Najnovije vesti
Vesti Beograd
Sadnice u parku na Adi Huji u ime prevremeno rođenih beba

Sadnice u parku na Adi Huji u ime prevremeno rođenih beba

Povodom obeležavanja petog rođendana Prve srpske banke humanog mleka i četvorogodišnjice projekta “Podržimo razvoj banaka humanog mleka” koji za cilj ima što bolju negu i zaštitu najmlađih pacijenata, Institut za neonatologiju i “Rosa” otvorili su Rosa park na Adi Huji, u Supernatural parku.

457188_ada-huja-4-foto-promo
457188_ada-huja-4-foto-promo

- Najsavremenija medicinska oprema u čijoj smo nabavci učestvovali bila je neophodan uslov za uspešno funkcionisanje i razvoj Prve srpske banke humanog mleka. Ipak, presudnu ulogu imale su mame donori humanog mleka. Zato smo tokom godina zajednički organizovali edukativne aktivnosti i ponosni smo što smo doprineli višestrukom uvećanju količine prikupljenog humanog mleka - izjavila je dr Branislava Dedović Bjelajac, iz Instituta za neonatologiju.

U toku prošle godine, samo u Prvoj srpskoj banci humanog mleka u Beogradu, od majki dobrovoljnih donora prikupljeno je 5.250 litara mleka, što je odličan rezultat čak i u poređenu sa evropskim zemljama.

- Želimo da svim aktivnostima koje sprovodimo, korak po korak učinimo svet boljim mestom za život. Da smo u tome uspeli dokazuje i naše današnje okupljanje na Adi Huji koja je od zapuštenog postala mesto gde sve više naših sugrađana provodi svoje slobodno vreme u prirodi. Zadovoljstvo je utoliko veće što baš ovde simbolično obeležavamo četiri godine podrške najmlađima na samom početku njihovih života i što će stabla u “Rosa” parku nositi imena onih bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć - rekla je Tanja Petrović, predstavnica “Rosa” vode.

- Zajedno sa Rosom nastavljamo formiranje zelenog pojasa na Adi Huji u Supernatural parku, sadnjom drveća i na taj način revitalizujemo ovaj ekosistem. Posebnu čar ovom događaju daju deca, koja će zasaditi sadnice. Veoma je važno da što više dece učestvuje u programima zaštite životne sredine jer tako postaju mali čuvari prirode i postajemo društvo koje je odgovorno prema životnoj sredini - izjavio je Srđan Stanković, osnivač i direktor Supernatural-a.