OEBS šalje misiju u Ukrajinu; Rasmusen: Tvrdo protiv Rusije

Agencije

21. 03. 2014. u 09:59

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon na osnovu kojeg je poluostrvo Krim ponovo postalo deo Rusije

BRISEL - Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon na osnovu kojeg je poluostrvo Krim ponovo postalo deo Rusije.

Putin je pohvalio priključenje Krima Rusiji, rekavši da je to izuzetan događaj, nakon čega je u Kremlju potpisao zakon.

Vršilac dužnosti premijera Ukrajine Arsenij Jacenjuk potpisao je u Briselu Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Danas je potpisan samo politički deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je EU potpisivala sa drugim državama koje su odlučile da krenu u proces evrointegracija.

Potpisivanje drugog, ekonomskog dela sporazuma trebalo bi da usledi posle izbora u Ukrajini.





NOVA IMENA NA CRNOJ LISTI EU

Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije odlučili su da dodaju novih dvanaest imena na "crnu listu" sankcionisanih ruskih funkcionera, saopštio je rano jutros predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej.

To je glavni rezultat maratonske radne večere tokom koje su šefovi 28 država i vlada zemalja članica EU diskutovali o zajedničkom evropskom odgovoru na pripajanje Krima Rusiji.

Van Rompej nije naveo imena funkcionera koja će se pridružiti listi od 21 krimskog i ruskog funkcionera zbog podsticanja secesije Krima kojima je zabranjeno putovanje u EU i raspolaganje sredstvima u evropskim bankama, ali je rekao da se među nima nalaze "neki veoma visoki funkcioneri".

"Sankcije nisu osveta niti su same sebi svrha, nego spoljnopolitički alat", izjavio je Van Rompej na konferenciji za štampu nakon radne večere, koja je završena posle ponoći.



ODLUKA O KRIMU JE KONAČNA

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je u telefonskom razgovoru državnom sekretaru SAD Džonu Keriju da odluka o ponovnom ujedinjenju Krima sa Rusijom ne može biti revidirana i treba je poštovati.

U saopštenju Ministartsva spoljnih poslova Rusije navodi se da je razgovor obavljen 20. marta na inicijativu američke strane.
Dvojica minustara nastavili su da razgovaraju o mogućnostima prevazilaženja političke krize u Ukrajini, uključujući i one kroz organizaciju međunarodnog monitoringa za praćenje ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, dodaje se u saopštenju koje prenosi Glas Rusije.

UKRAJINA POTPISALA SPORAZUM SA EU

Vršilac dužnosti premijera Ukrajine Arsenij Jacenjuk potpisao je danas u Briselu Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Danas je potpisan samo politički deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je EU potpisivala sa drugim državama koje su odlučile da krenu u proces evrointegracija.

Potpisivanje drugog, ekonomskog dela sporazuma trebalo bi da usledi posle izbora u Ukrajini.


MEDVEDEV: UKRAJINA DA VRATI 16 MILIJARDI

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev rekao je na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom da Ukrajina treba da vrati Rusiji 16 milijardi dolara, jer postaje nevažeći sporazum iz Harkova, prema kojem Moskva snabdeva Ukrajinu jeftinim gasom.


PUTIN: BEZ SANKCIJA AMERIKANCIMA

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da bi Moskva, za sada, trebalo da se uzdrži od nametanja sankcija Amerikancima u znak odmazde za kaznene mere koje je Vašington uveo njegovim bliskim saradnicima zbog krize u Ukrajini, kao i od uvođenja viznog režima Kijevu, javile su ruske novinske agencije.


PUTIN POTPISAO ZAKON, KRIM PONOVO DEO RUSIJE

Predsednik Rusije potpisao je zakon na osnovu kojeg je poluostrvo Krim ponovo postalo deo Rusije.

Putin je pohvalio priključenje Krima Rusiji, rekavši da je to izuzetan događaj, nakon čega je u Kremlju potpisao zakon.

Ranije danas, gornji dom ruskog parlamenta odobrio je priključenju Krima Rusiji.

Savet federacije je jednoglasno usvojio odluku o priključenju Krima Rusiji, posle referenduma na poluostrvu u nedelju, na kojem je većina građana glasala za otcepljenje od Ukrajine i ujedinjenje sa Rusijom.

Odluku o aneksiji prethodno je odobrio donji dom parlamenta, a proces je okončan danas, kada ga je potpisao i ruski predsednik Vladimir Putin.




KRIM U RUSIJI, KIJEV POTPISAO S S P

Zaoštravanje ukrajinske krize intenzivirano je danas potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) između Brisela i Kijeva i istovremenim potpisom zakona ruskog predsednika Vladimira Putina po kojem je Krim zvanično ušao u sastav Rusije.

Putin je naveo da je to izuzetan događaj za njegovu zemlju, a prethodno je Savet federacije (gornji dom ruskog parlamenta) odobrio priključenje Krima Rusiji.


KRIM PONOVO U CENTRU PAŽNjE SVETSKE JAVNOSTI

Potpis šefa ruske države Vladimira Putina vratio je Krim u sastav Ruske federacije, i, istovremeno, još jednom usmerio pažnju međunarodne javnosti na to poluostrvo.

U svetu je Krim, nesumnjivo, osim po aktuelnoj krizi, najpoznatiji po Krimskoj konferenciji, kada su se u Jalti, februara 1945, okupili saveznički lideri Staljin, Čerčil i Ruzvelt, u sklopu preciziranja konačnog raspleta Drugog svetskog rata.


DEVENPORT: DA SRBIJA SHVATI OZBILjNOST KRIZE U UKRAJINI

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas u Novom Sadu da EU od Srbije očekuje da shvati ozbiljnost krizne situacije u vezi sa Ukrajinom.

"Očekujemo da Srbija shvati ozbiljnost pretnji miru povodom te krize", rekao je Devenport na panel diskusiji o odnosima Srbije i EU posle otvaranja pregovora i početka nove etape u procesima evrointegracija naše zemlje.

Situacija oko Ukrajine je veoma ozbiljna, naglasio je Devenport i dodao da se u EU očekuje "da zemlje kandidati za članstvo podržavaju stavove EU što se tiče spoljne politike"

EU PLANIRA DA SMANjI ZAVISNOST OD RUSKOG GASA I NAFTE

Britanski premijer Dejvid Kameron ocenio je danas da je Rusiji potrebnija Evropa nego što je Evropi potrebna Rusija kad je reč o snabdevanju gasom, a nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi uvoz američkog gasa iz škriljaca mogao biti opcija za evropske zemlje koje nastoje da diverzifikuju svoje energetske izvore.

"Mnogi misle da bi to mogla biti opcija ako bi SAD odlučile da izvoze gas iz škriljaca", rekla je Merkel novinarima posle sastanka lidera EU posvećenog pitanju diverzifikovanja energetskih izvora snabdevanja i smanjenja oslanjanja na ruski gas i naftu, preneo je Rojters.


MILANOVIĆ: RUSIJA UČINILA GORE OD NEPRIHVATLjIVOG

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je danas u Briselu da bi Moskva, povodom otcepljenja Krima od Ukrajine i pripajanja Rusiji, trebalo da pošalje jasnu poruku da je ono što je učinila gore od neprihvatljivog.

"To je agresija i okupacija jednog dela države", rekao je Milanović, nakon što su lideri svih 28 država EU potpisali s novim ukrajinskim premijerom Arsenijem Jacenjukom politički deo sporazuma o pridruživanju Ukrajine.


I ROGOZIN NA METI EU SANKCIJA

Zamenik premijera Rusije Dimitrij Rogozin nalazi se na listi dvanaest ruskih funkcionera kojima je zabranjeno da putuju u Evropsku uniju i da raspolažu računima u evropskim bankama.

Rogozin, koji je donedavno bio ambasador Rusije pri NATO, stavljen je na spisak sankcionisanih zbog otvorenog zalaganja za pripajanje Krima Rusiji, objavljeno je danas u službenom glasniku EU.

Pored njega, proširena "crna lista" EU obuhvata savetnika redsednika Vladimira Putina Sergeja Glazjeva, predsednicu gornjeg doma ruskog parlamenta Valentinu Matvijenko, predsednika Dume Sergeja Nariškina i direktora informativne agencije "Rusija danas" Dmitrija Kiseljova.


RASMUSEN: TVRDO PROTIV RUSIJE

Rusija se više ne ponaša kao partner, nego kao Protivnik NATO, ocenio je danas generalni sekretar Alijanse Anders Fog Rasmusen u govoru na Briselskom forumu u Briselu.

"Moram da kažem da vidimo da se Rusija više ne ponaša kao partner, nego kao protivnik", rekao je Rasmusen na forumu koji je organizovao Nemački Maršalov fond, a koji je danas počeo u Briselu.

Rasmusen je izjavio da je "ruska agresija" na Ukrajinu najveća kriza od pada Berlinskog zida i da je vizija celovite i mirne Evrope dovedena u pitanje.

"Rusija preko noći pokušava da uvede nova pravila i nove podele", upozorio je generalni sekretar i dodao da je takvo ponašanje "neprimereno 21. veku".


RUSIJA SE PROTIVI ULASKU GRUZIJE U NATO

Ruski ambasador pri NATO Aleksandar Gruško izjavio je danas da se Rusija oštro protivi ulasku Gruzije u NATO.

"Članstvo Gruzije u NATO je neprihvatljivo", rekao je Gruško na Briselskom forumu, skupu koji Nemački Maršalov fond svake godine organizuje u Briselu.


VENECIJANSKA KOMISIJA:REFERENDUMOM PREKRŠEN USTAV UKRAJINE

Evropska komisija za demokratiju putem prava ("Venecijanska komisija") saopštila je danas da je referendum o statusu Krima od 16. marta, na kojem je 96,77 odsto stanovništva tog poluostrva glasalo za prisajedinjenje Rusiji, nelegalan i da je njime prekršen Ustav Ukrajine.

"Ustavom Ukrajine (...) nije predviđena deljivost te zemlje i ne dozvoljava održavanje bilo kakvog lokalnog referenduma o secesiji od Ukrajine", navelo je to savetodavno telo Saveta Evrope.


BAN APELOVAO NA DIJALOG KIJEVA I MOSKVE

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun apelovao je danas na Ukrajinu i Rusiju da započnu razgovore kako bi se sprečilo da kriza između ove dve zemlje izmakne kontroli i proširi se izvan tog regiona.

"U ovom trenutku je važno da ukrajinske i ruske vlasti sednu za sto i angažuju se u direktnom i konstruktivnom dijalogu", rekao je Ban u Kijevu nakon sastanka sa vršiocem dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandrom Turčinovom.


RAJS:SAD SUMNjIČAVE PREMA TVRDNjAMA RUSIJE O VOJNIM VEZBAMA

Savetnica američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs rekla je danas da su SAD sumnjičave kad su u pitanju uveravanja Rusije da pomeranje vojske na ukrajinskoj granici nije ništa drugo nego vojna vežba.

"Obratili smo pažnju na razvoj događaja duž ukrajinske granice, uključujući i rusku granicu", rekla je Rajsova novinarima.

"Rusi su izjavili da nameravaju da izvedu vojne vežbe", dodala je ona.


OEBS ŠALjE POSMATRAČKU MISIJU U UKRAJINU, NE I NA KRIM

Članice Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) postigle su danas dogovor o slanju posmatračke misije u Ukrajinu, ali ne i na Krim, rekla je portparol OEBS-a dodavši da se i Rusija saglasila sa tom odlukom.

OEBS će "razmestiti specijalnu posmatračku misiju međunarodnih posmatrača u Ukrajini", navodi se u odluci koju je usvojilo 57 članica OEBS.


KANADA UVELA SANKCIJE BANCI RUSIJE

Kanada se danas pridružila američkim sankcijama uvedenim protiv Centralne banke Ruske Federacije zbog akcija Moskve u Ukrajini. Istovremeno, Kanada je uvela ekonomske sankcije protiv još 14 ruskih zvaničnika,javio je Rojters.

"Zajedno sa našim međunarodnim saveznicima, naša vlada zauzima snažan stav podrške Ukrajini", naveo je u saopštenju kanadski premijer Stiven Harper.

"Takozvani referendum koji je održan nema legitimitet a svaka dalja eskalacija od strane Rusije dovešće do nove izolacije od međunarodne zajednice", dodao je Harper koji putuje u posetu Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (235)

sreto

21.03.2014. 10:51

@MatijaBeograd - @MatijaBeograd, kako je vreme kod tebe? Jucer si slao "pametnije" komentare !!!

Саша

21.03.2014. 11:22

@MatijaBeograd - а теби срећан пут у исту,и што би твој вољени с. месић рекао "ни грумен српске или београдске земље понети на ципелама сигурно нећеш"!

MatijaBeograd

21.03.2014. 11:51

@MatijaBeograd - Kod nas su najavili 24 stepena ovih dana,samo Sreto,drag si mi,ali ipak kao "veliki Srbin",pripazi na pisanje,napisao si jedno slovo vise na juce,mimo nase jezicke tradicije:)

Род Сварожић

21.03.2014. 18:07

@MatijaBeograd - Народи су ту где су били, где јесу и где ће бити а много лакше ће живети кад се отргну од ЕУ - америчке антиевропске инсталације. Слободна Европа!

sreto

21.03.2014. 10:38

Ukrajinski problem, moze se opisat jednom recenicom, koja glasi: еu zeli da isprovocira rat !!!

baba Simana

21.03.2014. 11:18

@sreto - Ako dodje do rata Srbija je uz Rusiju a onda necemo deliti Nemacku na dva dela nego evropu.

Veroljub

21.03.2014. 10:38

Satana iz Vatikana je na samrtničkom odoru. Elektronski ne postojeći novac katolika nema pokriće. Samo rat produžava život hidri sa 9 glava. Naše ustaše u tzv.Hrvatskoj koje je Vatikan preveo na lopatu da se lopataju su pitomi u odnosu na ukrajinske ustaše. Ukrajinski katolici su indoktrinirani do te mere od strane katoličke crkve, a na temelju zakletve pape Lojole da su to krvnici katolički kakve svet nije video.

Smrt fašizmu

21.03.2014. 10:45

@Veroljub - Opet nisi uzimao lekove. C-c-c. Opet će da dođu čike u belom.

Род Сварожић

21.03.2014. 18:06

@Veroljub - Све си у праву уз оригиналан стил. Браво!

D. Morrissey

21.03.2014. 10:39

Mnogo pametno od Ukaine... hahahahah. Turska ima sporazum od 1987 godine a FYROM od 2005 godine pitajte te drzave sta im to znaci? Zapad salje Ukraini 1 milijardu kao pomoc koja jos nije stigla a da bi Ukraina mogla uopste da prezivi treba joj od 50 - 57 milijardi.

зокс

21.03.2014. 10:48

@D. Morrissey - Која је то "држава"FYROM?Немој ми само рећи да је то "македонија у покушају"!Јадна је то "држава"којој име не могу дати већ 20 година!

Stelt

21.03.2014. 10:42

Sa kojom Vladom? Pucistickom? Zašto nisu sačekali izbore u Ukrajini pa tek onda da to urade? I oni znaju da govore kako nešto nije uredu.

зокс

21.03.2014. 11:32

@Stelt - Стелт,па та пучистичка влада је иста као и оне које је подржавају,европске,које ништа не питају своје грађане,а лају као пашчад по свету како њихови,европски,грађани одлучују о свему и имају демократију,хахахахахах...пази молим те "имају демократију"!

зокс

21.03.2014. 11:30

@danilo - А Ко су то "украјинци",која је то "нација" и којим језиком говоре?Ти ћеш то нама врло "интелигентно" да појасниш!Бистар си ти дечко,само напред!

зокс

21.03.2014. 10:44

Поћети ћу од Наполеона,па Хитлер,и нису успели да отму Русији оно што им је била жеља,а сада су се фашисти са запада удружили да покушају заједно да ураде оно што појединачно нису могли!Да ли је и један једини референдум спроведен у ЕУ,да питају народ о томе шта мисли?Ни један једини!Толико о европској "демократији"!Једноумље које влада европом може се само поредити са једноумљем у С.Кореји!Са разликом што Европа пљачкањем,Ирак,Либија, одржава стандард својих грађана,а С.Кореја не пљачка никога!

Род Сварожић

21.03.2014. 18:05

@зокс - Што од Наполеона, што не почнеш од цара Валдемора?

зокс

21.03.2014. 18:25

@зокс - Роде,управо зато јер наш народ има много кратко памћење,па да не идем тако далеко!А кога интересују далеки догађаји нека потражи сам!За историју 100 година не значе скоро ништа!

Род Сварожић

21.03.2014. 18:51

@зокс - Па брате у праву си, можда је боље овако на кашичицу.

Томица Кораћ

21.03.2014. 10:53

Хаха, која спрдачина ова ЕУ! Наши слепци се 15 година бусају да уђу у тај циркус. Украјина осетила тврдо од Руса и за 7 дана, оп - извол'те ући! Да није тужно, било би смешно.

Zoran

21.03.2014. 10:57

Cekajte ljudi, a s kim oni potpisuju sporazum. Pa Ukrajina nema legitimnu vladu. Sta rade ovi ljudi. Nikakvo pravo, nikakvi zakoni. Cisti voluntarizam. A kada ih voluntarizam opauci onda se pozivaju na zakone i pravo. Kakav cirkus.

Род Сварожић

21.03.2014. 18:04

@Zoran - Делиће они и Кијев на пола све певајући казачок али само ако га пре тога целог не изгубе.

vik

21.03.2014. 10:58

Ovo je vrhunac licemerja zato sto jedna prelazna vlada koja je dosla na vlast pucom potpisuje takav sporazum u ime svih gradjana zemlje.

зокс

21.03.2014. 11:38

@vik - вик,а какве су европске владе?Погледај шта раде у Либији,Ираку,пљачкају нафту на сва звона!Криминалци са криминалцима иду супер једно уз друго!ЕУ ти потврђује ону изреку "да криминалци не познају границе"!

BBBB

21.03.2014. 10:59

Zasto predsednik Srbije Nikolic Tomislav ne poseti Putina oni su kao neki drugovi ako se ne varam il je Tomi Evropa sladja

sreto

21.03.2014. 11:01

Ako su mogli Jugoslaviju "pocepat" na sedam drzava, zasto nebi Ukrajinu na tri? Teritorije Odese i leve strane Dnjepra ukrajinskim rusima, a ostalo neka dele ukrajinci sa nacistima, koje podrzava EU i SAD !!!

зокс

21.03.2014. 11:43

@sreto - срето,само зато не може јер фашисти са запада тако кажу,не образлажући ни једним аргументом свој став!Њима је ваљда довољно што су они тога мишљења!

josip,zagreb

21.03.2014. 11:03

prva stvar kad dođeš u Moskvu je da sasvim izgleda kao svaki veliki Europski grad. Sve što je moderno, napravljeno je naftom prodanoj Europi.Moje su simpatije prema Putinu sada dvojbene,jer kad pogledate i najmanje Europske državice koje su nezadovoljne statusom u sve većoj Europi, ostaje činjenica da je on dobrodošao gost u svega jedan glavni grad(Minsk), a i tamo ga ugošćuju više iz straha i poniznosti nego ljubavi. Petar Veliki ili Ivan Grozni, sve se više razaznaje.

dragan

21.03.2014. 11:59

@josip,zagreb - @josip.zagreb.Tvoja zapazanja su na mjestu ako to gledas ocima "Desnog Centra"Ukrajine,nego sve mi se cini da su ti oni na srcu ,a sada ce i Ukraina u EU ,pa tamo mozete do mile volje graditi netrpeljivost prema Rusiji.Jos nesto me zanima sto ti covjece cinis na izvan evropskim portalima nije valjda da ti je tamo dosadno ili ti se nedaj Boze tamo ne svidja.

Mrki

21.03.2014. 12:16

@josip,zagreb - Josipe, daj nam jedan izvjestaj iz Hrvatske sa narodnih kuhinja, sta danas gladni narod Europske nam Hrvatske jede u narodnim kuhinjama. Gledam HRT, koja jad i bijeda, pa ja sam mislio da ce sad hrvati, kao i bosnjaci, zlatnim kasikama da havljaju ;-)

MatijaBeograd

21.03.2014. 13:06

@josip,zagreb - Meni Moskva nimalo nije licila kad sam bio na evropski grad....naprotiv,cist komunsiticki grad isaran prelepim gradjevinama iz carskog doba i jezivom komunistickom arhitekturom,periferija je ocajnija nego u Zenici...izdvojio bih novu Moskvu koja se podize i lici americkim gradovima.Rusija sem Moskve i Petersburga,nema nista od gradova vredno paznje!

naranca

21.03.2014. 13:26

@josip,zagreb - @josipZG Da tako je. Obamu svi grle iljube da mu cak i ne treba ono neprobojno staklo ispred njega kad drzi govor kao npr u prijateljskom Berlinu:)A arhitekturu mi je tesko da komentarisem.Komunisti nisu za sve vreme strahovlade mogli da izmisle drugi nacin da izgrade soliter sa 50 katova(!),nego su kopirali pametne kapitaliste

josip, zagreb

21.03.2014. 15:03

@josip,zagreb - jes vala Mrkela kad ti god bude teško ti se napumpaj HRT-om. Samo taj lijek ne liječi frustracije. Ali liječi kad se nađem s mojim prijateljima ,tvojim zemljacima pa oderemo smjeh po tebi i mojim zemljacima nalik tebi. Neprocijenjivo.

josip, zagreb

21.03.2014. 15:56

@josip,zagreb - pa dragane to je samo početak jer će mo ponovo i to sigurno u istu državu. To se zove prprema, A Tito i Ranković se razvaljuju od kesa mame im ga.....

Род Сварожић

21.03.2014. 18:18

@josip,zagreb - Не пада нам на памет. Нека хвала, не желимо ваљда деци да остављамо овакав ужас што смо наследили?

зокс

21.03.2014. 11:04

Фашисти европски ће да приме Украјину у савез без признања Крима,али зато Србију не без признања "косова"!То је та "поштена" европа!Фашиста до фашисте!Европским фашистима су сметале границе Југославије,али им границе Украјине не сметају!Једном фашиста - увек фашиста!

OTAN

21.03.2014. 17:53

@зокс - Nova poštapalica u srpskom jeziku - fašista! :):):))))"Poštapalice se koriste i kada je osoba koja govori pod stresom,uplašena,u neprilici..."

Саша

21.03.2014. 19:26

@зокс - па ОТАНЕ,хоћеш да кажеш да се стидиш деде који ти је обукао 1941 црну униформу и поносно певао "чавоглаву"?Ја се рецимо свога који је отишао у партизане и то исте године не стидим,једино имам проблм што тад није завршио посао до краја,а не оставио га мени да га завршавам..........

OTAN

21.03.2014. 20:30

@зокс - Šta ćeš ti da završiš,za tastaturom ?! Da drugima lepiš etikete dok ti ne istekne internet? A tvoj deda me ne zanima,tvoja stvar.

nema bosne

21.03.2014. 11:11

Nešto se pitam : kako to da Ukraina odjednom ispuni sve uslove EU ., a Srbija se toliko mučila ..Uslov za potpisivanje tog sporazuma je rješen odnos sa susjednim zemljama,čini mi se.Zatim se pitam: kako to da je za Zapad Ukrainski suverenitet neupitan, a Srbije jako upitan.

зокс

21.03.2014. 11:12

Постоји ли већа казна или санкција него да људско биће буде "Барозо"?

MatijaBeograd

21.03.2014. 13:03

@зокс - Bas bi voleli da vidimo oblik ljudskog bica koje se zove Zoks.

Radisa

21.03.2014. 11:19

Bilo bi mnogo interesantno da se odluke EU i USA sudski preispitaju, jer ja ne vidim da oni imaju juridisko pravo da kaznjavaju politicki i ekonomsk inostrane privatne osobe bez da su izvedeni pred sudjenje. Ko je sudia ovde, jedan politicar ili EU som jedna evropska organizacija, usa som land ili ????. Dali mozete to da prokomentarisete u vasim novonama? Ko ima pravo da ti zabrani slobodno kretanje po zemli bez da si sudski osudjen? Cija je ova planeta? Obamina??? EU-a???

dragoljub

21.03.2014. 11:25

prošlo je 100 godina od prvog velikog rata zapadni krvnici moraju opet da ratuju da bi njihove fabrike smrti tj oružja radile. A Srbi i Rusi su uvek bili dežurni krivci i obeleženi negativci.Njih je naj lakše okriviti.

MatijaBeograd

21.03.2014. 13:02

@dragoljub - Istoriju je trebalo da ucis u skoli,iz skolskih knjiga,a ne iz Seseljevog casopisa Velika Srbija!Sedi 1

Род Сварожић

21.03.2014. 18:23

@dragoljub - Је ли, Матија, хајде нам ти онда објасни историју, у кратким цртама, неће ти бити проблем. Учини то за брата Србина, хајде објасни нам да су почев од 19 века Руси вршили мегаломанске инвазије у намери да униште комплетне народе.

Саша

21.03.2014. 11:26

нејасно је само на којим су легалним изборима изабрани ти који су донели ту оддлуку,и који су то услови које та наводна ЕУ-таназија прописује за пријем,да би се ишта потписало,сем што се жели испровоцирати тоталн сукоб са Русијом?Но кад је већ тако одлучено да рата буде,није да му се не веселим,мада далеко је украјина,имамо ми доста нашег фашистичког шљама овде преосталог од 1945,тако да нећемо морати баш да идемо чак тамо,прво да решимо проблем код нас......

Petar

21.03.2014. 11:38

Po kom kriterijumu je potpisan sporazum, politickom, ekonomskom,strateskom ili mozda iz pohlepe.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:59

@Petar - Потписали су га најуваженији представници западне клептократије.

Gogi

21.03.2014. 11:48

Sta ce Srbija, to je zemlja u kojoj vladaju poslusnici. Nesme Toma i Vucic da pisnu, tu je kakao mama u Berlinu kaze. Jedini Srbin sto je podrzao Putina je Milorad Dodik.

Dodik Srbin

21.03.2014. 23:14

@Gogi - Od svih Srba na političkoj sceni, stvarno jedini Milorad Dodik koji je javno i medijski pozdravio Putinovu odluku i čestitao ponovno vraćanje Krima u sastav Rusije. Svaka mu čast. Pojedini bi trebali makar u nečemu da se ugledaju na njega.

Krle

21.03.2014. 12:11

@janko - po tome se vide i sami ciljevi unije a to je i potvrda njihove lazne demokratije i sile Sto brze potpisati, kako bi se otvorio put za pljacku Ukrajine od strane njihovih kompanija

Mrki

21.03.2014. 12:12

@janko - Sve se moze danas, narocito ako je u interesu ovih zapadnih nakaradnih demokrata!

зокс

21.03.2014. 12:29

@janko - јанко,кад је реч о западњачким фашистима и њиховом интересу онда све што није нормално,логично,природно,људски,је могуће!Не би они били фашисти да су иоле нормални људи!Не зову се они заједничким именом фашисти без разлога!

Brane

21.03.2014. 12:03

12 godina su poltrone na vlasti u Srbiji vukli za nos gazili nam po identitetu a bogami i suverenitetu isporucili smo pola drzave hagu predali siptarima teritoriju i sve to zarad dobijanja statusa kandidata a ovim naci-demokratama dali momentalno bez pardona kamo srece da smo se okrenuli Rusima posle 2001 verujem da bi danas vec uveliko bili clan Eu zato postaviti im ultimatim i dati rok od 30 za puni prijem u uniju ili okrecemo se Rusiji ma koliko to smesno zvucalo

ma, jel ozbiljno?

21.03.2014. 12:36

@Brane - Mala ispravka: teritoriju Šiptarima predali su prvo tvoji Šešelj i Milošević 1999, a sada im je definitivno dao tvoj Vučić! Dok su bili ti, kako lupetaš: „poltroni“, Kosovo nije bilo dato Šiptarima! Eto, kakvi jadovi imaju pravo glasa u ovoj tragediji od zemlje, koja zato i prolazi kako prolazi!

MatijaBeograd

21.03.2014. 13:01

@Brane - Sto ste nervozni,dobili su vasi mezimci Krim,ostatak Ukrajine ide Americi i EU....Brane,ti spavas,ne ulazi EU u Srbiju,vec Srbija u EU,zna se ko mora da ispunjava uslove!

Род Сварожић

21.03.2014. 17:58

@Brane - Ниједни ни други нису ни 'његови' ни 'твоји' и маните се такве кретенске позиције! Човек човеку, они имају дил ионако, погоди шта? Ти и ја нисмо у плановима.

Srki

21.03.2014. 12:13

Nevazeci ugovor jer ga je potpisao nametnuti predsednik marioneta zapada. Sigurno da ne reprezentuje Ruse sa istoka i juga drzave. Nakon ovoga, moguce je odcepljenje i drugih delova Ukrajine. Sila na silu

SUMADINAC

21.03.2014. 12:18

Racionalno razmisljanje ukajinskog naroda ,kvalitet zivota ,standard i sloboda zna se gde su .Zar bih bio toliki ptitisak emigriranja svakodnevno iz celog sveta.

зокс

21.03.2014. 13:43

@SUMADINAC - SUMADINAC,"бих"се користи САМО у првом лицу једнине!Је ли знаш шта је прво лице једнине?А што се тиче те слободе и стандарда у ЕУ?Слобода је само оно што њима оговара да је слобода!Као друго,одржавају стандард пљачкањем између остали Ираком,Либијом,и стотинама година држаним и пљачканим колонијама по свету!

PanicusVulgaris

21.03.2014. 14:02

@SUMADINAC - @zoks: Upravo sam htio da mu napisem otprilke isto o "bih", pretekao si me. A na tvoje pitanje da li zna sta je prvo lice jednine, odgovoricu ti ja: Ne zna, garant!

зокс

21.03.2014. 14:25

@SUMADINAC - Паникус,ја опет правим грешку па одговарам оваквима на коментаре њихове!А не треба одговарати,него их само пустити и они ће о себи на најбољи начин казати и показати Ко су и Шта су!Ја их много добро познајем!

Allied Force

21.03.2014. 17:44

@SUMADINAC - Zoks,u pravu si,praviš greške,ne odgovaraj na komentare......više....

Род Сварожић

21.03.2014. 17:57

@SUMADINAC - Па ти везе немаш како светска трговина функционише али зато то ти није проблем да се налупеташ к'о максим по дивизији. Путин је о томе говорио, не треба му нека "шрафцигер скупштина" од државе у бесцаринској унији преко које ће ЕУ да стално кеца некаквим 'стандардима' намерно сроченим да држава колабира.

Владимир Кримски

21.03.2014. 12:22

Е, а сада ће сигурно да се појави још једно сунце над Украјином и родиће неизмерна пшеница бјелица и сви ће живети срећно и дуговечно, такорећи довека... Пензије, чији је просек око 85 долара ће већ од сутра да се повећају бар четири пута, пруге ће се саме од себе сузити на стандард ев–ропског колосека, ма све баш у инат злом меди Путину... Него, ко се овде нарокао екстазија, зашто све у вези са ЕУ мора да буде фарса, гора од Холивуда!?

Род Сварожић

21.03.2014. 17:55

@Владимир Кримски - Па код нас је друго сунце, мед и млеко одавно потекло, напили се људи медоваче па лупетају.

Feniks

21.03.2014. 12:24

Ovo je direktan šamar Turskoj. Oni se bore već više od 10 godina da pristupe EU ali im ne ide od ruke da budu primljeni u tu fašističku organizaciju. Eto turci, sad vidite kako vas Amerika i EU iskorištavaju zbog njihovih interesa, pamet u glavu, okrenite se Rusiji i Kini, recite zbogom zauvek zapadu.

Јабре

21.03.2014. 12:35

Па ово би Русији и одговарало федерализација Украјине, Украјина улази у ЕУ, ЕУ добија још једног болесника којег мора да издржава, Британци беже из ЕУ, ПИГС банкротирају Немци попизде и нападну Пољску ...

PanicusVulgaris

21.03.2014. 13:59

@Јабре - @Jabre: Sve je to lijepo kako objasnjavas, ali nazalost si zaboravio najgori nusprodukt svega toga: zapadni zlocinci ce instalirati svoje raketne sisteme u Ukrajini, a onda Rusija i Belorusija postaju i teoretski neodbranjive...nadam se da Putin ima jasan plan kako da to sprijeci...

Јабре

21.03.2014. 14:33

@Јабре - То је немогуће у Украјини инсталирати јер тамо живе Руси и чине 17% становништва а са Руско говорећим Украјинцима 30% то би била ситница саботирати поготово за спецназ гру.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:55

@Јабре - Инсталирали би они одавно кад би смели. Као што више не смеју да шаљу беспилотне летилице јер су им већ отели пар комада. Западној звери су се зуби окрњили, само што нису скроз поиспадали.

Mali bata & co.

21.03.2014. 12:42

Pricali smo o tome, uvukao si se u politiku kao puvanjac, sad meni pravi se ulaz uz svu pocast i na velika vrata.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:53

@Mali bata & co. - Ал' је теби добро, ауууу.

dado

21.03.2014. 12:48

EU,Amerika su još jednom pokazali da ništa nije nemoguće,pa i ući u EU,kada je to njihov etapni cilj.Ukrajiona "sutra"može na ovakav nečin ostati deo EU,kao što su to postale :Rumunija i Bugarska,da bi se Srbija "opkolila",Njihov cil je "razmontirati RUSIJU,zato sew sve to radi,Nama Nije mesto u EU,možemo li shvatiti,oteli su KiM.

Marko

21.03.2014. 12:52

Srbija treba kao prvo da proglasi KiM okupiranom teritorijom,kao drugo da proglasi politicku neutralnost dok se pitanje KiM ne resi!!!!Kao trece trebaju nasi strucnjaci uz pomoc Kineza i Rusa da urade procenu materijalne stete od Nato bombardovanja 1999 pa tek onda posle placanja ratne stete i vracanje KiM pod suverenitet Srbije da se pocne pregovarati o pristupanju u EU ali tek posle odrzanog referenduma u Srbiji.Sve ovo zadnjih 14 god nam je nametnuto sa zapada.Narode otvori oci!

Allied Force

21.03.2014. 17:40

@Marko - Kad se neka teritorija (KiM) proglasi okupiranom,onda je logično da se imenuje "okupator",a tada se sa njim,"okupatorom" praktično ulazi u ratno stanje ! U zemlji se proglašava vanredno stanje i sprovodi mobilizacija! Pa izvolite....gledajte reprizu '99.-te ! Samo,nešto ne primećujem da se Albanci na KiM osećaju okupirano !

Саша

21.03.2014. 19:20

@Marko - па ни ови се на Криму не осећају окупирано,кад се већ држиш своје усташке идеологије!

Грицко

21.03.2014. 21:22

@Marko - Где окупирани, па видите само како су дочекали ослободилачку војску Крима , са цвећем, сликање и снимање са ослободиоцима, деца и девојке се сликавају са војницима па нек неко сад каже јел то личи на окупаторе како неки овде то упорно представљају. А узгред да ли сте приметили да ти исти војници на пушкама немају оквирове што је још један доказ да нису ту са циљем да плаше и препадају или недај Боже да пуцају. А погледајте слике америчких војника у окупираним државама па реците на шта личи.

PanicusVulgaris

21.03.2014. 13:55

@зокс - @zoks: Nazalost, meni ipak izgleda da je previse mekan i previse posten da bi se nosio sa ovim zlocincima. Time sto odustaje od reciprocnih mjera americkim nacistima pokazao je slabost, a ovi ce na taj znak slabosti skociti jednako krvozedno kao i na Janukovica kad je bezuslovno oslobodio one huligane koje je uhapsio u pocetku nemira u Kijevu. Cim je tada pokleknuo, zgrabili su ga za gusu i sredili. Ne svidja mi se sto je Putin i posle svega previse popustljiv prema amerima...

зокс

21.03.2014. 14:23

@зокс - Могу амерички и европски фашисти како хоће,али неће докле хоће!То што кажеш управо и јесте разлика између православаца и ових других!У православљу је хуманост,слобода,побожност,зато се они и плаше православља!Док год Путин има "акн-ташну"код себе не брини!Поздрав!

ranko75

21.03.2014. 15:12

@зокс - Prijatelju ne razumes.SAD i Rusija skoro da nemaju nikakvu robnu razmenu ili ekonomsku saradnju.Ona je veca sa Srbijom nego sa njima.Zbog toga ameri imogu da laju jer nemaju sta da izgube.Rusija ima zakon da onaj ko hoce da sedi na nekoj vaznoj funkciji ne sme da ima racune u stranim bankama,bi bili ucenjeni,i medju blizim ljudima Putina ih nema.Tako da su americke sankcije mlacenje prazne slame i oni pokusavaju da nagovore druge,a ti nece da rade sebi na stetu.Putin nece da mlati praznu slamu

PanicusVulgaris

21.03.2014. 16:02

@зокс - @ranko75: Da se razumijemo: ja se nadam da ste ti I zoks u pravu, a da ja grijesim. Apsolutno smo na istoj strani po ovom pitanju.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:50

@зокс - Да би ухватио звер са сигурношћу мораш је пустити тик испред свог прага. Како је Русија хиљадама година успевала да се одбрани!

GALEB BIJELI

21.03.2014. 13:34

Car Putin se ponaša isto kao i Hitlwer 1939.godine.Onda su "ugroženi" bili Nijemci u Sudetima i Austriji,a sada Rusi svugdje okolo.No- Putinu će uslijediti izolacija na medjunarodnom planu,pa će-nadamo se- sada stati.

Melinda

21.03.2014. 14:40

@GALEB BIJELI - Galebi bolesni. Rusija je izgubiila 22 miliona stanovvnikka da bi oslobodila narod od fašista. Rusija nikad nikog nije bombardovala. Krim je bio ruski. Bog je spor ali pravedan! Svaka čast za Putina i za ponosni ruski narod! Ovde u Srbiji ima dosta bolesnika koji vole Amerku koja bombarduje, ubija nedužan narod po svetu.

ranko75

21.03.2014. 15:01

@GALEB BIJELI - Nece pa makar se ti raspao od mrznje prema srbima i rusima. Hitler je vas dzoker i ljubimi vodja.Kada su mu pod Staljingradskom bitkom slomili kicmu,vi ste objavili 3 dana dan zalosti.Objavite i sada sto Putin nije dao Krim da njime upravljaju banderovski fasisti,nego ga je povratio Rusiji bez ispaljenog metka.Placi,placi,ja cu ti kupiti maramice da obrises suze.

atlas2000

21.03.2014. 15:27

@GALEB BIJELI - Ne govoriš istinu, staljin je sve svoje žrtve "utovario" u taj broj! Što se tiče bombardiranja je si li prespavao 20 stoljeće!? Što sa Madžarskom 1956, Čehoslovačkom 1968, Afganistanom 1979, Gruzija 2008! Laži malo manje!

naivan

21.03.2014. 15:28

@GALEB BIJELI - samo bolesnici i bagra mogu da vole američko zlo,koje ubija na milione nevinih širom planete,šireći svoju bolesnu imperiju zla bombardovanjem i čak bacanjem atomskih bombi na civile u Japanu-što ni hitler nije radio

tex

21.03.2014. 15:57

@GALEB BIJELI - melinda@bia je krim ruski,al je poklonjen...ko to vise uzima nazad poklonjeno..il je to kod pravoslavaca obicaj

баунти

21.03.2014. 16:01

@GALEB BIJELI - Мелинда, Бога нема, јер да га има, геноцид над Србима не би прошао готово некажњено. Овако остаје гола истина да док смо ми молили Бога, Хрвати, муслимани и шиптари су марљиво радили на нашем истребљењу. А сад, да ли смо научили лекцију из тога остаје да се види... мада нисам неки оптимиста.

баунти

21.03.2014. 16:04

@GALEB BIJELI - Галебе, да је тако, Путин би анектирао и цијелу источну Украјину, што се не дешава. Исто тако би анектирао пола при-балтичких земаља, што се исто тако не дешава. Да не причамо о Придњестровљу, Јужној Осетији, Абхазији, итд. Крим је имао статус аутономне републике унутар Украјине, и као такав је могао да се одвоји. Косово је било аутономна покрајина која никада није имала право на отцјепљење. Али право јачега је једино право данас, према томе, ово је беспотребна расправа.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:48

@GALEB BIJELI - Баунти, врло себично од Вас да ако се Бог није манифестовао сада од њега се оградите тако лако. Врло себично је очекивати чак и у вашем животном веку преокрене ствари на добро. Шта је један животни век у односу на Вечну борбу? Борите се и не очекујте ништа а дајте све! За наше потомке! За претке! Будимо потомци да бисмо могли бити преци!

Род Сварожић

21.03.2014. 17:49

@GALEB BIJELI - Ви интернет тролови само гебелсовски вртите једне исте реченице унедоглед. Ајте мало маште, смислите нешто ново, Путин Хитлер опаска је бајата до бола.

Ras-Putin

21.03.2014. 18:12

@GALEB BIJELI - Razumeli smo ,verovatno si hteo da kazes Srbija, Vjetnam Avganistan,Libija,Egipat,Irak Sirija da nebrojim vise koliko je ljudi dece zena ubijeno koliko je dece ostalo sirocadi koliko je krvi proliveno zbog njihove takozvane demokratije njihovih sloboda ,hvala meni takvi prijatelji netrebaju,

GALEB BIJELI

21.03.2014. 19:08

@GALEB BIJELI - BAUNTI- nije istina za Kosovo! Ono je bilo konstiotutivni element bivše SFRJ po Ustavu, i iskreno me čudi da to ne znate. A sada pitanje; kada bi aneksija Krima postala pravilo,što bi se dogadjalo? Sukobi i ratovi ne bi prestajali. Zato car Putin ima velike sličnosti sa Hitlerom,jer je tako i Hitler počeo(aneksija Sudeta,potom Austrije,itd:Bez obzira na nelegalnu smjenu vlasti,Putin ovdje zaslužuje prezir i izolaciju.

баунти

21.03.2014. 21:17

@GALEB BIJELI - Род Сварожић - Ја сам по васпитању и убјећењу атеиста, тако да не осјећам никакву потребу за се правдам Богу. Ако неко то жели, поштујем ту одлуку, јер свачије је право да вјерује или не вјерује. А свој допринос сам дао служећи у ВРС од 1992. до краја рата. Али пошто сам атеиста, за мене постоји само један живот, а то је овај сада, и нажалост видим да га многи траће на глуп начин.

баунти

21.03.2014. 21:19

@GALEB BIJELI - @atlas2000 - заборавио си Кореју 1953, Вијетнам 1961, Кенију 1983, Ирак 1990 и 2003, Сомалију 1993, Србију 1999, Афганистан 2001, Либију 2012, замало Сирију 2013... Не капирам зашто браниш американце када они тебе нису бранили да би те одбранили, него да би нас завадили и да би нама свима лакше управљали... divide et impera!

Bez lazi i falsifikata

21.03.2014. 13:45

Narode moj,jednom shvatite za sva vremena,demo(n)kratija koja se plasira od strane zapada na posprostranstvu bivse SFRJ i bivseg SSSR-a i zemljama Latinske Amerike,Afrike,Azije nema ama bas niceg zajednickog za demo(n) kratijom koja se sprovodi na zapadu,USA,Kanadi,Australiji...

Род Сварожић

21.03.2014. 17:45

@Bez lazi i falsifikata - НАРОДЕ МОЈ! :))) Карађорђевићу ти ли си?

Aca

21.03.2014. 14:54

Evropska unija samo stavlja ruski politicari na crnu listu a nemaju hrabrosti da preduzmu nista, nije rusija srbija pa da mozete da je napadnete i bombardujete kad hocete, sa njima nema zezanje. A Obama neka ostane u SAD i da se ne mesa u evropu sto mu se ne tice.

josip, zagreb

21.03.2014. 15:32

@Aca - neka Obama samo bude blizu Europi.Onaj mali ćelavi bi skoro mogao da pusti brčiće ispod nosa.

зокс

21.03.2014. 16:05

@Aca - јошко,са "брчићима испод носа"сте ви дочекали цвећем у вашој "лијепој"!А сада вам американоси ваљају,а док је био Хитлер нису вам ваљали!Који сте ви лицемери,куквице и изнад свега подрепне мушице!

Род Сварожић

21.03.2014. 17:43

@Aca - Зна се ко су нацисти са балкана па и то да сте најхрабрији јер вас ничега није срамота, што Јосипе из Загреба баш лепо нама овде показа. Живела Русија, живела Србија, смрт фашизму крвожедне звери са запада.

Istorija

21.03.2014. 21:12

@Aca - josip zagrebe , da li ti išta znaš o Hitleru kad ga pominješ i porediš Putina sa njim u svakom, ama baš svakom komentaru? ako si zaista iz Zagreba kao što se predstavljaš, pa nije li ti jasno da je veliki deo tvog naroda bio na strani tog Hitlera i borili se u njegovoj vojsci? I za tvoju informaciji, Hitler je bio iz istog sastava kao i Čerčil, Ruzvelt, Staljin, Hruščov, Tito a to je masonska loža. Sve ih je finansirao isti čovek Rokfeler. Pročitaj malo o tome na internetu.

Mis_Pigi

21.03.2014. 15:08

мислим да ће ускоро бити још материјала за потписивање

Snouden

21.03.2014. 15:11

Ja sam jos na pocetku krize govorio da bi za Rusiju najbolje bilo da zapadni deo Ukrajine postane deo EU. Sada Ukrajini sledi liberalizacija trzista za robu iz EU a do toga je 70% izvozila u Rusiju. To ima da im dotuce vec dotucenu privredu. Da bi EU mogla da racuna na Ukrajinu, trebala bi da ulozi bar 100mld eur a oni nemaju novca ni za spas svojih clanica. Paradoks je da EU sve ovo mora da radi posto je sluga i kolonija mocnih lobija iz SAD. Sto bi rekla ona dama.. f*** EU.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:42

@Snouden - Сад се види зашто је Русија мудро чекала, да се нацисти сами наместе. Не желе сиромашни запад Украјине у царинску унију, јасно као дан.

Род Сварожић

21.03.2014. 18:25

@ss - Није било опције, јер се не бира већ се гласа. Људи гласали за представнике државе. Кад би такво питање поставили на референдуму верујем да би проценти ЗА били астрономски, баш као и излазност.

peka_tepavcevic

21.03.2014. 19:58

@ss - ne ,druze,nego za rusku bazu na kosovu!!!!!ne treba nama protektorat nego Obrenovici ili Nemanjici!

Pera Postar

21.03.2014. 15:45

Skupo ce Ukrajinu kostati taj podpis sa EU o pridruzivanju kao i Srbiju.Zivi bili pa videli.Ne shvataju ljudi da zapad nista ne daje za dzabe i da svaku uslugu naplati deset puta.

зокс

21.03.2014. 16:03

@Pera Postar - Пера,а шта брига украјинске петоколонаше?Неће њих скупо коштати него народ!А за народ боли њих брига!

Miroslav GTA

21.03.2014. 18:49

@Pera Postar - ...plus ce Rusi biti nadlezni u slucaju nepostovanja ugovora.

ffggood

21.03.2014. 15:59

mislim da je sad bilo dosta! Srbija i njena proevropska vlada moraju da se pridruze osudi diktatora putina i nasilnom otimanju krima!! Evropske vrednosti moraju da se cene!! p.s. zamolio bi lazne gastarbajtere,patriJote i lazne rodoljube ovde koje pisu a zive u nemackoj,,austriji,, ,holandiji,,italiji,,,,itd,,da ne komentarisu ovo,,,posto me ne zanima,,,

Саша

21.03.2014. 19:17

@ffggood - па шта ћеш овде,шта ти ниси тамо у ЕУ рају?мислим,кроз минимум 3 месеца човече,и ово овде ће бити правни субјект под именом Руска Федерација,мислим баш бих волео да видим ту будућу "владу" која ће да нас одведе у неком другом правцу у наручје немачких фашиста!Искрено,не би им био у кожи,ни теби,ни њима тада,јер би видели не оно инсценирано "дешавање народа 2000,него нешто мнооооого горе од тога,но још увек надам се да толико глупи бити неће!

zoran g.

21.03.2014. 16:06

....tako se radi u drzavama koje imaju predsednike...a nas srpski predsednik u obrnutom pravcu:potpisuje nezavisnst sopstvenog dela teritorije na celu sa predsednikom vlade i ostalim satrapima....

Род Сварожић

21.03.2014. 17:41

@zoran g. - Одувек смо били добри у бирању погрешног тренутка за вођење погрешне политике!

sreto

21.03.2014. 16:10

UKNJIZENO JE! To je tek prva rata, sledeca je u iznosu od 16.000.000.000,-$ duga za Gas !!!

Permutacija

21.03.2014. 16:54

"da zemlje kandidati za članstvo podržavaju stavove EU što se tiče spoljne politike" (..). Hahahahahahahahahahaha. Jej, demokratija. :DDete kontra zensko je musko.

Zika

21.03.2014. 17:14

@Permutacija - Nas veliki politicar proslog veka Aleksandar Rankovic bi se zacudio da zna da su Rsija I Amerika dve bratske imerijalisticke sile koje podelise svet na dve polutke. A za vreme Rankovica se pevalo: "Amerika I Engleska bit ce zemlja proleerska" Amen. Hristos se rodi.

Род Сварожић

21.03.2014. 17:40

@Permutacija - Друг Ранковић би мудро одиграо иако га баш нешто не варим. Ове креатуре данашње и муле што нас воде... Пре би петогодишњем детету дао да нас заступа. Што би наш мудри Брана Црнчевић рекао, бог да му душу прости: "Милошевић је био политичар са грешком, ови данас су грешка без политичара".

Terzo vampir

21.03.2014. 16:55

Kakve veze ima Lindzi Devenport sa Kosovom, Rusijom, Srbijom , Ukrajinom, Evropom. Pa pobogu ljudi ona tenis igra. Ne znam sto ste se pogubili i sto bunite ovaj vec zbunjeni narod.

danilo

21.03.2014. 17:27

@Terzo vampir - @TERZOitelektualcu pobrkao si DEVENPORT ne igra tenis vec je politicar EU u SRBIJI .

Род Сварожић

21.03.2014. 17:36

@Terzo vampir - А теби понестаје смисла за хумор, мало мање прати вести. Дечко се сјајно нашалио.

danilo

21.03.2014. 19:22

@Terzo vampir - @ROD CVAROZIC iz koje si ti price ,pa kada ili dali ce sunce ogrejati uoste SRBIJU kada popu t tebe ovde lupetaju bez imalo stida .

Род Сварожић

21.03.2014. 20:56

@Terzo vampir - Можда кад би аргументовао своју увреду, можда бисмо могли да разговарамо. Овако, без аргумената вређаш у најбољем стилу другосрбијансог западњачког подрепаша.

RemsoneKalovadjo

21.03.2014. 17:28

sada ce domaci izdajnici da izdaju i Ruse kao sto su i kosovo,a sve po cenu robovanja u EU

Popaj

21.03.2014. 18:30

@RemsoneKalovadjo - Je l to oni Rusi sto su nam pomogli kada su nas Ameri bombardovali...oni sto su tada stali uz nas i bratski nas zastitili poginuca!!! ne druze,oni su cekali ishod i cekali ovaj trenutak jer su znali da imaju isti problem na Ukrajinskoj teritoriji, kako bi povratili i prosirili svoju teritoriju i uticaj na Crnom moru....Naravucenije: nema braca i izdajica u ovam svetu, svi gledaju samo licni interes...a mogli smo i mi malo za promenu

Род Сварожић

21.03.2014. 18:48

@RemsoneKalovadjo - Познавање геополитике на нивоу морнара Попаја. Није тада био Путин него пијани Јељцин, отворили су рат у Чеченији итд итд. Младић Чуркину опалио шамарчину, свашта се дешавало.

Mario Milovanović

21.03.2014. 19:30

@RemsoneKalovadjo - Vi poredite ovu Rusiju sa onom porobljenom pod Jeljcinom. To je kao sabiranja baba i žaba. A da nam Rusi nisu nikad pomogli i to je netačno jer jesu i svaki put smo ih na kraju izdali. Ni od Turaka se ne bi oslobodili da nije bilo Rusa. Romanovi su nastradali upravo jer su, iako vojno nespremni, ipak odlučili da uđu u rat ako Srbija bude napadnuta. E moj prijatelju malo ste kratkovidi a ovi na vlasti baš to i žele da se misli u Srbiji da nam Rusi nisu nikad pomogli.

Sacha

21.03.2014. 17:30

Ako se Vucic i nova vlada izvuce iz ovog problema a da se ne zakace ni sa EU ni sa rusima skidam kapu. Momenat je da se pokazu kao diplomate.

ema

22.03.2014. 01:23

@Sacha - To se i ja stalno pitam kako ce se izvuci iz ove situacije. Daj boze da EU pocne da se raspada pa da ne moraju da rade na ulasku.

Nemac

21.03.2014. 17:54

Ako se naši "priključe EU", istog časa obustavljam potrošnju na sve iz EU. Moj novčanik - moja odluka, a i nije loše malo štednje.

Patriota

21.03.2014. 21:00

@Nemac - Nemac, ja sam odavno prestao da kupujem strane proizvode, isključivo samo domaće. Ne mora čokolada da bude Milka, neka bude Euro krem blok, Pionir, Soko Štark bila koja samo da je naša i ostali proizvodi da ne nabrajam ( sem auta ) da me ne bi neko dočekao sa takvim odgovorom :-)

Род Сварожић

22.03.2014. 00:51

@Nemac - Милка за наше тржиште садржи 2% чоколаде и 98% нечега (читај смећа) па само ви то дајте деци.

Јабре

22.03.2014. 09:40

@Nemac - Западни производи за западне купце и за стоку из источне и јужне Европе немају исте састојке од детерџената до еурокрема. Зато купујте домаће !

sreto

21.03.2014. 18:02

Zaista SRBIJA TREBA DA SHVATI OZBILJNOST KRIZE, I PROTERA DEVENPORTA iz Beograda, kao i veci broj NVO koje rade na stetu Srbije !!!

DxB

21.03.2014. 20:27

@sreto - Slazem se, ali bolje je klimati mu potvrdno glavom, a sa druge strane gledati svoja posla i realizovati projekte sa Emiratima. Kad ojacamo lako cemo sa moronima poput njega. Samo mudro i bez sukobljavanja.

Kузькина Mать

21.03.2014. 18:23

Мислим да је ова ЕУ доста постојала . . . !

butros

21.03.2014. 18:28

A i kako da ocenim ovaj članak kad mi se nekoliko pasusa dopadaju a nekoliko ne?

butros

21.03.2014. 18:31

Ukrajini je bilo dovoljno da samo okrene leđa Rusiji da bi postala kandidat za pridruživanje u EU.Nama već pedeset godina postavljaju uslove..Sve mi to vređa inteligenciju i zdrav razum.Srbijo razmisli dobro!

aleksa

21.03.2014. 18:36

Srbija shvata ozbiljnost krize sa Krimom, definitivno. Ali Srbija takođe shvata da je Pandorina kutija otvorena onog momenta kada ste vi, "gospodo" iz EU, napravili opasan presedan i priznali lažnu državu tzv. Kosovo. Stvorili ste uslove za otvaranje daljih presedana kao što je Katalonija, Baskija i sl. Vi, "gospodo", ne shvatate ozbiljnost onoga što ste radili u prošlosti, onoga što radite danas, bojim se da ne shvatet ni konsekvence u budućnosti. Sve je, "gospodo", Vaša krivica!

Milivoj

21.03.2014. 19:03

@aleksa - Shvataju oni jako dobro sve što rade samo u ovom slučaju su se prevarili jer Rusija nije mala Srbija i da joj silom oružja, razaranjem i ubijanjem nedužnih ljudi mogu nametati svoju volju. Amerika kao dežurni svetski policajac danas kaže da neće upotrebiti oružje. Kao mirotvorci su. Znaju oni kako bi im Rusi odgovorili. Lako je bilo njima bilo u Iraku, Libiji, Siriji. Tamo su i te kako upotrebljavali oružje. Ajde sada da vas vidimo.

зокс

21.03.2014. 19:30

@aleksa - алекса,када буду тих 3-4 породице американоса довољно исцрпле угља са Косова и Метохије,онда ће рећи ево сада Србији КиМ,нека они бију главу сада са милион и нешто сиротиње шиптарске!

Milan Ca

21.03.2014. 22:34

@aleksa - Zoks, odavno razmisljam tako kao sto si ti napisao, i tako ce biti. Ne zato sto ja tako zelim, vec zato sto je to normalni sled dogadjaja. Uskoro ce siptari poceti da pucaju na tu americku bagru, a oni ce se skloniti i reci ajte Srbi zavrsite vasa posla.Od nezavisnosti KiM NEMA NISTA. Zivi bili pa videli

koga rus hrani

21.03.2014. 18:53

ovi rusofilski provokatori komentatori sto po zadatku zaludjuju i onako sludjen i neobrazovan srpski narod,dzaba se trude.cak i glupima kad proradi stomak, proradi i mozak.osamdeset posto trgovine i pomoci imamo sa eu,a rusi su se pokazali za vreme bombardovanja kad su nas izdali i glasali za bombardovanje,a pre toga poklanjali oruzje ustasi tudjmanu.

m.m.

21.03.2014. 19:55

@koga rus hrani - @koga rus hrani, Nismo mi ubogi, ne treba nas niko da hrani! Naravno da simpatisem ruse, kao sto su i moj otac i moj deda i na kraju 90% srba...Meni nista dobro nikada nije doslo sa zapadna. Da su mogli, izbrisali bi nas sa lica zemlje. Proucite malo srpsko-rusku istoriju pa nam se opet javite za par godina. Ukoliko vam knjige nisu jaca strana mozda mozete da pretrazite na google ili you tube.

MARKS

21.03.2014. 20:03

@koga rus hrani - Za vreme bombardovanja se nisu pokazali Rusi, nego Amerikanci. Znaci, po tvom iskrivljenom shvaranju krivi su oni koji te nisu branili, a oni koji su te bombardovali su nevini, i sa njima treba da budemo u ljubavi.Da su nas Rusi i odbranili opet bi tebi oni bili krivi, sto su sprecili dolazak milosrdnog andjela. Mozes samo da ih mrzis i ti i tvoji NATO pljackasi benzinskih pumpi.

Branko

21.03.2014. 18:54

Kada kroz otprilike 2 godine pogledamo današnja događanja u i oko Ukrajine biće zanimljivo videti ko je postao pobednik a ko gubitnik. Šta mislite komentatori, šta naprimer misli poštovani Zoks?

naranca

21.03.2014. 19:41

@Branko - Rusija pobednik i to veliki.Usput po predvidjanju Ft( finansijskih novina) ako sve ostane kao sada Kina postaje najjaca( ekonomski) drzava 2020.

Snouden

21.03.2014. 20:52

@Branko - Dobitnik ce da bude slobodoljubivo covecanstvo koje ce se izvuci iz americkog demokratskog ropstva. Mnogo je drzava koje trpe americko izivljavanje ali ne smeju da pisnu posto su preslabe da im se suprotstave. Rusija i Kina to jedino mogu i vreme je bilo da im kazu STOP!

Dusan

21.03.2014. 19:03

Свака част Председнику Путину, он је прави господин! Он се само брине за свој народ и своју домовину! Он је за Русију извојевао највећу победу још од Другог светског рата! Нека се не обазире на душмане! Само нека гледа себе, свој народ, своју државу и своје интересе! Сви ови који лају са Запада су шљам!

bravo

21.03.2014. 19:43

@Dusan - Putin je usao u istoriju. Petar Veliki, Katarina Velika i sada Putin Veliki. Vratio je dostojanstvo Rusiji.

Milovan

21.03.2014. 19:10

Rasmusen je izjavio da je "ruska agresija" na Ukrajinu najveća kriza od pada Berlinskog zida i da je vizija celovite i mirne Evrope dovedena u pitanje.O kakvoj mirnoj evropi ovaj priča. Zaboravio je da se u takvoj mirnoj evropi Ruše pravoslavne crkve, skrnave groblja rušenjem spomenika ubijaju deca u kafićima i na plaži, uzimaju organi otetih Srba. Nato bombe su sejale smrt po celom svetu gde su redovno stradali civili setite se male Milice Rakić.

Crni

21.03.2014. 19:17

Ovo jeste ozbiljna situacija i za Srbiju a i za druge zemlje iz regiona koje još nisu pristupile EU te stoga koliko sutra sve zemlje iz regiona moraju da budu članice EU. Inače mislim da smo u velikoj opasnosti a da nismo ni svesni toga. Nešto slično 1389 toj godini.U pamet se dragi balkanci na vetrometini smo a još smo nesložni a siromašni itd. Nemamo kuda da bežimo kao glineni golubovi smo sada pa vi vidite koliko je sati. Ja mislim da je ovo upozorenje od britanskog diplomate na mestu i hvalt

GRU

21.03.2014. 19:19

Hajde sada neka nova vlast pokaže za koga je, ne može se sedeti na dve stolice ili ste s nama ili protiv nas!Ili će i oni kao crnogorci da podrže stav zapada.

зокс

21.03.2014. 19:47

@GRU - гру,они су за онога ко их је и довео на власт,а то су американоси!Нема ту места сумњи!

butros

21.03.2014. 19:20

Kako su samo licemerni ovi iz EU,prosto neverovatno..Nas su bombardovali jer smo branili naš suverenitet na jugu naše zemlje a i mislim da su hteli da time isprovociraju Rusiju jer je tih godina bila u krizi "Jeljcinjskoj" znajući za naše bliske istorijske veze,istu veroispovest itd..U kakvom to svetu živim kad ja mislim da je nešto genocid a skoro ceo svet misli da je to sve po zakonu?Molim te Bože da Rusija ne poklekne pred izopačenom družinom!

Joe

21.03.2014. 19:28

Budimo realni, do maja Ukr je u nato. Krim je bio ocajnicki potez u zadnjem minutu da ne sele mornaricu na severno more. Pomirili su se sa nato na 400km od Moskve. Ali oni su sledeci. Ako uspeju da izbegnu na leto rat, za par godina bice demokratizovani iznutra spijunima i srusiti se iznutra kao svo istocno evropsko roblje do sada.

Realista

21.03.2014. 19:52

@Joe - Mislis daje sve tako jednostavno u stvarnosti? Nije Rusija ni Srbija ni Ukrajina. A ovo nije ocajnicki potez , vec nesto sto NATO nije bas ocekivao zato sada toliko grakcu !

Snouden

21.03.2014. 20:47

@Joe - Samo ti sacekaj izbore koji su u maju pa ces da vidis dalji razvoj situacije. Slazem se, Ukrajina ce da bude u NATO ali samo njen zapadni deo koji je uvek bio sovinisticki orijentisan prema Rusiji. Posle tih izbora dolazi do cepanja Ukrajine na dva dela i eto Rusije na Dunavu.

Род Сварожић

21.03.2014. 20:51

@Joe - Крвожедни фашизам усред Србије. Застрашујуће.

danilo

22.03.2014. 08:53

@Joe - @Nemas ti pojma zabavljas narod svojim razumom ,fasizam u Srbiji ne postoji .

Род Сварожић

22.03.2014. 17:41

@Joe - Данило, наравно да не постоји, јер не успевају да га прогурају ма колико се трудили западњачки другосрбијански подрепаши. Свако мало се појави ратоборни крвожедни коментар жељан рата. То сећи у корену.

boba

21.03.2014. 19:28

Eto koliko je lako uci u EU, sta mi cekamo, objavimo rat Taciju , kobajagi , pa pod pritikom EU odustanemo uz uslov da momentalno postanemo clan EU.Nema 35 poglavlj i tacka.

Брат

21.03.2014. 20:05

@boba - To je vec bilo, objavili smo pa su nas razbijali 3 meseca tako dobro da od tada podnosimo svaki dan molbe da nas prime u EU.

butros

21.03.2014. 19:34

Da li će se amerika drznuti pa da bombarduje Tursku zato što su zabranili upotrebu "twitera",pošto se u sve mešaju..Sad čujem da neki amerikanac kaže da se treba ispitati povezanost naše neke prethodne vlade i organizovanog kriminala?!

зокс

21.03.2014. 19:45

@butros - бутрос,колико ме сећање служи све Дос-манлијске власти су биле миљенице американоса,и у њих нико није смео да дирне,нити да посумња у њихову "демократију"!

Aca

21.03.2014. 20:18

Ja jos ne kapiram zasto referendum za nezavisnost nije legalan, a u kosovo bilo legalno, a? To samo posto evropi ne odg... Putine samo napred imas srbiju na svoju stranu.

Gavrilo

21.03.2014. 20:29

PAZNJA: "Ustavom Ukrajine (...) nije predviđena deljivost te zemlje i ne dozvoljava održavanje bilo kakvog lokalnog referenduma o secesiji od Ukrajine", navelo je to savetodavno telo Saveta Evrope.Nisam znao da je u Srpskom ustavu predvidena deljivost? Prave se ludi ali to rade demokratski, nema sta.

Gloria

21.03.2014. 20:31

Usli su u moju zemlju bombardovali ucenili potcenili oteli nase srce I dali naj vecim kriminalcima.I sta mi opet idemo za njima I to bez ponosa bez imalo postovanja prema nama nasoj istoriji nasoj veri.Da neko moze da mi kaze pa mi nemozemo da prezivimo bez njih.I nemoramo ako su ti kriminalci jedini koji mogu da me spasu e pa necu da budem spasena.I stalno neka podcenjivanja I ucenjivanja sad traze da budemo I protiv Rusije da ako ja mislim da je to dobro a ne zato sto ti antihristi me teraju..

čovek zdravog razuma

21.03.2014. 20:35

zdrav razum ovo ne može da shvati , pa kako su ljudi slepi i ne vide da Rasmusen , Merkelova i ostala "banda" u sav glas pricaju kako Rusija krši pravila i napada, a ne vide sebe kako kidišu ka Ukrajini kao besni psi , , pa ko je tu lud i slep pored očiju ... zapad je jedan veliki manipulator koji dobro sprovode medijski rat pa narod zapada sve shvata ozbiljno sta im oni serviraju, sada i nas ucenjuju za taj prokleti ulazak u EU , samo čekam dal će naši kritikovati Rusiju :)

Nejasno

21.03.2014. 20:39

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da EU od Srbije očekuje da shvati ozbiljnost krizne situacije u vezi sa Ukrajinom."Očekujemo da Srbija shvati ozbiljnost pretnji miru povodom te krize",... i dodao da se u EU očekuje "da zemlje kandidati za članstvo podržavaju stavove EU što se tiče spoljne politike" Molimo postovanog gospodina da pre nego sto ga podrzimo objasni narodu Srbije kako to da EU priznaje Kosovo a ne priznaje Krim koji je uvek bio Ruski kao Kosovo Srpsko???

jes, vala

21.03.2014. 21:59

@ZAGREB - Rusija, Kina, Iran i vjerovatno Indija uskoro trguju vlastitim valutama- što znači kraj petrodolaru. Petrodolar je onaj koji je dosad drmao i ucjenjivao svijetom.

macak

21.03.2014. 20:45

Hm, ako me secanje dobro sluzi ni ustavom Srbije nije predvidjena deljivost te zemlje, pa se nesto ne secam da je ta venecijanska komisija imala ista protiv kada se Kosovo otcepilo bez saglasnosti Srbije.

Snouden

21.03.2014. 20:49

"Ustavom Ukrajine (...) nije predviđena deljivost te zemlje i ne dozvoljava održavanje bilo kakvog lokalnog referenduma o secesiji od Ukrajine". Ali je zato predvidjeno da neonacisti nasilno mogu da promene predsednika kada on odbije da potpise ponizavajuci ugovor sa EU?! Posto je to dozvoljeno, onda demokratske zemlje zapada svakako moraju da postuju demokratsku volju neonacista i njihovo uvodjenje demokratije bejzbol palicama. Odvratni su.

Audi, vide, tace

21.03.2014. 22:44

@Snouden - И Дачић се бунио, као "Брисел поставио услове који су неприхватљиви за Србију"... Вучић сео у авион за Брисел и Дачић потписао. А за сваки случај, расписани ванредни избори.

баунти

21.03.2014. 21:04

"nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi uvoz američkog gasa iz škriljaca mogao biti opcija za evropske zemlje" - Ок, сад је све јасно. Знали смо да нема никакве везе са "међународним правом" или "кршењем људских права", али чекала се информација са чим заиста има везе... Толико.

Gaudeamus igitur, Sclavi Rasciae

21.03.2014. 21:14

"Референдумом за независност Републике Крим грубо прекршен Устав Украјине"! А Устав СФРЈ? Није нарушен ратом за отцепљење Хрватске, Словеније, Босне? Или Устав Србије, бомбардовањем и терористичким акцијама за отцепљење КиМ? Изгледа да Запад подржава примену силе ради комадања територије суверених земаља, а нелегалним сматра референдуме и мирне разлазе? То значи, узеће нам КиМ, а вратити Македонију и Црну Гору!

Панда

21.03.2014. 21:32

Пићеш ти расмусене руско пиво уместо туборга знај!

TRN

21.03.2014. 21:35

Ja licno nisam zaboravio ,,Milosrdnog Andjela,,koji mi je sa neba bacio pozlacenu uranijumsku demokratiju.Zapad mi je doneo mnogo toga sto mi falilo a ja nisam toga bio svestan.Zato sada molim Boga i Ruse da im vrate uz moju zahvalnost isto,ako sam nesto izostavio neka Rusi dupliraju mojim pozdravom.

Milovan

21.03.2014. 21:38

Evropska komisija za demokratiju putem prava ("Venecijanska komisija") saopštila je danas da je referendum o statusu Krima od 16. marta, na kojem je 96,77 odsto stanovništva tog poluostrva glasalo za prisajedinjenje Rusiji, nelegalan i da je njime prekršen Ustav Ukrajine. Prekršen je i ustav Srbije ali vam to nije smetalo da na silu Srbiji otimate deo njene teritorije i da je besomučno bombardujete upotrebljavajući bombe sa osiromašenim uranijumom i kasetne bombe o kojim vi pravima pričate.

devotion

21.03.2014. 21:56

I same sankcije, tj. njihova upotreba su nelegitimne, jer jedino SB moze praviti takve vrste kaznenih aranzmana na svetskom nivou! A Rusija treba da Amerima protera Kokakolu i zabrani uvoz njihovog mesa! Jadno, kako li ce zavristati! Da ne govorimo o proterivanju dolara.Zapadnjaci pokusavaju nemoguce ali se igraju zivog peska i zakona bumeranga! Koja hipokrizija i koja izvrnuta doslednost! Njihova prica o medjun. pravu i sili je cist mentalni proliv!

stipe PAKOSTANE

21.03.2014. 23:09

@devotion - @hm cankcionirati Rusiju je jako tesko ali dat ce resenja u buducnost na dugu cestu sinhronizacijom razvijenog svijeta .Pozdrav malo misto PAKOSTANE.

sabro

22.03.2014. 04:49

@devotion - stipe,donekle se slazemo u jednom,,ali ako je Iran tolike godine izdrzao ,,valjda ce i Rusija prezivjeti,,,znas da cigo place kada sunce grije,,ma uzivaj stipe ,mozda i dalmacija netreba vise pomoc haha rvatcke ,pa ko zna iz koje drzave ces nam se javljati,,Istra granici sa Italijanima ,jel da?

Allied Force

22.03.2014. 09:15

@devotion - Sankcije nisu nelegitimne,i nije potreban SB UN pošto se NE uvode na svetskom nivou! Uvode ih USA,EU i onaj ko hoće ! Ni Rusija nije tražila odobrenje SB za svoje akcije na Krimu.A Ameriku,zapad, možete samo da mrzite! Sigurno neće propasti bez Rusije!

naranca

22.03.2014. 13:51

@devotion - @stipe Dobar si covik ali ne shvatas da bez Zakona (pravednih) koji svi postuju i drustva socijalne pravde, nema nikakve sinhronizacije nego samo rat i rat.Ne daj nikom malo misto.Adio ti meni.

cis

21.03.2014. 22:37

Ako bi sada pokusali da povrate Krim Ukrajini, to bi bilo protiv Ruskog Ustava, sto znaci da je vreme vazenja Ukrajinskog Ustava na Krimu isteklo. Jednostano: "prohujalo" uz povetarac..

Miha Yugo

22.03.2014. 00:03

@cis - Slažem se.... onda bi trebalo vratiti ustav S F R J ...ukoliko to žele ...Pa izvolite!!!! Ja sam rođen u JUGOSLAVIJI ...živim u petoj zemlji.....alo...gdje su moja prava!!???

Vlada Minhen

21.03.2014. 23:57

Postovani citaoci da se i ja umesam. Puno komentara, dugo sam citao i svasta sam procitao. Pa da kazem i moje misljenje:" Zurka je tek pocela. Trajace dugo, dugo..." ali sam siguran da kad se zurka zavrsi, Srbija ce se mnogo lepse osecati. I jos nesto vrlo vazno: Ne zaboravite, da cak i ako nas prime u EU, ne mozemo postati clan dok na referendumu narod ne kaze DA. U Hrvatskoj zamalo da ispadne bruka a ja garantujem da taj referendum u Srbiji nikada nece proci. Zivi bili pa videli. Pozdrav !

ja

22.03.2014. 00:43

Gledah skoro na tv prilog o proizvodnji energenata iz skriljaca. Ne znam koliko je to bas u ovom trenutku realna opcija za veliku proizvodnju. Tehnologija koja postoji danas je izrazito prljava. U oblastima gde je poceta unistena je priroda i stanovnistvo se razboljeva.

Mis_Pigi

22.03.2014. 06:23

Rusija treba da forsira strategiju direktne pretnje Americi, a ne da se zanima sa nekim satelitskim saveznicama NATO-a

Крим је ударац у бубреге НАТО-у

22.03.2014. 06:37

Јое, ако тако гледаш, онда постоји и друга слика. Није НАТО онда на 400км од Москве, него им се Русија завукла у бубреге одузимајући Крим од НАТО-а. Дакле, већ на првом кораку су изгубили најважнију битку и сада морају да рачунају само са западном Украјином, јер били у НАТО или не, пола Украјине ће приступити Русији у случају сукоба.

Mis_Pigi

22.03.2014. 08:35

укидање долара као резервне валуте од стране Русије и Кине и распродаја обвезница САД, и Јенкији су на коленима, ето колико су они стабилни, ко кула од карата

Ja zanm

22.03.2014. 09:13

Sukob izmedju kultura i civilizacija je nemoguce izbeci...OEBS ce odigrati tipicnu spijunsku igru na Ukraini,mada ni OEBS ni Ukraina nece moci pomoci zapadu protiv Istoka...U danome trenutku zapad ima ogromnu prednost nad Istokom u materijalnom smislu dok duhovno su propali.Jednoga dana moci cemo da gledamo mirovne misije sa Istoka kako kontrolisu procese demokratije na zapadu,Americi,Kanadi,Australiji itd...Sanjao sam los san koji se uvek materijalizuje,Istok je pobedio....RU-IR-KI...

Јабре

22.03.2014. 09:37

ОЕБС то су они што су возали ОВК терористе са џиповима по Косову, вићали мртве људе као у филму и тражили изговоре да нас бомбардују тамо где их није ни било, стали између војске Македоније и АНА када су их сатерали у кут за уништење !

evropska unija

22.03.2014. 09:54

Da bi postao član evropske unije, moraš ispuniti nekih 1000 zahteva koje ti Evropa i Amerika nature na grbaču. Penzije i plate moraju biti istog nivoa kao u EU, stopa kriminala kao u EU, ( NE )zaposlenost ista da bude kao u EU, znači standard života "vredan dostojanstva" evropske unije. Pa jel ove sve zahteve ispunila Ukrajina sa "novim rukovodstvom" na čelu države. Ja im stvarno zavidim, šteta što nema Kličkova, Jacenjukova i Turčinova još u nekim zapadnim evropskim državama.

Boki

22.03.2014. 22:30

Na čelo OEBS-a naka stave Vilijama Vokera, simbol istine i objektivnosti. Račak će ekspresno preseliti u Ukrajinu (ili na Krim) i "svet" će imati šta da čuje i vidi. "Objektivni" i "nezavisni" CNN, BBC, NBC, AP,... će onda završiti posao.