Subota, 05.04.2014.

11:47

Pjongjang planira nuklearnu probu

Severna Koreja potvrdila je danas da planira da izvede novi vid nuklearne probe.

Izvor: Beta

Default images

Pomoćnik ambasadora Severne Koreje pri UN Ri Tong Il rekao je da je njegova vlada "jasno stavila do znanja da će izvesti novi vid nuklearne probe", ali nije želeo da govori o detaljima.

"Predlažem da sačekate i vidite o čemu se radi", rekao je Ri, posle druge konferencije za štampu koju su predstavnici Pjongjanga održali u UN, što je neuobičajeno za severnokorejski režim.

Ri je optužio SAD i njihovo sprovođenje "veoma opasnih" vojnih vežbi sa Južnom Korejom za porast tenzija na Korejskom poluostrvu.

On je SAD optužio i zbog toga što, kako je rekao, blokiraju nastavak šestočlanih pregovora o nuklearnom programu Severne Koreje i dodao da je cilj Vašingtona da se održe tenzije na Korejskom poluostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: