Proruski aktivisti proglasili Harkovsku Republiku, Avakov: Na istok smo poslali specijalce

Novosti online/ Agencije

07. 04. 2014. u 11:23

Predstavnici gradova regiona Donbas u istočnoj Ukrajini izglasali su rezoluciju o proglašenju "Donjecke narodne republike", nezavisne od Ukrajine

Liderka ukrajinske stranke Batkivščina Julija Timošenko krenula je u Donjeck zbog "akcija separatista" u Donjeckom basenu. Ruski vojnik ubio je oficira ukrajinske mornarice na istoku Krima.

KRIM: UBIJEN UKRAJINSKI VOJNIK

Jedan ruski vojnik ubio je oficira ukrajinske mornarice na istoku Krima, saopštilo je danas ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Incident se, kako se navodi, dogodio u kasno sinoć u gradu Novofjodorovka, preneo je Rojters.

Ukrajinaska agencija Ukrinform javila je, međutim, da su ruski vojnici iz mitraljeza ubili ukrajinskog oficira koji nije bio naoružan, pozivajući se na navode šefa regionalnog centra ukrajinskog ministarstva odbrane na Krimu Vladislava Seleznjeva koji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao "Ukrajinski oficiri nisu bili naoružani".

Prema njegovim rečima, sukob između ukrajinskih i ruskih vojnika izbio je u 22.50 sati u nedelju na petom spratu doma gde su smešteni pripadnici ukrajinske vojske u vazdušnoj bazi Saki.

Major Stanislav Karačevski je ubijen, dok je drugi ukrajinski oficir, kapetan Artem Jarmolenko odveden u istražno odeljenje Ruske Federacije u Sevastopolju.

"Obojica imaju po dvoje dece. Planirano je da 9. aprila Karačevski i Jarmolenko napuste Krim", dodao je Seleznjev.

TIMOŠENKO SE UPUTILA U DONjECK

Liderka ukrajinske stranke Batkivščina (Domovina) Julija Timošenko krenula je u Donjeck zbog "akcija separatista" u Donjeckom basenu, navedeno je u saopštenju objavljenom na veb sajtu njene stranke.

"Odmah putujem u Donjeck", napisala je Timošenkova.

Ona je rekla da zauzimanje zgrada regionalnih vlada u Donjecku i Harkovu i zgrade službe bezbednosti u Lugansku predstavlja direktan nastavak ruske agresije na Ukrajinu.

"Obraćam se predstavnicima vlasti sa zahtevom da preduzmu mere za neutralisanje terorista i sprečavanje ovakvih događaja u budućnosti", rekla je Timošenkova, prenela je agencija Ukrinform.

Ona je, takođe, apelovala na lidere EU i SAD da preduzmu rigoroznije mere protiv Rusije.


KIJEV: PRIPADNICI DESNOG SEKTORA POKUŠAVAJU DA ZAUZMU ZGRADU SUDA

Pripadnici nacionalističke grupe Desni sektor pokušavaju da zauzmu zgradu Vrhovnog suda u Kijevu, a do sada su blokirali ulaze u zgradu i opkolili je, javlja ruska televizija na engleskom jeziku "Raša tudej".

Oko 100 aktivista je sprečilo zaposlene da uđu u zgradu na zadnja vrata. Pored zgrade je postavljena bina sa audio opremom. U zgradu su donete automobilske gume, ali još nisu zapaljene.

Zbog ove akcije nije mogao početi skup sudija koji je planiran za danas.

Policija je, u međuvremenu, saopštila da su demonstranti koji su zauzeli zgradu službe bezbednosti u Luganjsku zaplenili oružje, dok je saobraćajna policija zatvorila sve puteve koji vode u grad.

"Nepoznate osobe koje se nalaze u zgradi provalile su u skladište sa oružjem i zaplenile ga", navela je policija, preneo je Rojters.

Devet osoba je povređeno u nemirima u Luganjsku.


I DONjECK PROGLASIO NEZAVISNOST

Predstavnici gradova regiona Donbas u istočnoj Ukrajini izglasali su danas rezoluciju o proglašenju "Donjecke narodne republike", nezavisne od Ukrajine.

"Proglašavamo stvaranje suverene države Donjecke narodne republike", saopšteno je u sali regonalne uprave, što su delegati propratili glasnim odobravanjem, uz povike "ura", preneli su ruski mediji.

Delegati su takođe doneli odluku da najkasnije do 11. maja bude održan referendum o pristupanju Ruskoj Federaciji, a od ruskog predsednika Vladimira Putina zatražili su da ima pošalje "privremeni mirovni kontigent" vojske.


EU ZABRINUTA ZBOG SITUACIJE U UKRAJINI

Evropska unija je zabrinuta zbog rastuće napetosti na istoku Ukrajine i sa pažnjom prati situaciju, rekla je danas Maja Kocijančič, portparolka šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton.

"EU snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i insistira da se svi politički zahtevi iznose mirnim putem", rekla je Kocijančić novinarima u Briselu, komentarišući razvoj događaja u Donjecku, Harkovu i Lugansku.


AMABASADOR SAD PRI OEBS: IMAMO DOKAZE DA RUSI GOMILAJU TRUPE

Američki ambasador pri OEBS je izjavio da Rusija gomila desetine hiljada vojnika nedaleko od ukrajinske granice i pozvao Moskvu da preduzme korake u cilju smirivanja situacije.

"Imamo čvrste dokaze da na granici stoji više desetina hiljada vojnika i to ne u normalnim mirovnim pozicijama ili garnizonima", rekao je Danijel Bir novinarima nakon sastanka 57 članica OEBS koje su se hitno okupile kako bi razgovarale o ovom pitanju.

Ruska delegacija nije prisustvovala sastanku, rekli su Bir i druge diplomate, a prenosi Rojters.

"Ruska Federacija bi trebalo da preduzme korake ka deeskalaciji krize. Oni su odigrali glavnu ulogu u krizi i postoje jasni praktični koraci koje mogu da preduzmu da bi se ona rešila", rekao je on.


KIJEV: PREDLOG ZA PROGLAŠENjE VANREDNOG STANjA

Bivši poslanik Partije Regiona, Nikoaj Rudkovskij, uputio je Vrhovnoj Radi predlog za proglašenje vanrednog stanja uregionima Donjecka, Luganska i Harkova.


SBU UHAPSILA RUSKOG OBAVEŠTAJNOG OFICIRA

Ukrajinska bezbednosna agencija SBU saopštila je da je uhapsila Romana Banjika, dvadesetdevetogodišnjeg ruskog obaveštajnog oficira zbog organizovanja separatističkih ćelija u Lugansku i istočnoj Ukrajini.

MINISTAR ENERGETIKE UKRAJINE U UTORAK U BRISELU NA RAZGOVORIMA GASU

Ministar energetike Jurij Prodan predvodiće Ukrajinsku delegaciju na sastanku u Briselu sa evropskim komesarom za energetiku Ginterom Etingerom, posvećenom bezbednom protoku ruskog gasa kroz Ukrajinu ka Evropi.


HARKOV: PRORUSKI DEMONSTRANTI RASTERALI PROEVROPSKE

Proruski demonstranti rasterali su proevropske demonstrante okupljene u centru grada. Oko 100 maskiranih osoba napalo je, kako prenosi ukrajinska agencija UNIAN, sa palicama okupljene demonstrante nateravši ih u beg. Policija nije mogla da spreči sukob.

TIMOŠENKO: KRIZA U DONjECKU MOŽE SE REŠITI MIRNO

Predsednički kandidat Julija Timošenko izjavila je danas na konferenciji za štampu svoje pratije "Otadžbina" da se kriza u Donjecku može rešiti mirnim putem.

Svi ljudi sa kojima sam razgovarala u Donjecku govore da žele mirno da žive, ali da žele da se uvaža glas Donbasa. Ona je istakla da je odmah neophodno sprovesti reformu i izabrati regionalnu vladu.

NATO OGRANIČIO PRISTUP RUSKIM DIPLOMATAMA

NATO je danas saopštio da će ruskim diplomatama ograničiti ulazak u svoje sedište u Briselu, nakon odluke Alijanse da prekine saradnju s Moskvom zbog ruskog pripajanja ukrajinskog regiona Krima.

"Nekada obimni pristup sedištu NATO biće zabranjen svim predstavnicima Ruske misije (pri NATO), izuzev ruskom ambasadoru, njegovom zameniku i dvojici pomoćnika", saopštila je ta zapadna vojna alijansa, a preneo Rojters.

"Ukoliko bilo ko od osoblja Ruske misije zatraži ulazak, na njega će se primeniti standardna pravila za posetioce. To znači da se članovi misije moraju najaviti, registrovati i tokom posete imaće pratnju", navedeno je u saopštenju.



SVEGA 16 GRAĐANA KRIMA ODBILO RUSKO DRŽAVLjANSTVO

Prema podacima ruske federalne imigracione službe do sada je 80.000 stanovnika Krima dobilo ruske pasoše, a svega 16 stanovnika je odustalo od ruskog državljanstva. Zahteve za nove pasoše je podnelo je do sada 145.000 stanovnika Krima.

GRADONAČELNIK HARKOVA: NEĆEMO ODRŽATI REFERENDUM

Gradonačelnik Harkova Genadij Kernes rekao je da gradski savet neće inicirati održavanje lokalnih referenduma o statusu oblasti.

BAER: SAD NEĆE PRIZNATI REFERENDUM U ISTOČNOJ UKRAJINI

SAD neće priznati referendum u Donjeckom basenu na istoku Ukrajine, ako to ne bude u skladu sa ukrajinskim ustavom, izjavio je danas stalni prestavnik SAD u OEBS-u Danijel B. Baer.

Svaki referendum koji ne bude u skladu sa ukrajinskim ustavom i zakonom biće smatran nezakonitim, rekao je Baer, odgovarajući na pitanje novinara agencije Itar-Tass.


RUSKI UVOZ I UKRAJINE PAO ZA 30 ODSTO

Uvoz robe iz Ukrajinu u Rusiju oapa je od početka godine za 30,5 odsto, sa 2,2 milijardi dolara na 1,5 milijardi dolara.

ZBOG UKRAJINE PALE EVROPSKE AKCIJE

Većina evropskih berzi registrovala je danas pad akcija, jer su investitori bili zabrinuti oko globalnog tehnološkog sektora, perspektiva kamatnih stopa u SAD i novih nemira u Ukrajini, saopštili su trgovci.

Londonski indeks akcija FTSE 100 oslabio je 1,09 odsto na 6.622,84 poena, pariški CAC 40 za 1,08 odsto na 4.436,08 poena, a frankfurtski DAX 30 za 1,91 odsto na 9.510,85 poena, preneo je Frans pres.


SAD UPOZORILE RUSIJI DA NE INTERVENIŠE NA ISTOKU UKRAJINE

Bela kuća upozorila je danas Rusija da ne interveniše u istočnoj Ukrajini i zapretila daljim sankcijama. Predstavnik Bele kuće Džej Karni rekao je da postoje jaki dokazi da su neki proruski demonstranti, koji su zauzeli vladine zgrade na istoku Ukrajine, bili plaćeni i da nisu lokalno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, eskalacija u Ukrajini je rezultat povećanog ruskog pritiska.

Karni je rekao da će doći do ozbiljne eskalacije ukoliko Rusija uđe u istočnu Ukrajinu, otvoreno ili prikriveno, preneo je AP.

On je pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da prestane da destabilizacije te oblasti i naglasio da Rusija mora da povuče svoje vojnike s ukrajinske granice.


DNjEPRPETROVSK: VIŠI STEPEN PRIPRAVNOSTI POLICIJE

Snagama policije u Dnjepropetrovsku podignu je stepen pripravnosti saopštilo je regionalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Pojačana je bezbednost administrativnih zgrada i povećan je bro patrola na ulicama i mestima javnog okupljanja.

Policija i snage bezbednosti prate, prema rečima general-majora Vitalija Gluhoverja, prate sve pozive za okupljanje, posebno preko društvenih mreža.

ZEMAN: HRUŠČOV SVE ZAMUTIO, EU TREBA DA PRIZNA KRIM KAO DEO RUSIJE

Predsednik Republike Češke, Miloš Zeman, izjavio je da bi EU trebala da prizna činjenicu da je Krim sada deo rusije, ističući da se bivši ukrajinski regio neće više vraćati u Ukrajinu.

On je rekao i da je odluka Nikite Hruščova iz 1954. godine da da Krim Ukrajini glupa.

Zeman je takođe rekao da je ukrajinski zakon o državnom jeziju koji zabranjuje građanima koji govore ruski pravo da ga koriste na državnom nivou "idiotski".

LAVROV SA KERIJEM I ŠTAJNMAJEROM O UKRAJINI

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov istakao je u ponedeljak u odvojenim razgovorima sa kolegama iz SAD i Nemačke, Džonom Kerijem i Frankom Valterom Sstajnmajerom, da je u Ukrajini potrebna duboka ustavna reforma uz punopravno učešće svih političkih snaga i regiona, i založio se za hitno pružanje međunarodne pomoći kako bi što pre počeo dijalog ukrajinskih političkih snaga.

"Lavrov je ukazao na trajnu potrebu duboke i transparentne ustavne reforme uz punopravno učešće svih političkih snaga i regiona, naročito u uslovima sve intenzivnijih protesta na jugoistoku Ukrajine", saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova posle telefonskog razgovora Lavrova sa Kerijem.



HARKOV: DEPUTATI PROGLASILI HARKOVSKU REPUBLIKU

Grupa deputata u lokalnim organima u Harkovu proglasila je večeras Harkovsku narodnu republiku.  Oni su saopštili da su preuzeli sve poluge vlasti u ovom gradu.

SAD ŠALjE 16 LOVACA F16 U RUMUNIJU

Američko vazduhoplovstvo poslaće 16 borbenih aviona F16 u Rumuniju koji bi trebali da učestvuju u planiranoj zajedničkoj vojnoj vežbi. Prema rečim ministra odbrane Rumunije oni će ostati veoma dugo, i po završetku vežbe.

Prošle nedelje pentagonje poslao dodanih 175 vojnika u Rumuniju, u bazu u blizini Crnog mora kako bi pojačo svoje afričke snage za brzo reagovanje.

I PRIDNjESTROVLjE BI U RUSIJI

Jevgenij Ševčuk, lider od Moldavije otcepljenog proruskog regiona Pridnjestrovlja, založio se danas za početak pregovora kojima bi se omogućilo da se ta oblast i formalno pripoji Rusiji.

"Naš san je prosperitetno, nezavisno Pridnjestrovlje u zajednici s Rusijom", izjavio je danas u obraćanju naciji Ševčuk, prenosi AFP.

Nakon pripajanja Krima Rusiji, prozapadno orijentisana Moldavija je upozorila Moskvu da ne pokušava da anektira Pridnjestrovlje, u kojem je ruski jezik većine stanovnika.

"Predlažem moldavskim političarima da načine mudar, smeo i odgovoran potez i počnu da razmatraju kako da zakonski ozvaniče pravo stanje stvari", poručio je danas Ševčuk, napominjući da će time biti ojačana stabilnost regiona.


RATIFIKACIJA UGOVORA O VOJNOJ SARADNjI SA JERMENIJOM

Vladimir Putin poslao je Dumi Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Rusije i Jermenije na ratifikaciju.  Sporazum je potpisan juna prošle godine i reguliše snabdevanje vojske, snaga reda i bezbednosti  dve zemlje.

Ove dve zemlje potpisale su više od 160 međudržavnih ugovora, a 2012. trgovinska razmena je iznosila 1,2 milijarde dolara, dok je u prvih osam meseci 2013. porasla za 10,3 odsto.

DONjECK: UKRAJINSKI SPECIJALCI IZBACILI DEMONSTRANTE IZ ZGRADE SBU

Ukrajinske specijalne jedinice (specnaz) izbacile su demonstrante iz okupirane zgrade Službe bezbednosti u Donjecku. Operacija je prošla bez žrtava rekao je zamenik sekretara za Nacionalnu bezbednost i odbranu Viktorija Sjumar.

Zgradu je 7. aprila zauzela narodna milicija Donbasa.

LAVROV: KIJEV NE TREBA DA UPOTREBLjAVA SILU

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas je u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Andrijem Deščicjom rekao da Kijev ne treba da upotrebljava silu protiv proruskih demonstranata na jugistoku zemlje, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se ističe da je Lavrov naglasio potrebu poštovanja želja stanovnika tog dela Ukrajine i neprihvatljivost upotrebe sile kao odgovora na legalne zahteve demonstranata da se zaštite njihov jezik, kultura i društveno-ekonomska prava, prenosi Rojters.


KERIJEV PREDLOG

Državni sekretar SAD Džon Keri predložio je Lavrovu održavanje pregovora Rusije, Ukrajine, SAD i EU u toku narednih 10 dana o rešavanju ukrajinske krize.

To je, kako su izvestile ruske novinske agencije iz Vašingtona, saopštila predstavnica Stejt departmenta Dženifer Psaki.

"Oni će biti održani", rekla je ona na pitanje da li je u ovoj fazi reč samo o mogućnosti održavanja pregovora ili o tome da će se ti pregovori održati u desetodnevnom roku, navodi Itar-tas.

PROGLAŠENA HARKOVSKA REPUBLIKA

Proruski aktivisti proglasili su danas tokom demonstracija "Narodnu Republiku" u Harkovu.

Ruske i ukrajinske novinske agencije večeras izveštavaju da je policija potisnula demonstrante iz zgrade oblasne administracije u tom gradu na istoku Ukrajine.

Agencija Interfaks prenosi izjavu izvora u policiji da su njeni pripadnici potisnuli demonstrante protiv novih ukrajinskih vlasti iz zgrade Harkovske oblasne administracije, zbog čega su učesnici protesta zapalili automobilske gume ispred ulaza i zgradu zasipaju kamenicama.

Agencija UNIAN navodi da se čuju i eksplozije šok-bombi, a da su na zgradu bacani i "molotovljevi kokteli", zbog čega je izbio požar u dve prostorije, koji je naknadno ugašen.

Ukrajinska nacionalna novinska agencija Ukrinform javila je prethodno da su na proruskom mitingu u Harkovu izabrani "alternativni odbornici" Harkovske oblasne skupštine koji su proglasili "Harkovsku Narodnu Republiku".

AVAKOV: POSLALI SMO SPECIJALCE DA REŠE PROBLEM NA ISTOKU

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov saopštio je u ponedeljak uveče da su u Donjecku, Lugansku i Harkovsku oblast stigle specijalne jedinice policije iz drugih regiona Ukrajine.

Avakov je, kako prenosi Ukrinform, rekao da su jedinice upućene u tri oblasti na istoku zemlje "spremne da rešavaju operativne zadatke ne obazirući se na lokalne nijanse".

"Pozivam sve usijane glave da odlože kritiku i panično raspoloženje i pomognu policiji da održi situaciju. Treba da se ujedinimo i zaštitimo celovitost i integritet naše zemlje (...) Jasno nam je ko su podstrekači nereda u sve tri oblasti, mi smo ih identifikovali, i želim da ih upozorim, da će legalno kažnjavanje biti neizbežno", rekao je ukrajinski ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (114)

зокс

07.04.2014. 11:50

И југословенске војнике су убијали сви осим Срба!А ти југословенски војници су били 98% Срби!

jovandeka

07.04.2014. 11:57

Provalio Putin da ovi iz NATO-a hoće da udju u Ukrajinu,pa da na vreme uzme što je njegovo.Scenario isti,vojska spremna i na granici,samo da pUtin migne i podeli se Ukrajina kao kifla.A šte ćeš.što rekao lala:Što su tražili.to su i dobili.

зокс

07.04.2014. 14:09

@jovandeka - Нисам ја никакав поборник Југославије,него кажем када су растурили Југу што не могу и Украјину?Кад је исто као и Југа вештачка држава!Знамо ми зашто западу не одговара да деле с Русима територију Украјине,јер им цела треба за дејства против Русије!

KC

07.04.2014. 15:37

@jovandeka - Zoks, pojam država je u slučaju previranja PRAVIH DRŽAVA relativan i totalno nebitan... Mislim da su važniji LjUDI koji tu žive, nebitno kako se zove teritorija i da l' je pod uticajem SAD-a ili Rusije! Zato je neophodna mudrost i vođa i ljudstva u svim kvazidržavama!!!

Filip Svedska

07.04.2014. 12:07

Srbija treba jasno da stane na sranu Rusije, ako bude i rata, ocekujem punu podrsku Ruskoj braci, do poslednjeg coveka. Braco Srbi, dijaspora je uz vas i majku Rusiju, a protiv licemernog zapada.

razziel

07.04.2014. 14:20

@Filip Svedska - Браво Филипе како ти кажеш "до задњег човека" против трулог запада и све то нам ти написа из Шведске...ццц..лицемеру.

хм

07.04.2014. 14:31

@Filip Svedska - Неки ћете да погинете, а неки ћемо да преживимо.

зокс

07.04.2014. 14:42

@Filip Svedska - Ivan@ А шта ћемо Иване ако је њега неко одвео као дете тамо?А шта ћемо ако са 30 година није довољно добро спознао западно лицемерје,него сада са 50 година?Или си ти од оних који исто мисле са 30 и са 50 година?Како каже пословица "зло говедо довека јуне"!Без љутње!Није човек предвиђен да се сваких десетак или двадесетак година сељака и отпочиње нови живот!Из фирме у фирму када пређеш па је тешко,а камоли из земље у другу! И на крају,најбоље ЗНА кашика шта је у лонцу!Поздрав!

Јабре

07.04.2014. 14:57

@Filip Svedska - А да ли сте се ви запитали потурени да ли је тако лепо у тој Шведској ? Неки људи немају избора него да остану ту где су се нашли. И многи се селе у Русију. Русија има огроман прилив имиграната један од највећих на свету, чак се и Американци селе у Русију.

Filip Svedska

07.04.2014. 15:07

@Filip Svedska - Pa nisam lud da odem u Rusiju da radim za 600,700$, a uslovi za zivot su losi...u Svedskoj imam platu 4000evra, sigurnost,mir...Ali Srbija treba da se drzi majke Rusije, nije sve u parama...

ACA BG

07.04.2014. 18:36

@Filip Svedska - Ovaj Filip je običan provokator i ne treba ga uzimati z aozbiljno! Kaže nije sve u parama, ali ipak nije lud da radi u Rusiji za manje nego u Švedskoj. A pri tom i laže za iznos plate! Jer da zaista ima toliku platu (što podrazumeva fakultetsko obrazovanje i posao u skladu sa zvanjem) prvo ne bi imao vremena da se zeza po internetu. Drugo: BRANIO BI "TRULI ZAPAD" I RUKAMA I NOGAMA!!! Dečko, poznajem "malo više" ljudi nego što ti možeš i da zamisliš, i vrlo dobro znam kako ko razmišlja!!!

Трифун

07.04.2014. 12:31

Припадници десног сектора само хоће да одштампају гласачке листиће за предстојеће пардседничке изборе - зар по њиховом наређењу није формирана влада остатка украјине која већ жање невероватне резултате на имплементацији демократије на мајдану и околини.

Mis_Pigi

07.04.2014. 15:18

@sreto - može da se desi da se izbori za predsednika Ukrajine održe na ruskoj teritoriji

Mali bata

07.04.2014. 13:17

Ja nisam dosao, da menjam Ukrajnu i njenu politiku ili pravnu strategiju i praksu, vec takve koji nemogu da razviju novo ili nove.

jašta

07.04.2014. 18:54

@Mis_Pigi - ne daje se Rusima Kijev, Dnjepar je suviše istočno. Ali ako bi se priključila Odesa i Podnjestrovlje.. možda

Josip

07.04.2014. 13:59

Госпођо Тимошенко, немојте ићи у Доњецк и остале побуњене регионе, јер ако ваш "десни сектор" и остали насилници на Мајдану могу 3 месеца демонстрирати и узети на силу власт у Киеву уз помоћ ЕУ зашто би то било забрањено овима на Криму и Доњецку уз помоћ Русије. Ако вас је ЕУ и НАТО учио демократији онда је то сигурно "демократија" у њиховом интересу а не у интересу целокупног становништва Украине. Послушајте разумне савете и федерализујте државу, много је демократскије него грађански рат!

зокс

07.04.2014. 14:35

@Josip - Јосипе,зна то она боље и од тебе и од мене,али мора да оправда добијене доларе!Нада се да ће од колача(руски гас и нафта)добити део ако њени ментори буду успели да окупирају Русију и одузму јој исте!Мора она како јој је наређено или "демократски" оде глава!

Krle

07.04.2014. 15:35

@Josip - @ Josipe slazem se u potpunosti, ali ona to ne zeli da razume, Njen razum moze da razume samo bogatstvo i moc. Koliko ce to zivota da kosta, netice je se

Josip

07.04.2014. 15:37

@Josip - Зокс, неће она добити ни мрвицу од колача, јер је Геринг рекао 1942 год. о Украинцима следеће, цитирам: " Не треба нам још гладних уста! Они који могу да раде радиће за Рајх (Немачку), остали ће да умру! Они који ће да раде радиће све док се не исцрпе и неумру од напора!!" На жалост ово је извесна будућност свих источно-европских словенских народа!

Miroslav GTA

07.04.2014. 19:42

@Josip - @Zoks.: Mislis " demokratski ode"..... niz Dnjepar, pa posle uaaaaa Putin.

Милена

07.04.2014. 16:05

@milan - Главни финансијер немира на истоку Украјине је управо газда Шахтјора Ринат Ахметов. Он је иначе најбогатији Украјинац. Руски човек. Досадило човеку да игра sa маргиналцима, хоће да се надмеће са Зенитом и ЦСК.)))

zoka

07.04.2014. 14:20

Srbija bi trebala da prestane da se ponasa kao ruska gubernija na Balkanu i svoju politiku usaglasi sa evropskim zemljama gde i pripada.

Filip

07.04.2014. 14:32

@zoka - Gradjani Srbije su na izborima jasno pokazali da zele EU, svih 250 poslanika je za brzo ukljucivanje u EU...one proruske stranke nisu mogle ni cenzus da predju...

sl

07.04.2014. 14:44

@zoka - Filipe to nije tačno, proevropske stranke nisu uspele da predju cenzus ili su jedva prešli cenzus, a u skupštuni većinu ima stranka koja se zalaže za saradnju i sa Rusijom i sa EU

ranko75

07.04.2014. 14:44

@zoka - Pripada teritorijalno, ali ne duhovno i politicki. Oni nam nista dobro ne zele i k njima ne trebamo. U EU idu mnogi kao ovnovi na so, ali nema za sada ni jednog da mu je postalo bolje kako je usao u EU, nego samo gore.

darko

07.04.2014. 16:40

@zoka - Srbija treba da se ponaša u duhu želje njenih građana ,dajte referendum pa da vidimo jel nam milija budućnost kao robovi nemački ili okrenuti istoku.Ups ,Hrvati su prvi na redu da služe Nemcima jer imaju pedigre a tek obnda mi!

Zika

07.04.2014. 17:04

@zoka - Svi dejstvuju sem nas.Od nas su se odcepili mnogi pa I Crna Gora. To je grehota. Ali sta je tu je.

bager

07.04.2014. 17:31

@zoka - Morace se pitati narod Srbije a ne poslanici ,jer ce u suprotnom Srbija zavrsiti kao Ukrajina,,a mozda i jeste to cilj EU da nestanemo u medjusobnom bratoubilackom ratu ako vec necemo pod EU cizmom

ivan grozni

07.04.2014. 17:43

@zoka - pod hitni raspisati referendum o pristupanju Srbije Ruskoj federaciji!!!!!

mihailo

07.04.2014. 18:20

@zoka - Vecina gradjana,ako bude morala da bira izmedju EU i Rusije ,izabrace Rusiju.Vucic je vecinu glasova dobio zbog njegove otvorene borbe protiv narkomafije i tajkuna i borbe za sto bolju i uspesnu Srbiju, a ne zbog ulazak Srbije u EU.

Pera Kumanovac

07.04.2014. 14:42

Ocigledno je da se Ukrajina nazalost zapada, polako ali sigurno raspada.To nikako ne odgovara zapadu i opet ce kriviti Putina.Nesto se Brisel i Vasington preracunao, izgleda,,,,,

Јабре

07.04.2014. 14:59

Да видите како фокњуз зове ове у Доњетску и Луганском "пучисти" а ови са Мејдана су јадни демократични демонстранти. За овакав развој догађају су криви западни политичари, Тимошенкова што би побила све Русе и овај неозбиљни Турчинов. Имам осећај да ће ову Тимошенко да избаци једном Дњепар негде.

Rale

07.04.2014. 15:32

Sta bi to SAD i evropa htele? Pokazale su da razumeju samo jezik sile i sa takvim jezikom treba i govoriti sa njima. Kakva bi sad povlacenja hteli? Sad bi se jteli vratiti u institucionale okvire? Pa nudjeno vam je pa ste priznali nasilno svrgavanje Janukovica, zar ne? Sta sad hocete?

dejan

07.04.2014. 15:52

Ajde sad EU i USA, jos jedan krug sankcija A onda Rusi uzmu i Kijev. Nije vam to Srbija ili neka druga boranija drzava da lajete o demokratiji i pretite sankcijama

D. Morrissey

07.04.2014. 16:04

Stace Timosenko tamo? Sto neide na Zapad da trazi pomoc? Nema od toga nista Zapad zakuva pa ode. Obecali Ukraini 1 miliardu koja jos nije stigla a spoljni dug Ukajine je oko 57 miliardi od toga samo 11 miliajrdi duguju Rusima za gas. Zapad koga hrani taj suta umre.

Snouden

07.04.2014. 16:50

"Obraćam se predstavnicima vlasti sa zahtevom da preduzmu mere za neutralisanje terorista i sprečavanje ovakvih događaja u budućnosti". Kakav je ovo humoristicki program?! Jel' ovo Julijica price viceve??! Ne znam sta je ali sam se slatko nasmejao ))))

Mis_Pigi

07.04.2014. 16:55

Timošenko jutros krenula za Donjeck i nikako da stigne, kao da ide preko Amerike

зокс

07.04.2014. 21:58

@Mis_Pigi - Мис Пиги,има једна прича кад је неки човек ишао за Цетиње,па питао неког човека уз пут "за колико могу стићи на Цетиње"?Овај му одговорио "ако долазиш као пријетљ стићи ћеш за три сата хода,а ако долазиш као непријатељ нећеш никада стићи"!А колики је овај кримос Тимошенко пријатељ Руса онда ти је јасно када ће стићи!

mirni put

07.04.2014. 17:09

"EU snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i insistira da se svi politički zahtevi iznose mirnim putem", rekla je Kocijančić... Da li je ovo pričala pre tri meseca?

зокс

07.04.2014. 19:08

@mirni put - А питам се(мада знам)зашто та фашистичка еу није подржавала територијални интегритет Југославије?

goran.s

07.04.2014. 20:27

@mirni put - Mnogo bi mi lakse pala ova evropa da nije ovih slovenaca da nam prodaju pamet.

vlada

07.04.2014. 17:27

Pošto su Ukrajinci nezadovoljni poskupljenjem gasa /realnom cenom/, nek Nemačka poveća potraživanja a onda može i da POKLONI Ukrajini!

Vladan

07.04.2014. 23:38

@vlada - 2011 sam bio zadnji put u Ukrajini. Kuca od 120kv , gas,struja,voda i fiksni telefon, sve zajedno 42 eura. Napolju -17, ja u kuci sedim u majci. Kirovograd, centralna Ukrajina. Plate su im bile u proseku kao kod nas. Ovih 42eu, sad im nece biti samo za gas. Sta su trazili to su i dobili !!!

bager

07.04.2014. 17:28

Kako to da se EU, USA,OEBS,UN i Otan nisu trudili da spasavaju Jugoslaviju od separatistickog raspada predvodjenog danasnjim clanicama EU Slovenijom i Hrvatskom,,?i sad nam prodaju maglu zvana "demokratija "

nemanja

07.04.2014. 17:39

upravu su oni sto kazu da srbija treba da podrzi evropsku uniju u vezi rusije,sto im daje te negativne poene... jel ste glasali za vucica sta hocete sada, i nemoj te se zavaravati da nece popustiti kada je pustio kosovo pustice i ruse a samo ce reci pa ja sam dobio vecinu od vas mojih vernih glasaca... a kasno cemo se probuditi a rusi nam nikad nece vise prrijatelji budu e tada cemo ugasiti zauvek

atlas2000

07.04.2014. 17:58

Očito rusija čini sve kako bi posve okupirala Ukrajinu i putin pokaziva sve karakteristike kao staljin i hitler! Jedan narod, jedna zemlja, jedan firer! No, rat je "zaribana stvar", agresor uvijek započinje agresiju kad je nadmoćan, ali ga uvijek iscrpljuje dugi rat! Ukrajina se neće tako lako predati, bez obzira što će putin ići na kratki i učinkoviti rat! Probali su i srbi izgubili rat od Hrvata, a imali sve u na početku rata, vojsku, oružje, tajne službe, sve, ali nisu bili sposobni!

зокс

07.04.2014. 19:07

@atlas2000 - Ти и твоји сте били с Хитлером!И опет ћете!

tajfun

07.04.2014. 19:17

@atlas2000 - Prvo dobro bi bilo da naucis pravopis,imena ljudi,naselja itd,pisu se velikim slovima.I odakle ti ujkane da su Srbi izgubili rat protiv KRVata leb ti se ogadio.Tu su Krajiski Srbi samo naseli od UN-a jer su imali neke garancije.Drugo i kada su tvoji napali bilo vas je vise nego ukupno stanovnika Srpske Krajine.Trece pomogli su vam USA neofasisti svojim ,,zrakoplovstvom,,A dace bog,a vas djavo naterati da se zakacite sa pravom Srbijom,e onda drzite guze.

BM

07.04.2014. 19:25

@atlas2000 - Nisu Srbi u Hrvatskoj izgubil rat od vas nego od Amerike pa ne znam cime se to ponosis.

Кад неком прође рока

07.04.2014. 19:41

@atlas2000 - "Jedan narod, jedna zemlja, jedan firer!" Атласе, та реченица је најомиљенија налепница у УСА. Свака друга кола у УСА носе такву налепницу(без оног "фирер", које сте ви додали, јер то тамо недостаје.) Интересантно је шта сте употребили као критику Русије. Срби нису изгубили рат од Хрвата, него од НАТО и УСА авијације. Много подметања у само једном коментару, чак и за један застарели атлас из 2000.

Gogi

07.04.2014. 20:05

@atlas2000 - Za "atlas 2000", nisi sve nabrojao, zaboravio si Vatikan i da kazes koga je on podrzavao kroz istoriju. Sto poredis Srbe i Ruse, vidi se da nisi dovoljno analitican. Srbe su tukli svi, vi- hrvati, muslimani, siptari, strani placenici, EU, USA, a pomoci prave niodkud, a oruzja ne doraslo protivniku ni do kolena. Rusija je sasvim nesto trece,Jel ne vidis da su se prepali svi. Da je Zapad smeo da se vojno suprostavi Rusiji on bi to vec uradio u Siriji.Ne vredi vise slati dolare u Moskvu...

Maks

07.04.2014. 20:31

@atlas2000 - Pa kad je vas Hrvate pomagao ceo svet. Američki tenkovi jurišali na srpske položaje , američki avioni gađali srpske položaje. Gde bi nama Srbima bio kraj da je bila obrnuta situacija, da je ceo svet nama pružao podršku. Ali nama ne treba ta podrška, samo da vas ne pomažu i samo da ostanu neutralni pa bi video atlas gde bi ko bio.

Snouden

07.04.2014. 20:32

@atlas2000 - Zanima me, kako je onda po tvojoj logici Hrvatska zapocela secesionisticki rat protiv SFRJ ako je zapocela agresiju kada je bila daleko vojnicki slabija od JNA? Rodila majka sposobnog njofru sve sa bojovnicima. I za informaciju, Srbi su izgubili bitku protiv NATO-a a ne protiv tamo nekakvih Hrvata. Dakle, bitka je izgubljena ali ne i rat. Samo uzivaj, show must go on.

Istina

07.04.2014. 20:34

@atlas2000 - Ne preuveličavajte vašu "pobedu" Hrvati, iza vas je bio SAD i NATO pakt. Krajinu je prvo bombardovao NATO, pa tek ste onda vi kao hijene posle lavova krenuli u osvajanje, naravno uz dozvolu Slobodana Miloševića, da Srbija neće ući u sukob. Ali Rusija nije Srbija da NATO oštri zube.

Pedja Doboj

07.04.2014. 20:58

@atlas2000 - nije pokaziva , nego pokazuje to i to, druga stvar ovo su novine nije ovo divizija Maxime

зокс

07.04.2014. 21:52

@atlas2000 - тајфун,видиш да је само назив његове усташијаде написао великим словом,а сва остала малим,из разлога што на тај начин по његовом скромном мишљењу понижава оне ција би имена требао писати великим словом!Да им није било германа и дивље хорде американоса у мору би завршили!Мада никада није касно!

Maks

08.04.2014. 07:46

@atlas2000 - Jadan si ti atlas2000. Verovatno nemaš nigde ništa, da imaš porodicu i da si dozreo verovatno bi se više družio sa njima a manje bi visio na internetu pljuvajući po Srbima. Ubiće vas ta mržnja prema Srbima, to je vaša najveća neizlečiva bolest koja se zove SRBOFOBIJA, pored još nacističke bolesti u vašim umovima. Uvek ste patili od tog kompleksa, kroz istoriju, patite i sada i narednih 1000 godina izjedaće vas ta muka. Raspadate se od vaše pakosti. Hrabri ste jer se ničega ne stidite.

Krle

07.04.2014. 17:59

Samo nek proglase vanrednu situaciju u istocnim regionima. To ce im bit poslednja odluka za te regione

Maks

07.04.2014. 18:04

Julia Timošenko kaže da se sve može rešiti mirnim putem. Sad ih ne naziva separatistima i teroristima, nego "ljudi koji hoće miran život " Situacija je fluidna, moraš biti fleksibilna Timošenkova! A gde su sada tvoje pretnje da sa kalašnjikom i puškom ubijaš Ruse, eto ti prilike. Još će ona njih na kraju da moli da se ne odvajaju i da ne glasaju za referendum. Julia, ne možemo da te prepoznamo kako se brzo menjaš. Videla ti odneo đavo ( zapad ) šalu pa spašavaj šta se spasiti može.

Feniks

07.04.2014. 18:10

Ja jednom napisah ovde: "pazite čega se sve plašite, može vam se baš to i desiti" ! Celo vreme zapad i vlast u Kijevu su se pitali gde će Rusija i Putin stati, celo vreme su malerisali sebe da se Putin neće zaustaviti na Krimu i da ga treba sankcionisati, oni kao da su pozivali Putina sa svojim strahom da nastavi vraćanje istočnih delova Ukrajine u Rusiju. Polako im se ostvaruju strahovi.

Mis_Pigi

07.04.2014. 19:13

@Feniks - Тимошенко - " Ми ћемо вратити Крим!!"Путин - "Крим сте већ вратили, сада вратите и Југо-исток..."

Панда

07.04.2014. 18:28

Донеће нам свима Руси срећу и мир и добар стандард?!

Јабре

07.04.2014. 19:09

@Панда - Сигурно пре него западне колонијалне силе ко је још срећу од њих видео ?

Jakov

07.04.2014. 19:31

@Панда - Za to se moramo sami pobrinuti, a osnovni uslov za nas napredak nemjesanje SAD u nasu politiku i ne unistavanje i otimanje imovine Srbima!

зокс

07.04.2014. 20:44

@Панда - Панда,вероватно је мир,и добар стандард,78.-дневно бацање "обогаћених долара"с неба на Србију,и отимање 15% територије од Србије!Са све кредитима уз "предивну"камату!

naravno

07.04.2014. 20:59

@Панда - Jeste bogami, 50 godina su donosili mir, srecu i dobar standard zemljama istocnog bloka da su na kraju svi kao golaci pobegli glavom bez obzira, ali o.k. Srbija je nesto drugo, ako bi se prikljucila Rusiji svi bi plivali u mleko i meda.

зокс

07.04.2014. 22:05

@Панда - наравно,а да ли ваше величанство зна због чега су били окупирани ови које си поменуо?Нека сада крену на Русију с американосима,као што су с Хитлером,па ће ти бити полсе јасно зашто су их Руси окупирали!?

Јабре

07.04.2014. 23:02

@Панда - Побегли су јер су поверовали Холивуду и Руси су им поверовали али сада кад су видели како је лепо сви би назад у Бугарској на пример комунисти постају све популарнији.

Miroslav GTA

08.04.2014. 06:38

@Панда - Bugari su narod sa izrazenom osobinom da uvek predvidjaju odakle ce dunuti vetar i tome se veoma brzo prilagodjavaju cim im su ukaze prva prilika.

dado

07.04.2014. 18:38

Pandorina kutija je otvorena,Ukrajina je sada aktuelna,ali ovo je samo još jedan fragment priče o Ukrajini.Priča će se nastaviti.Rusija mora da vodi računa o sebi i svojoj sigurnosti,da štiti ruski narod van Rusije,ona je Amerima cilj,pa i nju treba razbiti,domoći se ruskog bogastva.a nju uništiti.Pandorina kutija će delovati i zemljam EU.Tvorci ove politike su :SAD;i njenih 18 pomagača u "milosrdnom anđelu".

Rale

07.04.2014. 19:36

majdan u Kijevu da, majdan na jugoistoku ne. Ko ste vi da odredjujete sta prolazi a sta ne? Sa Srbijom ste to lako resili, pa evo vam prilike da se pokazete da ste neprikosnoveni u snazi i da se vi morate slusati u celom svetu. Ukoliko ne mozete da se dokazete, ne mozete ni da naredjujete. Cao Miki

momcilo

07.04.2014. 19:49

proglasena nezavisnost donjecka ne cudi, jer je rusija je obecala izgraditi most do krima. niko nije ocekivao ovako masivan most

Gerasim

07.04.2014. 20:01

Ha ,ha opet će da plaču mesec dana i da se posipaju pepelom,a jedna žena čupala sebi kose sa glave.Samo tako Rusija se polako priprema ali brzo korača,čekamo je ,uskoro i na balkanu.

Mis_Pigi

07.04.2014. 20:34

Rusija ima svoje planove sa Ukrajinom kao sferom interesa i ona od toga ni po koju cenu neće odustati, a Zapad i Amerika mogu samo gledati i zevati

ercov

07.04.2014. 20:49

Zapad nije znao a niti predpostavljao da cackajuci mecku mogu izazvati i te kako opasne posledice po celi svet. Jedna grupa visokozvanicnih kretena se svojom ne promisljenom akcijom igra zivotima celog sveta i nastavlja da je dovede do tacke usijanja.

Косовка

07.04.2014. 20:50

Земане, у праву си, Хрушчов је направио глупост дајући Крим Украјини. Али, КиМ нико није дао Албанцима, иако је Тито то у почетку намеравао! Зато одржи обећање, повуци признање Репубљике... док је наши још нису признали!

tomo

07.04.2014. 21:03

Rekoh ja neki dan,zapad je otvorio pandorinu kutiju 1991 u SFRJ !Sada su dobili sto su hteli,TRAZILI STE , GLEDAJTE !

Branko

07.04.2014. 21:09

Na sve ovo u i oko Ukrajine gledam nešto drugačije od tzv.većine. Neka Rusija uzme u svoj "bratski" zagrljaj celu Ukrajinu i još po nekog, Baltik, Moldaviju... To će biti početak sunovrata ponosne Rusije koja postaje "tamnica naroda" kakva je pre 100 i nešto godina bila K&K monarhija. Sa Putinom ili bez njega, rezultatće biti isti.

Us Ranko

07.04.2014. 22:15

@Branko - Ovo su samo Rusi koji zele da ponovo budu deo velike Rusije, zato ne lupetaj o koje kakvim baltickim drzavama ili pak o Moldaviji ciji samo jedan mali deo naseljen Rusima i odavno odvojen od ostatka Moldavije bi hteo to isto. A Moldavija kao Moldavija....mozda bi im bilo naj pametnije da se pripoje braci Rumunima. Ne vidim svrhu postojanja te kvazi drzave.

Јабре

07.04.2014. 22:59

@Branko - Суновратиће се ЕУ чим су пустили вас коњушаре АУ монархије и Румуне, Бугаре, Балтичке пацове и осталу сиротињу а сада сањају и о анексији Украјине. Русија је јака јер је хомогена а остали народи прате већински јер виде како пролазе остали које мази запад по Африци и Јужној Америци и Европи.

PanicusVulgaris

08.04.2014. 01:08

@Branko - @Branko;: Nece Putin uzimati balticke zemlje, ne trebaju pne Rusiji i iz tog razloga koji ti navodis, a i iz jednog drugog razloga - Rusija ce biti jaca vojno i u svakom drugom pogledu ako u njoj budu zivjeli oni koji zele, koji se smatraju rusima ili ruskom bracom i koji ce u svakom trenutku biti spremni da je brane, ako treba i svojim zivotima. Cak ni zapadni dio Ukrajine Putinu nije potreban, i on to zna mnogo bolje nego mi sto sve ovo komentarisemo. Nemas brines, Volodja zna sta radi!

Krle

08.04.2014. 07:16

@Branko - Branko, ocigledno niste primetili da na Ukrajini ima desetak miliona Rusa koji ne zele biti, kako vi kazete utamniceni pod Poljskim banderovcima sa istoka drzave. To nije kao u Sloveniji 50 000 obrisanih gradjana. u pitanju je celih deset miliona.

jes

07.04.2014. 21:10

uh što mi milo kad ameri ovako lupe rukom o sto, sve mi nešto zaigra oko srca - nisam jedini, verujem. Dobri bre ovi Rusi skojim djavolom imaju poso, sve ih više poštujem. Da sam ja na Putinovom mestu.. ..neb valjalo

momcilo

07.04.2014. 21:18

keri predlozio pregovore izmedju, usa, usa, usa I rusije. usa uvek igra na istu kartu, 3 na jednoga, tako je I u UN I svuda, cime postizu opticku iluziju , zasto ne I kina, indija, brazil .........dali oni stvarno misle da je citav svet toliko glup. I dali misle da ce im se takva pristrasna politika jednom odbiti od glavu. KiM im se vec obija o glavu.

зокс

07.04.2014. 22:09

@momcilo - момчило,док год им пролази остали јесу глупи!

Јабре

07.04.2014. 22:57

@momcilo - Па у праву је шта се тиче ЕУ и Америке украјинско унутрашње питање ? И то још са пучистима не са легалном влашћу. У главном то Руси неће прихватити као што нису ни до сада.

Alex vrnjacki

07.04.2014. 22:20

U državi ćoravih kralj je jednook...u ovom slučaju bokser. Dobro, jeste odustao ali kasno...za Ukrajince. Nisu hteli lepo sa komšijom pa sad....čupavo. Mislili da ih onaj preko bare više voli.

зокс

07.04.2014. 22:44

Ето дивља хорда американоси наводно послали авионе у Румунију!Нека крену Румуни с њима,као с Хитлером,на Русију,па ће после да се питају зашто су их Руси окупирали?И да се ишчуђавају наравно!

Герасим

08.04.2014. 00:16

Крим ће војно помоћи своју браћу на југоистоку украјине,има ли ко јачи.

Euroskeptik

08.04.2014. 01:35

čini mi se da tamo niko nema predstavu kako ovo da zaustavi. A i što bi - Rusiji rusko i teraj dalje... Severno Kosovo, Republia Srpska, Sandžak, ima toga po Evropi.. krivo mi samo što su opet Srbi položili najveću žrtvu utirući put Srpskom Krajinom

Mis_Pigi

08.04.2014. 08:36

ako su Rusi planirali da od Jugo-istoka Ukrajine naprave svoju republiku, oni će napraviti, i ne može ih niko sprečiti u tome, a ako nisu onda će stvari ići stihijno

ss

08.04.2014. 09:16

A da je Janukovič izbacivao demonstrante iz državnih zgrada, ceo Zapad bi podivljao. A sada ovi što su sa ulice došli na vlast, upotrebljavaju silu protiv demonstranata??? Zapadna demonkratija, ne hvala1 Srbija hoće ujedinjenje sa Rusijom!

Deki

08.04.2014. 09:49

Čestitke našoj braći povodom osnivanja Harkovske republike! Ovo su izuzetno značajni dani za pravoslavlje!. Veoma se radujem i ponosim velikim i dragim ruskim narodom!

Billy D Kid

08.04.2014. 10:19

SAD, EU i Vatikan odmah su priznali Sloveniju i Hrvatsku po aktivnoj ulozi u razbijanju Jugoslavije, sada se međutim vode dvostrukim standardima. Ako im Timošenkova ne završi posao mogli bi da se sete nekiih Julija u Srbiji koje to predano rade za mnogo manje pare.

IvanGrozni

08.04.2014. 10:42

Ukrajinci u istočne regione poslali "specijalce" (verovatno iz blackwater-a), a Rusi će specnaz. Biće "zanimljivo" narednih dana.

pera

08.04.2014. 12:42

ma da EU i SAD proizvele krizu i sad su oni spasioci pozivaju se na resenje krize,situacija izmakla kontroli,kriza ide u prilog Rusiji!!!bravo Evropo!!!