Utorak, 25.03.2014.

17:44

Za lokalnu samoupravu 20 miliona €

Šef Delegacije Evropske unije Majkl Davenport rekao je u Nišu da će EU uložiti još 20 miliona evra u razvoj lokalnih samouprava na jugu i jugozapadu Srbije.

Izvor: Beta

Default images

"Biće to nova faza zbog toga što smo sada ušli u novu fazu pregovora sa Srbijom. Potrebe su još veće, konkurencija će biti još veća izmedju opština i još bitnija će biti saradnja izmedju njih", rekao je Davenport agenciji Beta po završetku Programa evropskog partnerstva sa opštinama "EU progres".

On je kazao da su projekti različiti i da se odnose na razvoj infrastrukture opština koje su "od značaja za podsticanje kapaciteta lokalnih samouprava".

Davenport je danas sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem potpisao i Memorandum o razumevanju na osnovu kog će biti osnovan Info kutak u tom gradu.

"Želim da to bude tačka za gradjane koji se interesuju za detalje EU integracija. Mislim da je to tema koja je u interesu svih gradjana, da mogu imati pristup svim informacijama u Nišu, a u vezi sa EU", pojasnio je Davenport.

Programom evropskog partnerstva sa opštinama "EU progres" do sada je završeno više od 500 individualnih projekata u 15 opština na jugu i jugozapadu Srbije, u koji je EU sa švajcarskom vladom uložila više od 17 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: