Radovi na autoputu Beograd-Čačak u martu

Tender za dve deonice autoputa od Beograda do Čačka biće raspisan 1. januara, a izgradnja bi trebalo da počne od marta, rekao ministar Milutin Mrkonjić. MMF nije ograničio sredstva za izgradnju puteva, tvrdi Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će tender za dve deonice autoputa od Beograda do Čačka, u dužini od 40 kilometara, biti raspisan 1. januara.

Ministar je novinarima rekao bi radovi na tim deonicama autoputa Beograd-Južni Jadran trebalo da počnu 1. marta.

Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da je obećao hrvatskom preduzeću "Konstruktor" da će raditi na izgradnji srpskog dela puta Beograd-Južni Jadran, Mrkonjić je rekao da "u Srbiji niko ništa ne može da obeća bez tendera" i dodao da je "samo podržao radove na crnogorskom delu tog puta", koje izvodi "Konstruktor".

Milutin Mrkonjić je dodao da se put Beograd-Južni Jadran kroz Crnu Goru od Bara do Boljara, u vrednosti od oko 3,3 milijarde evra, radi po principu privatno-javnog partnerstva i ocenio da je teško odlučiti koji model finansiranja je najbolji, ali da "ne bi imao ništa protiv" da se i u Srbiji primeni model koji je primenjen u Crnoj Gori.

Za izgradnju puta Beograd-Južni Jadran od Beograda do Lajkovca potrebno je između 250 i 300 miliona evra, a Srbija je za sada za izgradnju namenila oko 100 miliona evra, rekao je ministar infrastrukture.

Mrkonjić je rekao da Međunarodni monetarni fond "ni u jednom trenutku nije ograničio sredstva za razvoj zemlje", uključujući i novac koji je namenjen za izgradnju puteva i ocenio da je to "najveće priznanje našim projektima".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво