Petak, 11.04.2014.

16:48

FR: Otkrivena tajna livnica zlata

Francuska policija je u sredu rasturila tajnu livnicu zlata sakrivenu u afričkom domaćinstvu u gradu Montrej, objavio je danas izvor blizak istrazi.

Izvor: Tanjug

Default images

Policija je tom prilikom zaplenila nekoliko kilograma zlata, srebra i bakra, preneli su francuski mediji.

List "Parizijen" piše da je tom prilikom zaplenjeno više od tri kilograma legure zlata, grumen od devet grama zlata, pet kilograma srebra, oko osam kilograma bakra i 2,5 kilograma srebrnine.

Dve osobe su stavljene u pritvor.

Cela afera izbila je aprila 2013. godine krađom zlata počinjenom u okviru grupacije juvelira TE (Thom Europe).

Jedan od zaposlenih u TE, star 58 godina, priznao je u pritvoru da je počinio krađu zlata da bi ga preprodao Afrikancima koji žive u domaćinstvu u Montreju gde se nalazila tajna livnica i tako je počela istraga sudske policije koja je rezultirala otkrivanjem i rasturanjem livnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: