Nedelja, 06.09.2009.

07:56

Dan 7: Zimonjić i Tamara Čurović

Sedmog dana US Opena jedini seniorski predstavnik Srbije biće Nenad Zimonjić u miksu. U muškom singlu završava se treće kolo, kod žena počinje osmina finala.

Izvor: B92

Default images

U konkurenciji juniorki na teren će Tamara Čurović. Osmi nosioci Nenad Zimonjić i Amerikanka Betani Matek-Sends igraju meč drugog kola mešovitog dubla sa Virhinijom Ruano Paskval iz Španije i Australijancem Stivenom Hasom. Taj meč biće četvrti na terenu 4, i trebalo bi da počne oko ponoći po našem vremenu.

Matek na istom terenu igra drugi meč dana u ženskom dublu sa Nadjom Petrovom, a protiv Pati Šnider i Ane Lene Grenefeld.

Teren Artur Eš donosi niz interesantnih duela, koji uključuju obe sestre Vilijams, Rafaela Nadala i Endija Marija. Sestre u dublu nastupaju na Luis Armstrongu, gde će zvezda singl programa biti Huan Martin del Potro, dok će na Grendstendu nastupiti Conga, Gonsales i Monfis.

Tamara Čurović će igrati treći meč dana na terenu 8 sa Hrvaticom SilvijomNjirić, koja je šesta nositeljka. Hrvatica je 15 meseci starija (Tamara još nema 15 godina), ali je trenutno nešto slabije plasirana na WTA listi (847-853).

Serena, Venus, Rafa, Mari i Francuzi

Program na Artur Ešu u 17 časova po našem vremenu otvaraju braniteljka trofeja Serena Vilijams i Danijela Hantuhova. Činjenica da je sedmi dan nedelja omogućio je da tokom celog dana mogu da se igraju atraktivni mečevi, pa će Rafael Nadal i Nikolas Almagro na teren posle Serene, a ne pre 18.30.

Šlager dana trebalo bi da bude sledeći meč, u kojem se povratnica Kim Klajsters sastaje sa Venus Vilijams. Klajsters se tek vratila tenisu i nije nositeljka (od 8 preostalih u donjoj polovini žreba samo ona nije nositeljka; u gornjoj su samo 3 nositeljke od 8 teniserki), Venus je broj 3 u kosturu. Obe teniserke osvajale su turnir, Klajsters 2005, u jedinom nastupu na Flašing Medouzu u poslednjih 6 godina, Venus 2000. i 2001. Ona je u prvih 6 nastupa po dva puta pobedila, izgubila finale i polufinale. Od 2003. do danas nikad nije ušla među 4 najbolje.

Večernji program u 1 sat posle ponoći otvaraju Vera Zvonarjeva i heorina prve nedelje Flavija Peneta, koja je do sada dobila 6 setova, a izgubila 6 gemova. Dan zatvara drugi teniser sveta Endi Mari, čija je sledeća prepreka Tejlor Dent, još jedan u nizu američkih superservera. Momak iz Kalifornije ima dve opcije – da prođe kao Džon Izner i proslavi se, ili da prođe kao Sem Kveri i ode tiho u zaborav.

Publika na Luis Armstrongu u 17 časova pozdraviće Huana Karlosa Ferera i Žila Simona, a zatium Frančesku Skjavone i Na Li. Protivnik Huana Martina del Potra biće Austrijanac Danijel Kelerer, a program bi trebalo da zatvore dublovi – sestre Vilijams protiv subotnjih singl rivalki, Soreane Krstee i Karoline Voznijacki.

Zanimljivije bi trebalo da bude na Grendstendu, kada prođe uvodni meč u ženskom dublu. Fernando Gonsales sastaje se sa Čehom Tomašem Berdihom, pre nego što na scenu stupe Francuzi. Žo-Vilfrid Conga u nacionalnom derbiju igra sa Žilijenom Benetoom, a zatim će Gael Monfis pokušati da spreči da Hose Akasuso donese malo radosti argentinskoj naciji, devastiranoj debaklom fudbalera protiv Brazila.

Jedini preostali singl meč dana igraju Marin Čilić i Denis Istomin na terenu 11, a dva terena biće posvećena muškim i ženskim dublovima, dok na ostalima nastupaju juniori.

Artur Eš
Danijela Hantuhova(22) – Serena Vilijams(2)
ne pre 18.30
Nikolas Almagro (32) – Rafael Nadal (3)
Kim Klajsters – Venus Vilijams (3)
01.00
Vera Zvonarjeva (7) – Flavija Peneta (10)
Tejlor Dent – Endi Mari (2 )

Luis Armstrong
Huan Karlos Ferero (24) – Žil Simon (9)
Frančeska Skjavone (26) – Na Li (18)
Huan Martin Del Potro (6) – Danijel Kelerer
Sorana Krstea, Karoline Voznijacki – Serena Vilijams, Venus Vilijams (4)

Grendstend
Aleksa Gleč, Karli Galikson - Marija Kirilenko, Jelena Vesnina (10)
Tomaš Berdih (17) - Fernando Gonsales (11)
Žo-Vilfrid Conga (7) - Žilijen Beneto
Gael Monfis (13) – Hose Akasuso

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: