Automobili

Petak, 04.04.2014.

11:17

Subaru najavio premijeru nove generacije modela Outback

Subaru je objavio prvu fotografiju kojom najavljuje novu generaciju modela Outback. Premijera će se dogoditi polovinom aprila, na njujorškom auto-salonu.

Izvor: B92

Default images

Japanski proizvođač je saopštio da ni ovog puta neće izneveriti tradiciju po kojoj Outback vozaču nudi "upravljačke karakteristike putničkog automobia, koji ima mogućnosti SUV vozila".

Subaru za sada ne otkriva više informacija, ali fotografija koja prati saopštenje kompanije prikazuje detalj maske hladnjaka i prednje svetlosne grupe, sa skladno uklopljenim LED dnevnim svetlima. Na osnovu toga, može se zaključiti da će Outback sa prednje strane ličiti na nedavno predstavljeni Legacy.

S obzirom da će Outback premijeru imati u Njujorku, u pitanju je model sa specifikacijama za severnoameričko tržište, pa treba očekivati istu ponudu motora kao i kod modela Legacy.

Američki kupci moći će najverovatnije da biraju između dva benzinca, 2.5 litarskog četvorocilindričnog bokser motora sa 177 ks (130 kW) i 235 Nm i 3.6 litarskog bokser šestocilindraša koji proizvodi 260 ks (191 kW) i 334 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Obe jedinice biće uparene sa Lineartronic menjačem kontinualno varijabilnog prenosa (CVT), a snaga će se tradicionalno prenositi na sva 4 točka.

Očekuje se da će na evropskom tržištu biti ponuđen i manji, 2.0 litarski benzinac, kao i odgovarajući dizelaš.

Više detalja i fotografije novog Outbacka objavićemo nakon zvanične premijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: