Capital.ba

Poljoprivreda dobra mogućnost za saradnju Srbije i Austrije

03.04.2014. / 7:25

poljoprivredaŠABAC, Jednu od dobrih mogućnosti saradnje Srbije i Austrije predstavlja oblast poljoprivrede, koja je značajna grana privređivanja u šabačkom kraju, ocijenio je juče amasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner, boraveći u Šapcu.

On je, prilikom susreta sa gradonačelnikom Šapca Milošem Miloševićem, istakao da mu je želja da unapredi odnose i već dobru saradnju dvije zemlje i da je zato važno da upozna i druge srpske gradove i opštine, a ne samo prijestonicu.

“Ako nas je prošlost razdvajala, budućnost će nas sigurno spojiti u EU”, kazao je on.

Milošević je upoznao gosta sa šabačkim privrednim potencijalima, podsjećajući na činjenicu da je ekonomski i kulturni uticaj Austrije u 19. vijeku u Srbiju prodirao uglavnom preko Šapca.

“Tako je prva industrijska radna snaga, tehnički školovana, u Šabac došla iz Austrije, a vidan je austrijski uticaj u umjetnosti, medicini, arhitekturi, urbanizmu, kulinarstvu. Poznato je i da je Šabac, kao trgovački centar, svoju ekonomsku moć gradio na trgovini sa Austrijom”, predočio je gradonačelnik.

Konstatujući da je ovo je prva posjeta ambasadora Austrije Šapcu od 2000. godine, Milošević je izrazio nadu da će ubuduće kontakti biti intenzivniji.

Poslije šetnje gradom i upoznavanja sa arhitektonskim nasljeđem Šapca, ambasador je razgledao Sjeverozapadnu industrijsku zonu, navodi se u saopštenju Gradske uprave. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!