Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2014.

10:58

Mitrović najbolji mladi napadač

Italijanski sportski list Gazeta delo Sport uvrstio je Aleksandra Mitrovića u najbolji mladi tim Evrope, dok je među 30 najboljih i Lazar Marković.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gazeta je Mitrovića svrstala na 13. poziciju najboljih mladih igrača kontinenta, ali je na toj listi on najbolji napadač.

U prvom timu su još Skufet (Udineze ), Zuma (Sent Etjen), Markinjos (PSŽ), Laporte (Atletik Bibao) i Šo (Sautempton), Rabio (PSŽ), Gorecka (Šalke), Deulofeu (Barselona/Everton), Pjazon (Vitese) i Januzaj (Mančester Junajted),

Pored Mitrovića, među 60 najbojih mladića u Evropi je i njegov bivši saigrač iz Partizana, a sada uzdanica Benfike Lazar Marković na 25. mestu, kao i Rišairo Živković na 38. poziciji.

Mitrović je prošlog leta prešao iz Partizana u belgijski Anderleht za koji je dao 13 golova na 24 utakmice u Župile ligi. Marković je takođe letos pojačao Benfiku i na 34 meča u svim tamičenjima postigao 7 golova.

Živković je zablistao prošle sezone u dresu Groningena, a od leta će biti igrač Ajaksa. Igrao je za mlađe selekcije Holandije, ima poziv Srbije, ali još uvek nije odlučio za koga će da nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Među najboljim mladim igračima su još Sterling, Oliver Tores, Kovačić, Bakali, Depaj, Bentaleb, Emre, Halilović, Mejer, Keita, Pašalić...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu