Pitsburg: U napadu izbodeno 20 učenika

Tanjug

09. 04. 2014. u 18:22

Policija je uhapsila jednog učenika koji je u srednjoj školi u predgrađu Pitsburga u američkoj državi Pensilvaniji u sredu ujutro nožem izbo 20 svojih kolega od kojih je četvoro zadobilo ozbiljne povrede

Policija je uhapsila jednog učenika koji je u srednjoj školi u predgrađu Pitsburga u američkoj državi Pensilvaniji u sredu ujutro nožem izbo 20 svojih kolega od kojih je četvoro zadobilo ozbiljne povrede, javili su zapadni mediji.

Ranjeni učenici su prevezeni u četiri lokalne bolnice i starosti su između 14 i 17 godina, preneo je AP.

Iako je četvoro učenika teže povređeno, oni nisu životno ugroženi, navode lekari.

Prema rečima doktora Krisa Kaufmena, direktora najbliže bolnice Forbs, dve osobe su operisane, a jedna osoba čeka intervenciju. Sve tri žrtve su izbodene u predelu stomaka, grudi ili leđa zbog čega se, kako kaže, te povrede karakterišu kao "ozbiljne".

Imena povređenih nisu saopštena, a zna se samo da je među njima i jedna odrasla osoba.

Dvanaest povređenih je smešteno na četiri klinike i još uvek se prikupljaju podaci o njihovom stanju i radi se na utvrđivanju identiteta, potvrdila je portparolka bolnice.

Škola "Frenklin" je zatvorena, a policija vrši uviđaj. Istražni organi ispituju osumnjičenog za napad.

Jedan od učenika očevidaca incidenta, rekao je za lokalne medije da je video svoje kolege "kako se drže za stomake i krvare". On nije precizirao kako je napadač zaustavljen, ali je naveo da se u jednom trenutku aktivirao alarm za požar.

Guverner Pensilvanije Tom Korbet naložio je policiji ove države da pomogne lokalnim organima u istrazi.

"Šokiran sam i tužan zbog ovoga što se jutroš dogodilo u školi. Kao otac i kao deda, smatram da nema ničeg goreg od bezumnog nasilja prema deci", rekao je Korbet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

vlada

09.04.2014. 19:07

Da li je došlo vreme da ne možete da sakrijete od javnosti ali je čudno da se to dešava /sve češće/ u zemlji gradjanskog "blagostanja"!?

djani

10.04.2014. 20:23

@vlada - mali heroj svaka mu cast smrt agresoru ,ovo pisem ne sto ne volim decu vec zato sto su amerikanci dudajeva i kompaniju nazivali herojima i veruj te mi sve sto se desava tim zlikovcima ja se veoma radujem mozda nisam u pravu ali moram tako ubijali su nasu decu 98 god i kako mogu drugacije da imam misljenje o njima .

uzbunjeni

09.04.2014. 20:22

a ovo da se desilo u Srbiji...bilo bi milion onih komentara"srbistan",oj srbijo medju sljivama",sutra pakujem kofere i odoh odavde","vracamo se u devedesete" hehe

Zoran1

10.04.2014. 01:33

Kada narod zivi pod velikim pritiskom, taj pritisak se prenosi sa roditelja na decu i ovakva zla se pocnu sve cesce dogadjati. :( U 60 tim 70tim i 80tim poslova je bilo puno a plate su bile daleko bolje i ovakve stvari se nisu desavale.

NN

10.04.2014. 12:07

nasilje se servira dejci i kroz crtane filmove u toj zemlji "blagostanja". Na žalost se sve više približavaju i nama.Kako se odbraniti od ovih nemani :(