NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Tadić: Spremni smo za razgovor sa SNS, ne bismo u vladu sa SPS

Tanjug

08. 04. 2014. u 14:30

I dalje stojim pri stavu da SPS ne može ni na koji način da pozitivno doprinese budućoj Vladi Srbije i da je ulazak u vladu sa tom strankom kontraproduktivan, napomenuo je lider NDS

BEOGRAD- Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas da se nacionalni i strateški ciljevi njegove stranke i SNS ne razlikuju, kao i da je spreman na razgovor o načinu na koji bi se ti ciljevi ostvarili, ali je ponovio da bi za njegovu stranku ulazak u vladu sa socijalistima bio kontraproduktivan.

Napominjući da svoje političke ciljeve nije menjao od početka bavljenja politikom do danas, Tadić je u izjavi Tanjugu rekao i da su deo tih ciljeva prihvatile i druge partije u Srbiji, između ostalih i SNS.

"Ključno pitanje danas je način ostvarivanja tih ciljeva i o tome smo spremni da razgovaramo sa SNS, a uslov za saradnju je da se o ciljevima složimo. Odabir načina dolaska do cilja danas je ključan za konačan uspeh. To se pre svega odnosi na pitanja ekonomske i socijalne politike, investicionu politiku i način sprovođenja sektorskih reformi ključnih za dalji proces evrointegracija", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, reforme kao uslov koji pred Srbiju postavlja EU predstavljaju samo formalni okvir za reforme koje su državi neophodne za dalji održivi razvoj društva, a NDS može biti samo deo vlade koja sprovodi takvu politiku.

"I dalje stojim pri stavu da SPS ne može ni na koji način da pozitivno doprinese budućoj Vladi Srbije i da je ulazak u vladu sa tom strankom kontraproduktivan. Ukoliko je učešće SPS-a u vladi 2008. godine bilo korisno zbog postizanja istorijskog nacionalnog dogovora o strateškoj orijentaciji Srbije prema članstvu u EU, danas ta stranka ničim ne može doprineti pregovaračkom procesu kojim se ostvaruje taj cilj", rekao je Tadić.

Srpska napredna stranka je do sada o mogućoj saradnji razgovarala sa Savezom vojvođanskih Mađara i koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije, a sastanak sa NDS najavljen je za četvrtak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)

ccc

08.04.2014. 14:51

Ti i tvoje stranke ste prijatelju štetočine koje su potrošile sve što je narod 50 godina stvorio. Kakva bre vlada sa vama, treba vam zasigurno oduzeti sve što ste iz državnih kasa presipali u privatne džepove. Šteta samo što su pustili Božu Djelića demagoga i najvećeg lopova da odmagli iz zemlje. Da mi prvo vidimo ko je koliko dobar pa onda da pregovaramo. Narod nije sigurno na vašoj strani već zavedeni pojedinci i gomila koristoljuba koji su kod vas.

zlatan

08.04.2014. 20:49

@ccc - Kako gospodin Tadic ne razume da narod hoce njega u vladi ne bi glasao za SNS.

помпеј

08.04.2014. 14:58

Искрено се надам да ни један ни други неће бити власт, већ опозивија.

Mihajilo

08.04.2014. 15:05

Na Vučiću je i ovde težak zadatak, mada ne sumnjamo da će izabrati samo najbolje.

Maja

08.04.2014. 15:06

Na Vučiću je i ovde težak zadatak, mada ne sumnjamo da će izabrati samo najbolje.

definitivno

08.04.2014. 15:11

Normalno da će razgovarati bez SPS, oni su bili danas. A sa njima možete samo u opoziciju ili ni tu nećete imati dodirnih tačaka? I niste baš u poziciji da ucenjujete...

mladi a strucno jaki

08.04.2014. 15:13

Da bi nesto moglo da se deli, mora prvo stranke koje imaju sposobnost da to sta treba da se deli u narodu i naprave. Od dana kad mi preuzmemo vlast, za jedno osam do dvanajst godina, vasa ekspertiza bice potrebna.

novica952

08.04.2014. 16:09

Koliko god Tadić sada tvrdi pazar kada je u pitanju saradnja sa SPS-om u eventualnoj vladi Vučića toliko je bilo hvalospeva bilo kada je na početku saradnje bivše vlade bilo grljenja između Tadića i Dačića zbog istorijskog pomirenja.Sada kada bi mogli biti partneri u vladi Vučića tenzije između nhih još više rastu i kvare planove Vučića ili mu pomažu da oba partnera ostavi bez vlasti.Pitanje je i ako razgoviri sa Tadićem daju neke pozitivne rezultate šta bi Vučić mogao da očekuje od kadrova NDS.

ljubica

09.04.2014. 12:51

@novica952 - Tadiceve kadrove smo vec videli na delu, sto znaci nista dobro od njih.

Luka

08.04.2014. 16:15

Samo on neka kaže svoje želje i zahteve pa će lako posle, baš je u mogućnosti da bira.

Vanja

08.04.2014. 16:29

Svako ima svoje misljnje, sto je i u redu, ali mislim da Tadic nije u poziciji da bira sa kim ce u vladu, jedini ko je u poziciji, je Vucic, da li ce socijalisti uci ili ne , zavisi iskljucivo od njega.

sreto

08.04.2014. 16:44

Zar neko koga podrzava manje od 1,5% Srpskog stanovnistva, ima pravo da prica o sastavu vlade ???

Miljenko manjina

08.04.2014. 17:35

Ova preterana briga za dobro Srbije da SPS ne udje u vladu je tako prozirna jer se covek bori da on zauzme njihovo mesto pa da mu ne budu konkurencija. A o tome koliko je njegov program jasan od pocetka i kako je usmeren narod je video tokom teskih osam godina vladavine doticnoga.

frajla

08.04.2014. 18:00

Nisam baš optimista kada su u pitanju ''strateški ciljevi '' koje Tadić spominje.Mislim da on nije čovek koji bi bio najpogodniji za koaliciju.

C.K.

08.04.2014. 18:38

Bivši Predsednik ni u jednoj državi ne dozvoljava sebi da padne s konja na magarca kao što to čini Tadić. Da postane krajnje nebitan, sitan igrač u stranačkom preizbornom prepucavanju, a onda i u kombinatorici posle izbora, u kojoj je opet sporedan igrač. Da li zbog lične ambicije ili zbog pritiska nekoga spolja za koga mi ne treba da znamo? Ili i jedno i drugo. Tek, Tadić je svetski fenomen u negativnom smislu, ali ništa novo za naopaku političku scenu u Srbiji.

6 ODSTO NIJE ZA USLOVE

08.04.2014. 18:57

SNS se uslovbljava, mislim da je grdno zgrešio NDS Tadić, sa 6 odsto poverenja birača se ne daju uslovi apsolitnom pobedniku.

jevgenija

09.04.2014. 12:53

@6 ODSTO NIJE ZA USLOVE - Aman, Tadicu dovedi se u realnost. Da su tebe gradjani Srbije hteli ponovo na grbaci dobioo bi na izborima 36% glasova ,a ne 6% i to u koaliciji sa Cankom i zelenima. N ezna se tacno ni koliki je tvoj deo od tih 6%?

vlada

08.04.2014. 19:26

Niko ga nije terao da podnese ostavku na mesto predsednika Srbije.Sam je drmao ogradu...

vlada

08.04.2014. 20:32

Pokušaću da budem fin! Kao prvo, borise /namerno malo slovo/ šta vi želite u novoj vladi! Da li ste vi "kadar" ili nudite kadrove? Da li hoćete da kažete da imate neki "novi" program ili "viziju"? Ili je bitna bilo kakva "gola" vlast? Prodali ste celu Srbiju, i to budzašto! Šta još hoćete! A to što vi hoćete, treba imati nepoderiv obraz!

Вук З.

08.04.2014. 20:58

Он и Вучић имају "исте националне и стратешке циљеве". Четири године је то говорио за Дачића. Да су Мађари или Албанци победили на изборима, Тадић би и са њима имао исте националне циљеве. А Дачић му не одговара, јер је пре две године, бирајући између њега и Вучића, изабрао вођу СНС-а.

Pametnjakovic

08.04.2014. 21:40

Tako je Tadicu Lepotancicu. Kad ne dobi Gospodin fotelju u Strasburu u Savetu Evrope, dobra je i skupstinska stolica, samo da staz ide , xwxxexexexexxexexexexexeee. Prevarili Vas Gospodine bivsi, vasi bivsi u Briselu, pa se Vi opet vratite u nase jaslice. Vi sa svima mozete. Umesto evra, bice koja stoja xexexexexexexex : Vi bivse demokrate sa bivsim radikalima -- stvarno ste principjelna stranka, licnost, covek -- Svaka Vam Gospodine Cast !!!

stasa

08.04.2014. 22:05

na Vucicu je da odluci da li u SPS-u ili u NDS-u postoje ljudi koji su sposobni..i koji ce uciniti sve sto je do njih da pomognu ovoj napacenoj zemlji,a ne da zele da se samo docepaju fotelja, a onda sve po starom...mada se nadam da niko od njih nece dobiti priliku, jer kao sto je vec napisano ljudima je njihova politika dosla glave. A Srbija je na izborima odlucila koga zeli na celu!!

jovandeka

08.04.2014. 22:18

Koju partiju Boriška predstavlja.PA on nema formiranu partriju,on je Karićeva zelena partija.To je ostatak od one Karićeve partije,koja je nekada nudila salatu.Te i Boriška prodaje salatu,te se nada ulasku u Vladu.Pa svim realnim osnovama Boriška ne može ni do portirnice,a kamo li do Vlade.Pukao je on kao zvečka.

Zvizdac

08.04.2014. 22:55

SPS ne treba da ulazi u vladu jer ce se uskoro baviti sami sobom (kriminal/korupcija) . A sto se tice gosn Tadica i njegove partije e.....njega NIPOSTO ne pozivati u vladu . Imao je dovoljno vremena celu deceniju da ucini nesto dobro za Srbiju , ucinio je DOVEO nas do PROPASTI. Oladi Tadicu osim figure koja se dopada zenama ti nista drugo nemas da ponudis Srbiji . A nama trenuto nisu potrebni manekeni.

Stanko M.

09.04.2014. 02:05

Narod je glasao u ogromnom broju za SNS, tako da je to jedina stranka koja moze da postavlja uslove.

Rone

10.04.2014. 00:11

@Strahinja - Tadicu srpski narod ne zeli da te vidi u politici jer te je vreme pregazilo zajedno sa svim tvojim neuspesima ali po najvise si imao uspeha u tvojim licnim interesima. Tvoj jicni interes se zasniva da se ustolicis u Evropski Parlament a zadnja ti je briga za narod sto si bio jedan saucesnik u dovodjenju naroda do prosjackog stapa.Tvoja partija nema nikakvog smisla.Vuk dlaku menja ali ne i cudi te i ta tvoja nova stranka NDS.

Made in SRB

10.04.2014. 00:22

Niko ne spori stav NDS ali mislim da će tražiti previše uslova i da na kraju neće postignuti nikakav dogovor. Tadić je čovek od stava, psiholog ali loš političar, i narod tako kaže.