kraju one najvece... Tavulance. Kako se SrBstvo ne upita da mozda nisu oni sami zli, podli i pokvareni, kad ih niko ne vole.

Немања

13.04.2014. 17:03

@Miroslav - Мирославе каже се Српства.А и од када су нама традиоцинални непријатељи Дачани, Трачани, Хуни, Бачвани, Црногорци, Сремци и остале групе од којих си пола измислио.Дачани, Трачани, не постоје више.бачвани нису народ.

зокс

13.04.2014. 18:08

@Miroslav - Мирослав,ко ли теби дрма кавез? Заболе ме за твоју и љубав ових "нико"!

Radovan

13.04.2014. 19:37

@Miroslav - U pravu si zoks, ne daj Boze da na ovakvi kao Miroslav vole. To bi stvarno bio znak da nesto nije u redu s nama.

rus

13.04.2014. 15:09

kroz istoriju Rusi su nosili mac pravde a Srbi stit vrujeme je da objedinimo oruzije u borbi protiv zla

Milan.

13.04.2014. 15:12

Ovo je početak jos jedne Ruske vojne vežbe koja ce trajati 4-5 dana,a Ukrajina ce ostati bez pola države i izlaska na more!

зокс

13.04.2014. 15:32

Бан Ки Мун позвао на мир??????Хахахахахахахахаха.............дајте већ једном промените му цедуљицу!

vito

13.04.2014. 15:46

Zašto se koristi izraz proruski? To su Rusi u istočnoj Ukrajini. Kao Srbi u Republici Srpskoj.

Miroslav

13.04.2014. 15:52

Staljin je pomogao Hitleru da raskomada Poljsku 1939. , a 1940. kada su Nemci osvojili Pariz bio prvi koji je Hitleru cestitao. Cestitao bi i da su Nemci osvojili London. Ali nisu, Britanci su ih rasturili, i njih i Italijane u Africi u na Kritu , na Malti, u Bitci za Englesku. U to vreme su i Jugoslavija i Srbija bili najveci protivnik dva najveca zlocinca u istoriji i ko god danas navija za Putina pljuje po najsvetlijim tekovinama SRPSTVA.

Јабре

13.04.2014. 17:29

@Miroslav - А Пољска и Британија и Француска су активно радиле на томе да наговоре Хитлера да нападне СССР пре почетка рата то си заборавио ? Намерно или случајно ? Рат је већ био почео а Америка је продавала гвожђе и друге индустријске производе Хитлеру.

Немања

13.04.2014. 18:40

@Miroslav - Јабре причаш глупости.Зашто би Пољска наговарала Хитлера да напада СССР ако је једини пут до СССР-а био преко Пољске?Француска и Британија су биле у рату са Немачком...

Немања

13.04.2014. 19:01

@Miroslav - И Стаљин јесте са Хитлером поделио Пољску, напао је и Финску. Историјске чињенице.

Јабре

13.04.2014. 19:22

@Miroslav - Логика и Румунија је била уз Хитлера па је пут до СССР-а водио преко Румуније. Пољска и СССР су били непријатељи. Треба мало учити историју пре него што се о њој говори. И сад би да НАТО повећа снаге и ако је она ближе Русији него Француска.

Јабре

13.04.2014. 20:16

@Miroslav - То што се је рат развио на једну страну не значи Британија није наговарала Хитлера да нападне СССР као и Пољска. Финска је исто била уз Немачку, наравно и они су имали своје разлоге али сваљивати сву кривду на СССР је исто тако глупо.

Немања

13.04.2014. 20:39

@Miroslav - Јабре, веома си у прави кад кажеш да треба учити историју пре него говорити.Али ти си управо то урадио.Пољска је била непријатељ и Немачке и Русије не само Русије...Друго Британија је могла да уђе једноставно у савез са Немачком и при томе да задржи све територије то је Немачка нудила Лондону.причаш глупости када кажеш да су Британија и Пољска које су биле у РАТНОМ СТАЊУ са Немачком нешто причале са Немачком о нападу на СССР.

Srbistanac

13.04.2014. 16:05

Не спинујте, бандераши са мајдана не гуше демонстрације, него имају намеру да их угуше, а мислити и цвеће брати, су две суштински различите ствари.

posteno govoreci

13.04.2014. 16:26

sada SAD pozdravaju ubijanje mirnih demonstranata...SAD ce kad' tad', morati, dati odgovor zasto su podrzavali nacisticke rezime, u Hrvatskoj (Franjo Tudjman idolopoklonik Ante Pavelica), BiH (Alija Izetbegovic mladi clan SS Handzra divizije), Kosmet (trgovci ljudskim organima po uzoru na Dr Mengelea), sada Ukrajina (Desni sektor)...SAD ako nastave sa ovom politikom, sigurno vode svijet ka njegovoj definitivnoj propasti...

Miroslav GTA

14.04.2014. 03:14

@posteno govoreci - Vode oni svoj svet u propast "za vjaki vjakov". Moj i NAS pravoslavni svet i uz njega svi ljudi dobre volje ce preziveti. Bog zna sta radi.

Mimar

13.04.2014. 16:27

Sta je uzdiglo Ameriku da postane velesila? Ratovi u Evropi. Sto moze pomoci Americi u njenom ogromnom dugu od 17 000 milijardi $? Rat u Evropi odnosno u Ukrajini i zato su izuzetno angazovani u Ukrajini iako je trgovinska razmena izmedju ove dve zemlje beznacajna. Evropljani se konacno moraju osamostaliti i misliti svojim glavama a ne misliti i reagovati onako kako im Amerika diktira. Iako EU ima 28 drzava i oko 1/2 milijardi stanovnika, ne vodi svoju vec americku vanjsku politiku.

Srki

13.04.2014. 19:20

@Mimar - problem je sto u ustanovama evropske unije, sto u vrhu evropskih drzava ima puno americkih ljudi. Neki su primili pare, neki su ucenjeni, ali rade za americke interese. U samom vrhu, evropskoj centralnoj banci, evropskoj komisiji, evroparlamentu.

Krle

13.04.2014. 19:33

@Mimar - Danas sam malo gledao na net-u. 1980.g ste za dolar mogli kupiti 2 kutije cigereta, danas je potrebno dati 4 dolara za kutiju, sto znaci da je obim dolara prastao u 30 godina 800% , zbog postupnog stampanja na bazi svetskog rasta trgovine u dolarima. Ovaj stampani novac su americki bankari koristili da pokupuju dobar deo kineske proizvodnje i gotovo celu istocnu evropu preko holandskih fondova. Da bi se razumela sustina, valja raditi razliku izmedju USA privatno i USA drzavno

vlada

13.04.2014. 16:28

Divim se Vašoj pristojnosti g. Lavrov, što uopšte razgovarate sa Kerijem, kome bih uputio jedino pitanje - da li ste sad zadovoljni!? Bitange sa Zapada ne zaslužuju razumevanje i dogovor! Baćuške, završite ono što ste i u obavezi!

Hriscanka

13.04.2014. 21:28

@vlada - Nije dobro u vreme Velikog Posta, nije dobro nikada, a pogotovu sada kad svako treba da gleda svoje grehe i da se za njih kaje. Kad bi smo se svi mi vise molili drugacije bi bilo i ne bi se pravoslavna braca tukla i zlo cinila na Strasnu sedmicu pred Vaskrs.

Rale

13.04.2014. 16:30

Americke obavastajne sluzbe su preko Klicka, Jaceknjuka, Turcinova,Jarosa i jos par ljudi uspele da zavade Ruse i Ukrajince i moguce da izazovu veci rat u evropi sto im je i bio cilj. Ako dodje do gradjanskog rata vecih razmera, ovo ce da ima dugorocne posledice na odnose dvaju naroda, a mozda i na celu evropu. Najveca greska je ona u cutljivoj vecini, ovaj put Ukrajinskog naroda. Umesto da su se pobunili protiv nasilne smene vlasti, sedeli su kod kuce i cekali. Ni sami ne znaju sta. Sad vide.

Smrt fašizmu!

13.04.2014. 16:57

Te navodne „proruske grupe koje su u Slavjansku zauzele zgradu policije i Državne bezbednosti“ sačinjavaju pripadnici putinskog SPECNAZ, obučeni državni teroristi! Zašto stvari ne nazovete pravim imenima? Neka ovi zaluđenici informbirovski znaju da su to teroristi iz modernog KGB, a ne nekakvi „demonstranti“! Svet zna da je to Putinova banda „specijalaca“, a zapravo običnih šupljoglavih kriminalaca, terorista treniranih da muče i ubijaju pošten svet!

bijadokija

13.04.2014. 17:38

@Smrt fašizmu! - To ti hoćeš da kažeš "smrt fašizmu sloboda nacizmu" samo ne znaš kako bi jel?

Dimitar

13.04.2014. 17:45

@Smrt fašizmu! - Pa mi navijamo za njih, i za nas su proruske grupe, i sta sad? Idi leci se bre covece.

sreto

13.04.2014. 18:00

@Smrt fašizmu! - Od kad prizivas "Smrt fasizmu" vec si odavno trebao bit mrtav !!!

Dragan bgd

13.04.2014. 18:04

@Smrt fašizmu! - Steta st si utracio dosadasnji zvt na gluposti,tipa propaganda I ljaznu istoriju jedva od juce.Moras da znas da je Rusija dala Ukraini 1954.god. celu danasnju istocnu Ukrajinu I tu ima oko 10 Mil.Rusa koji tu nisu dosli juce vec su tu vekovima.Naravno,receno im je pre neku godinu,da ako hoce u nato ili EU,Rusi koriste svoje pravo I vracaju granice na 1954 god.prsto I jednstavno.sad idi malo I citaj,nece skoditi,da ne pominjem Kijevsku rusiju,kad Ukraina nije ni postojala vec izmisljena.Vatikan.

Sekula

13.04.2014. 18:19

@Smrt fašizmu! - Sloboda narodu, jasta nego su Putinovi specijalci i hvala Bogu sto ih je Putin poslao, ali za CNN, BBC, B92 i Blic, to su samo domaci samoorganizovani domacini sto se bore protiv fasizma. Konacno su se i Rusi naucili pameti da rade onako kako njima odgovara, a da se u javnosti prave nevinascima. To tebe i boli, kao sto boli Amerikance, ali "jedi se", nema ti pomoci, evo Putin sprema specijalce i za Srbiju, samo sto ce nositi sajkace pa ti neces znati jesu li Rusi ili Srbi . Kus bre !

Јабре

13.04.2014. 17:33

Будите пажљиви ЦИА отвара нову медиј у Србији и плаћа ликове да остављају лажне коментаре тако се то ради зове се спиновање ! Телевизија ће се звати ваљда Н1 или нешто тако а директор јој је онај отпуштени директор ЦИА.

Alex vrnjacki

13.04.2014. 17:39

Eh, eh...kako bi bilo lepo kad bi ista pravila važila za sve! Nekakve izjave ovih iz NATO-a samo retardiran može prihvatiti, da je dovoljno kad SAM SEBI daš pravo i kad SAM SEBE ubediš da si u pravu. Naravno, prirepci im odobravaju i tu se krug zatvara. Ukrajinci...srećna vam bila pomoć Amerike! Na pravom ste putu u punu demokratiju i da budete svoji na svom. U formatu u kom ste, zaslepljeni Amerom i EU, i zaslužili da budete. I molite se Bogu da NATO ostane tamo gde je sad.

crna perla

13.04.2014. 18:01

radi pristojnosti i kredibiliteta mogli ste da stavite znak pitanja na naslov:nacionalna garda gusi pobunu: ili navodnike,ili je ne stavljati kao naslov.ali vasa je to stvar radite kao hocete.istina ce svakako izaci pre ili kasnije. osim toga nema nikakve krize na krimu,sto vi isto imate kao naslov...

bez komentara

13.04.2014. 18:06

Za razliku od istoka Ukrajine, Rasmunsen je rekao da su demonstracije u Kijevu bile "izražavanje vollje naroda Ukrajine".

Stručnjak za desperadose

13.04.2014. 18:21

Rusija treba da prekine s pravdanjem prema Zapadu i Americi, da se lepo ućuti i radi svoj posao kako je zamislila. Svaki sastanak sa desperadosima je suvišan i besmislen, jer oni unapred već optužuju Ruse za sve

cabor

13.04.2014. 18:43

sad bi amerikanci da su dosledni trebalo da bombarduju Ukrajinu , odnosno Kijev , neki putnicki voz , i naravno mostice , a u subotu da bace kasetne bombe na neku pijacu po mogucstvu oko podne tad je najveca guzva

tajfun

13.04.2014. 20:03

Svaki razgovor sa inspiratorima fasizma u Ukrajini je bezsmislen,jer oni znaju samo za klevete sistema ,,drzte lopova,,Moskva nesme dopustiti ovim sa zapada da igru ,,njihovu igru,, vrc im mora nametnuti svoju.Smrt laznim demokratama i sledbenicima satane je neizbezna.

зокс

13.04.2014. 21:38

@danilo - danilo,ајде ти дечко нама да твоја "бистра"глава објасни КО су то украјинци?Јесу ли то југословени?Јеси ли тако лајао кад су Југославију разбијали ови испод чијег се репа јављаш?Ниси наравно!Њима не смеш слова проговорити што им није по вољи!

Tikov

13.04.2014. 20:24

Nadam se da će ilegitimno rukovodstvo u Kijevu odustati od bilo kojih akcija uoči Vaskrsa. Nemaju podršku naroda za neke "antiterorističke akcije". Kada počne krvoproliće podeliće Ukrajinu do daljeg kao zapadnu Nemačku nekada. Jeste federalizacija najbolja ideja ali Ukrajina je definitivno jedan tzv. fail state koji mora biti anektiran da se ne stvori evropska Somalija odnosno drugi Kosmet gde vladaju bitange i kriminal.

зокс

13.04.2014. 22:17

@Tikov - Тиков,па то сатанисти намерно и раде на празнике Господа Бога!Они су слуге сотонине и све што је од Бога њима је мрско!Али неће да послушају што им је Бог поручио да "могу како хоће,али неће докле хоће"!Бог је све ово на Земљи што је створио и има потпуно право и да све уништи ако жели!

Mis_Pigi

13.04.2014. 21:02

Predsednik Viktor Januković bi mogao da povrati svoj ugled ako bi se stavio na čelo armije naroda Jugo-istoka, a ne da priča večeras iz Rostova, šta treba, kako treba . . .

kermit

14.04.2014. 14:09

@Mis_Pigi - dosta toga razumeš ali ovu scenu ipak nisi - sad, šta je tu je, na meni je red reći verovatno moja greška) pozdrav Mis_Pigi .. btw nemam terapiju, misliš da bih trebao? sigurno.. čim ovde čitam tvoje komentare

Diklic

13.04.2014. 21:49

Mislim da bi bilo najbezbolnije da Rusi upadnu u Ukrajinu svom silom u da, dva i da pohapse sadasnju vlast te da postave nazad Janukovica, i da se potom povuku iz drzave. Usledili bi izbori i promena ustava.

Rale

13.04.2014. 21:51

Zanimljivo da CIA-nisti svojim marionetama daju naredjenje za krvoprolice i hriscanskoj drzavi pred vaskrs

Јабре

14.04.2014. 00:42

@Rale - На свим водећим положајима у Америци су Јевреји.

pp

14.04.2014. 08:39

@Rale - zasto je to zanimljivo i iznenadjujuce za tebe, oprosti mi ali moram da pojasnim. amerika je drzava nastala na lazima , krvi i ubijanjima. treba znati da je to jedina drzava tvorevina masona a poznato je da masoni kao vrhovnog boga slave uopravo SOTONU pa prema tome i nije iznenadjenje zasto bas pred uskrs nas ili katolicki svejedno.

Pera kojot

13.04.2014. 21:58

proruske grupe treba da se povuku na rezervne položaje kako bi ukrajinska vojna tehnika što dublje ušla u Jugo-istok, a onda im pokupiti te tenkove i borna kola i s njima pravac -----------> Zapadna Ukrajina . . . lukavo, a?

зокс

13.04.2014. 22:12

Прекјуче је био директор ове злочиначке организације,циа-е,у Украјини и ево плодови његове посете!Дођу закувају,замуте,нахушкају и побегну!Стићи ће их кад тад!Не бих волео бити у њиховој кожи!Никако и ни под којим условима!

Deki

14.04.2014. 09:13

@зокс - Zoks, svako, ali svako na kraju dobije ono što želi i ono što traži. Neće ni ti zlikovci biti izuzetak, ne brini. Pozdrav!

Варијанта 2

13.04.2014. 22:19

Само да Русију води Јељцин, а не Путин, бомбардовао би НАТО Русе у Украјини, као што је бомбардовао Србе у Босни, Србији и Црној Гори, без обзира на забрану Савета безбедности! Овако, мораће да ради по рецепту за СФРЈ и арапске земље... Да помогне Украјинцима да се убијају међусобно.

sas

13.04.2014. 22:20

NATO -v Opstanak je Samo RAT! (amen;( ps: Evropa ce zato da plati cenu;(kao i uvek;)

Rusija pakao

14.04.2014. 07:39

@sas - Prava ekspertska analiza ,vojne doktrine @SAS gde ste procitali da ija nesto saznam.

Јабре

14.04.2014. 00:41

@tek onako - Не објављују ни зашто и како су демонстрације у Риму, Венецији, Шпанији, Немачкој, Америци ...

Semtex

14.04.2014. 07:10

@tek onako - Kako zbog cega pa CIA ih je platila da rovare protiv sopstvene zemlje da bi mediji na zapadu mogli da plasiraju svoju,od CIA dobijenu verziju protesta.Treba ruski otporasi da zarade platu koju im kauboji daju.

GRU

14.04.2014. 00:13

Tako treba! Onemogućiti im logistiku.Inače raketa tipa "GRAD" je kalibra 122mm,masa rakete je 67,2kg,bojeve glave18,5kg,masa eksplozivnog punjenja 6,35 kg,dužine 2873mm i poluprečnik ubojnog dejstva 25m.Može da je koristi i naš LRSV "OGANJ" 128mm kada se na raketu ugrade 3 vodeća prstena da pokriju razliku u kalibru.

milorad

14.04.2014. 06:13

Udba rasturila Yugu a KGB Sovjetski Savez. Ovaj lopov Putin ce rasturiti Rusiju po nalogu KGB,Jos samo treba dase napadne Ukrajina pa dase obistini ona zakletva Njemackih Gejsi, gdje nije njemacki vojnik uspio osvojiti puskom mi cemo osvojiti sa onom zenskom stvari. Vidim dasu bile sto posto u pravu.

Mega Storm

14.04.2014. 10:35

@milorad - A cija neće rasturiti ameriku ko je odgovoran za 11 septembar, ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se olupaju.

Mis_Pigi

14.04.2014. 06:13

CIA je visokointeligentna organizacija i sve radi po Međunarodnom pravu, tako i ovde vršlja po tuđoj zemlji nanoseći jad i patnju nedužnom narodu

Prason 34. reda

14.04.2014. 07:05

Amerika je prva u savetima za krvoproliće, al doći će mečka i pred njihova vrata

BBBB

14.04.2014. 07:37

Zasto bi CIA nekoga savetovala da napadne nekoga na Ukrajinskoj teritoriji valjda Ukrajinci to sami znaju gdje su njihove granice

karl marks

14.04.2014. 07:42

interesantno je da je cia djelila informaciju sa redakcijom vecernjih novina da su rekli ukrajincima da napadnu proruske snage, e zato ja citam vecernje novosti,ja sam siguran da je cia rekla redakciji vecernjih novosti i ubistvu dzona kenedeija samo cekaju pravo vreme da ga objavluju..

Josip

14.04.2014. 08:50

Аваков формира корпусе специјалаца од грађанских група!!? А да те групе случајно не буду из једне наципартије Свобода или Десни сектор а корпуси постану СА одреди а ваше име не буде Аваков него Ернст Рем!!! Овај човек стварно мисли да смо сви ми заборавили историју. Очигледно је гушење грађанских слобода у Украини на делу и веома активно подржано од НАТО и ЕУ - можемо претпоставити куда то ови иду. Нацизам је у успону и 21 век ће бити век страдања словенских народа!

Dejan

14.04.2014. 09:17

Tako su Amerikanci navukli Gruziju.Kada su dobili po nosu - tajac. I više se niko ne obazire na to. Smešno je da Amerika koja je Bogu iza leđa ima neki interes u Ukrajini to jest Rusima pod prozor. A ovi treba da ćute!

Dušan

14.04.2014. 09:25

Vatikan je detronirao i uništio sve države Zapada i upravlja sa njima preko agencija:1.) CIA 2.) FBI 3.) NASA.4.) NATO 5.)UNitd.., Prma zakletvi pape lojole svako svakog mora da špijunira za satanu iz Vatikana. Zakletva pape Lojole se daje na oštrici kame i u prisustvu katoličkog sveštenika i koja glasi:„Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika“ , „ jer bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen“. Eto gde je suština katoličke filozofije.

normalan Srbin

14.04.2014. 11:57

podrska braci Ukrajincima koji brane svoju zemlju od okupatora.niko ne moze da ugusi volju naroda za demokratijom i teznju ka demokratskim civilizovanim zemljama(zapadu) gde se postuje zakon i pravda.na zalost nasima je vrana popila mozak pa podrzavaju diktatore.a mozda i volite bezakonje i muvanje, a plasi vas demokratija, pa je to razlog.

kermit

14.04.2014. 14:18

@normalan Srbin - brane svoju zemlju od okupatora? lol. ..gde se postuje zakon i pravda? lol. demokratija? lol. normalan Srbin? lol .. 00:02 ma nisam, tebe mi, lol