Četvrtak, 10.04.2014.

19:45

"Mora se čuti glas istoka Ukrajine"

Premijer Krima Sergej Aksijonov rekao je da se mora čuti i glas građana koji protestuju na istoku Ukrajine, ne samo u zemlji nego i na međunarodnoj areni.

Izvor: Tanjug

Default images

"Siguran sam da treba čuti i glas naroda iz Luganska, Donjecka i Harkova. To treba da čuje i međunarodna zajednica", rekao je Aksijonov i dodao da Rusija moralno podržava demonstrante, a da su stanovnici Krima takođe spremni da im daju moralnu i materijalnu podršku.

"Oni sigurno mogu računati na nas u tom pogledu", rekao je on.

Aksijonov je u razgovoru za televiziju Ren rekao da sumnja da će vlasti u Kijevu preduzeti drastične akcije.

"Mislim da se neće na to odlučiti. I siguran sam da će ih duh koji je pokazao narod na jugoistoku zemlje odvratiti od takvih nerazumnih i iracionalnih koraka", rekao je on, dodajući da će konflikt - ukoliko padne krv - preći na drugi nivo.

Aksijonov je rekao da je sadašnja situacija direktna posledica potpuno glupih, ishitrenih, iracionalnih i pre svega nepoštenih akcija nezakonitih kijevskih vlasti.

"Narod nastoji da zaštiti svoja prava. Ali je to nemoguće u jednoj takvoj državi, na žalost", rekao je krimski premijer.

"Samoproglašeni lideri u Kijevu ne slušaju nikog osim sebe i odbijaju bilo kakav dijalog sa narodom na jugoistoku Ukrajine", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: