Srbija

Sreda, 09.04.2014.

13:59

Pajtiću nagrada za plan ulaganja

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić primio je u Dubaiju drugu nagradu za najbolji projekat stranih direktnih investicija za 2013. godinu u istočnoj Evropi.

Izvor: B92

Default images

Nagrada je dodeljena za projekat izgradnje nove fabrike "Grundfos" u Vojvodini, a stručni žiri je ocenjivao održivost investicije, angažovanost domaćih dobavljača, ekološke i socijalne aspekte.

Dodele nagrada organizovane su u okviru Godišnje investicione konferencije, koja se u Dubaiju održava od 8. do 10. aprila u organizaciji Vlade i Ministarstva ekonomije Ujedinjenih Araspskih Emirata.

Investicioni projekti su na ovo takmičenje mogli da se prijave isključivo na poziv organizatora, koji je unapred analizirao globalno tržište i projekte koji su realizovani ili čija je realizacija započeta 2013. godine.

"Ova nagrada nam je naročito važna zbog toga što smo je dobili na najvećem investicionom sajmu u ovom delu sveta. Ovo je za nas novo
tržište i kroz primer kompanije 'Grundfos' pokazali smo kako tretiramo svakog stranog investitora. Pokazali smo da prednjačimo u odnosu na veliku većinu zemalja EU kad je u pitanju ova konkretna oblast",
rekao je Pajtić.

Nagradu je uručio ministar ekonomije UAE šeik Sultan Bin Sajed Al Mensuri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

8 h

Podeli: