Tužba otpuštenih novinara "Borbe"

Otpušteni novinari lista “Borba” podneli su tužbu protiv tog dnevnog lista i njegovog vlasnika Ivana Radovanovića Prvom opštinskom sudu u Beogradu.

Izvor: FoNet, Beta

Četvrtak, 03.09.2009.

16:25

Default images

Kako je saopštilo Udruženje novinara Srbije, otkaz je 3. jula dobilo 17 novinara “Borbe” koji su Prvom opštinskom sudu podneli tužbu sa zahtevom da otkazi budu poništeni i da im bude isplaćeno šest zaostalih zarada.

Proglašeni smo tehnološkim viškom, a nije bilo nikakve nove sistematizacije radnih mesta, navela je novinarka Marijana Milenković, jedna od otpuštenih.

Reagovanje Radovanovića

Vlasnik “Borbe” Ivan Radovanović, reagujući na saopštenje UNS-a, izjavio je da pretpostavlja da predsednica tog udruženja, dok je bila glavni i odgovorni urednik “Politike”, nije nikoga otpustila, niti dozvolila da neko ode iz novina.

“Zato valjda i ima pravo da se njena organizacija sada oglašava povodom toga da li ja, u svojim privatnim novinama, mogu nekoga da otpuštam ili ne otpuštam”, rekao je Radovanović u izjavi FoNetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: