Petak, 04.09.2009.

10:20

Uputstvo za učesnike Povorke ponosa

U Povorci ponosa 20. septembra u Beogradu učestvovaće oko 500 ljudi, od kojih će 100 biti iz inostranstva, navode u Organizacionom odboru ove manifestacije.

Izvor: Danas

Default images

Najviše stranaca će doći iz susednih država, ali i iz Australije, SAD, Belgije, Turske, Grčke i Velike Britanije. Skup za promociju prava lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji počeće u 11 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Povorku ponosa podržale su brojne međunarodne institucije i organizacije za ljudska prava, kao i preko 60 nevladinih organizacija iz Srbije.

Organizatori veruju da se na beogradskim ulicama neće ponoviti prizori iz 2001. kada su pretučeni učesnici prve parade ponosa u Srbiji. U svakodnevnim kontaktima sa policijom razrađuje se bezbednosni aspekt događaja.

Milica Đorđević, predstavnica Organizacionog odbora Povorke ponosa, kaže za "Danas" da će organizatori do početka manifestacije razgovarati sa pripadnicima homoseksualne zajednice iz cele Srbije, kako bi prikupili detaljne informacije o broju posetilaca i omogućili njihov bezbedan dolazak u Beograd i učešće na skupu.

“Kako je pokazalo iskustvo sa ovakvim manifestacijama u drugim gradovima, najosetljivija pitanja su dolazak i odlazak učesnika. Zbog toga će oni dobiti detaljno uputstvo sa preporukama kojim ulicama treba da se kreću”, kaže Đorđevićeva.

Uputstvo će biti podeljeno u vidu letaka, ali i objavljeno na internetu.

Skup će se sastojati iz tri dela. Prvi je politički, u kojem će govornici predstaviti okupljenima i javnosti vrednosnu platformu borbe za zaštitu prava seksualnih manjina u Srbiji. Među govornicima biće aktivisti iz Srbije i regiona, predstavnici institucija, kao i javne ličnosti.

Drugi deo biće šetnja, a posle toga sledi zabavni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: