Ibar odneo pet života

M. NIĆIFOROVIĆ - D. ZEČEVIĆ

11. 04. 2014. u 14:49

Tragedija porodice Vučinić iz sela Vuča kod Leposavića na Kosovu i Metohiji. „Polo“ sleteo sa magistrale. Među poginulima i dvoje dece. Dve kuće zavijene u crno. Prema prvim nalazima, smrt nastupila - davljenjem

U STRAVIČNOJ saobraćajnoj nesreći, u petak pre podne, na magistralnom putu Leposavić - Kosovska Mitrovica, na mestu Savina stena, kod skretanja za Banjsku poginulo je petoro žitelja sela Vuča u opštini Leposavić. Do udesa je došlo kada je „folksvagen polo“ kojim je upravljao Gojko Vučinić (46), radnik fabrike „Lola-fot“ u Lešku kod Leposavića, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u Ibar. Osim Gojka, u vozilu su bili njegova supruga Dragica (40), njihovo dvoje dece, Marija (13) i Andrija (6), i rođaka i komšinica Snežana Vučinić (46). Svi su poginuli na licu mesta, najverovatnije udavivši se u reci.

Zasad je nepoznanica kojim povodom su Vučinići krenuli u Kosovsku Mitrovicu, a neke od komšija veruju da su išli kod lekara. Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je vozilo počelo da „klizi po putu“, Gojko je najverovatnije izgubio kontrolu, a potom se „polo“, preko ranije polomljene zaštitne ograde, ustremio ka reci i pre nego što je stigao do Ibra, prevrnuo se na krov.

- Prednji deo vozila upao je u vodu, dubine metar do metar i po, dok su zadnji točkovi bili na obali - saznali smo iz izvora bliskih istrazi. - U prvom trenutku bilo je preživelih, koji su pokušavali da otvore vrata, ali, nažalost, u tome nisu uspeli.

Vučinići su izvađeni tek kada su stigle specijalizovane ekipe KPS-a. Odmah su prebačeni u kosovskomitrovačku bolnicu, gde su lekari mogli da konstatuju samo smrt.

Kosovska policija dosad nije saopštila uzroke ove nezapamćene porodične tragedije. Preme nezvaničnim informacijama, tužilac je insistirao da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, ali je rodbina to, do zaključenja ovog broja, odbijala.

Neki od bliskih rođaka iz sela Vuča, koje se nalazi na pola puta između Leposavića i Zvečana, sa desne strane Ibra, u petak su nam rekli da je celo selo u šoku i da još ne veruju da je Vučiniće pogodila takva tragedija.

- Bili su dobri ljudi i odlične komšije, sa svima u dobrim odnosima, zašto baš njima ovo da se desi - pitala se u petak kroz plač jedna od rođaka i komšinica Vučinića.

DAN ŽALOSTI NA dan sahrane porodice Vučinić u Leposaviću će, a možda i na celom severnom Kosovu, biti proglašen dan žalosti. Da li će sahrana biti u subotu ili u nedelju zavisi od toga da li će se raditi obdukcija i kada će ona biti završena.

Predsednik opštine Leposavić Dragan Jablanović kaže da ovaj kraj ne pamti sličnu tragediju i da su svi žitelji Leposavića u žalosti.

- Poznavao sam Gojka, bio je dobar i staložen čovek, nije voleo brzu niti bahatu vožnju, naprotiv, vozio je oprezno, zato nam j

e još žalije zbog svega što se dogodilo - ističe Jablanović.

Mesto na kome se dogodila tragedija odranije je poznato kao veoma opasno, jer su se na oštroj krivini, sa koje su Vučinići slete

li u Ibar, često događale nesreće. Na istom mestu dogodilo se bar desetak udesa u kojima je bilo i poginulih.


OSTAO SAMO MARKO

IZ porodice Gojka i Dragice Vučinić preživeo je samo njihov srednji sin Marko, učenik petog razreda osnovne škole u Sočanici. On je u petak bio u školi i nije sa roditeljima, sestrom, bratom i komšinicom krenuo u Kosovsku Mitrovicu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

pera

12.04.2014. 09:27

Vise puta su procitana iskustva srpskih vozaca ,da ih siptarski vozaci ,namerno-neopreznom i incidentnom voznjom teraju u "izvlacenje" ,sto kod manje iskusnih vozaca dovodi do auto-nezgoda i nesreca. Poznato je da se siptarski teroristi hvale u medjusobnim razgovorima i takvim kriminalnim "podvizima" . Meni licno se to desilo u kanjonu Morace ,da me je siptar ubrzavajuci i usporavajuci,"drzao "u drugoj traci , a krenuo sam u obilazak jer je vozio ,neobicno sporo ,i ucinilo mi se da cu lako obici

znam za slucaj

14.04.2014. 22:09

@pera - @bambiprijateljica mi je imala saobracajku na putu za more tako sto ju je drzao u drugoj traci auto koji je prestizala. Poginulo joj je dete u saobracajki a ona zavrsila u zatvoru, tako da iz prve ruke znam da se takve stvari desavaju.

Inspektor

14.04.2014. 22:05

Ljudi, pa pogledajte. Auto je najvise slupan od nazad. Kako je to moguce ako je samo sleteo dole kroz ogradu. Meni vise deluje kao da se neko zalepio u njega i gurnuo ga sa litice.