Sport

0

Bajern prvak Nemačke

Autor: MP

Izvor: Tanjug

Bajern prvak Nemačke

Izvor: AP/Beta

Posle 27 odigranih utakmica Bavarci na tabeli Bundes lige imaju nedostižnih 77 bodova u odnosu na najbliže pratioce, Borusiju Dortmund i Šalke.

Aktuelni šampion Evrope, Bajern je poboljšao sopstveni rekord i osvojio ukupno 24. titulu nacionalnog prvaka, a trener Pep Gvardiola ispunio je očekivanja već u debitantskoj sezoni na klupi tog kluba.

Nemački velikan takođe je oborio rekord iz prošle sezone, kada je postao šampion nakon 28 bundesligaških kola.

Gosti iz Minhena došli su do 25. pobede rutinskom igrom, a uspeh su obezbedili već u prvom poluvremenu. Herta je u nastavku stigla do počasnog pogotka iz penala, a tačku na meč stavio je Frank Riberi majstorskim golom iskosa sa desne strane.

Bajern na čelu tabele ima 25 bodova više od Borusije, a 26 više od Šalkea, koji su večeras u Dortmundu odigrali bez golova (0:0).

Dragocenu pobedu izborio je kod kuće Ajntraht iz Braunšvajga savladavši Majnc sa 3:1, pa je najavio da ne odustaje od borbe za opstanak 

Rezulttai 27. kola:

Herta - Bajern Minhen 1:3 (Ramos 66. penal - Kros 6, Gece 14, Riberi 79)

Verder - Volfsburg 1:3 (Prodl 17 - Malanda 2, Perišić 10, Arnold 80)

Ajntraht Braunšvajg - Majnc 3:1 (Kumbela 18, 77, Nilsen 45+3 - Miler 20)

Borusija Dortmund - Šalke 0:0.

Sutra igraju Nirnberg - Štutgart, Ajntraht Frankfurt - Borusija Menhengladbah, Augsburg - Bajer Leverkuzen, Hamburger - Frajburg i Hofenhajm - Hanover.

Tabela: Bajern Minhen 77 bodova, Borusija Dortmund 52, Šalke 51, Bajer Leverkuzen i Volfsburg po 44, Borusija Menhengladbah 42, Majnc 41, itd.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR