Subota, 22.03.2014.

13:17

Beograd: "Imam srce, ne mrzim"

Evropska nedelja protiv rasizma i diskiminacije obeležena je danas u centru Beograda akcijom "Imam srce, ne mrzim".

Izvor: Beta

Default images

Akciju su organizovali Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje i Ministarstvo omladine i sporta.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport rekao je novinarima u Knez Mihailovoj ulici da je dobro da Vlada Srbije ima svoju strategiju za efikasnu borbu protiv diskriminacije i da je na Vladi i građanima da pokažu da ne žele govor mržnje u Srbiji.

"Borba protiv diskriminacije je prioritet EU, koja u tome sarađuje sa Vladom Srbije", rekao je Devenport.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić rekao je da diskriminacija, nažalost, postoji i u mnogo razvijenijim demokratijama na prikriven način i da je prvenstveno usmerena na osnovu pola, ekonomskog statusa i seksualne orijentacije.

"Veoma je važna Strategija o borbi protiv diskriminacije, koju je Srbija donela u junu prošle godine, i radi se na akcionom planu za njeno sprovođenje. Obaveza je svakog društva da se izbori sa diskriminacijom, netolerancijom, rasizmom i svakim oblikom kršenja ljudskih prava. Srbija je pravim koracima napred prema EU počela da baštini taj vrednosni sistem", rekao je Ružić.

Ministar sporta Vanja Udovičić rekao je da je sport pravi način da se deca i ostali obrazuju protiv diskriminacije, mržnje i netolerancije.

"Pozivam i sve građane i činovnike da odgovorno kažemo 'Ne' govoru mržnje, netoleranciji i diskriminaciji", rekao je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: