Nova vest
Fudbal

Petak, 04.04.2014.

16:34

Fergi stalni predavač na Harvardu

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson prihvatio je ponudu Harvarda da postane stalni predavač na tom univerzitetu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Najuspešniji britanski menadžer u istoriji će se tako vratiti u Boston sledećeg meseca, kada će visokim rukovodiocima iz celog sveta držati predavanje, manje od godinu dana pošto je poslovnoj školi Harvarda dao uvid u tajne svoje menadžerske karijere.

72-godišnji škotski stručnjak, koji se povukao prošlog leta posle 26 godina vođenja Mančester Junajteda, započeće novi posao u sklopu novog programa „Zabava, mediji i sport kao posao“.

Presrećan sam što imam priliku i privilegiju da dam svoj doprinos tako prestižnom centru veština. Vreme koje sam proveo na Harvardu je bilo veoma stimulativno iskustvo i radujem se što ću razviti svoju vezu i aktivnosti sa studentima, svima na univerzitetu i prijateljima Harvarda“, rekao je Ferguson.

Pre dve godine, profesorka na poslovnoj školi Harvarda Anita Elbersi ispitala je Fergusonov menadžerski pristup da bi razvila studiju koju je nazvala: ’Ser Aleks Ferguson: Vođenje Mančester Junajteda’. Posle toga, ona i Ferguson su sarađivali na analizi njegovih metoda, a škotski stručnjak je takođe učestvovao u velikom broju njenih predavanja.

Radujemo se što će nam se ser Aleks Ferguson pridružiti Harvardu i podeliti svoje neverovatno vođenje i doprineti tome da učesnici naprave neku promenu u svetu“, istala je Elbersi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Arsenal razočarao Francuze

Rukovodstvo Arsenala ne želi da fudbaler londonskog kluba Vilijam Saliba nastupi za reprezentaciju Francuske na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi Parizijen.

Tanjug

16:29

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu