Kadeti pobedili Italiju

Muška kadetska reprezentacija Srbije u odbojci zabeležila je prvu pobedu u četvrtfinalnoj E grupi na SP u Italiji.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2009.

21:05

Default images

Srpski odbojkaši su u drugom kolu savladali domaćina Italiju sa 3:0 (25:21, 25:23, 25:14), posle 67 minuta igre. Kadeti Srbije su maksimalno porazili Italiju i zadržali šanse za plasman u polufinale SP u Italiji. Duel protiv Indije u četvrtak biće odlučujući i pobednik će, pored Argentine, izboriti plasma u polufinale.

„Odigrali smo odličnu utakmicu, koja je bila jako bitna za oba tima. Poštovali smo sve dogovore koje smo imali pre meča, a znali smo Italijane još od ranije, tako da smo uspeli da ih savladamo i ostanemo u trci za polufinale.

Čeka nas odlučujuća utakmica protiv Indije. Verujem u momke i očekujem pobedu, iako će biti jako teško. Indija je iskusna ekipa, što su i dokazali na ovom Svetskom prvenstvu protiv jakih reprezentacija, kao što su Brazil, Poljska, Italija, a malo im je nedostajalo i da savladaju Argentince“, istakao je Milan Đuričić, prvi trener kadeta Srbije.

Libero Srbije Bojan Rajković rekao je da je očekivao trijumf.

„Očekivao sam pobedu protiv Italije i to ubedljivu. Vidi se i po rezultatu, lako smo ih savladali. Uspeli smo da povratimo samopouzdanje, što će nam mnogo značiti pred duel protiv Indije, koji bi trebalo da nam donese plasman u polufinale. Daćemo sve od sebe, a očekujem i da odigramo još bolje, sa više snage“, rekao je Rajković.

Srbija će u četvrtak od 15,30 časova igrati protiv Indije u meču 3. kola E grupe.

Srbija: Kovačević (18), Perić (4), Buculjević, Jovović (1), Žarković, Milutinović (9), Petković (3), Mrdak (1), Rajković, Opačić (4), Atanasijević (17), Stanković. Treneri: Milan Đuričić i Milivoje Radisavljević.
Italija: Pineli (1), Pezarezi, Gabrijele, Macone (2), Puliti (1), Fedrici (6), Vetori (14), Ppreti (3), Sperandio (4), Lanca (7), Pičini, Renceti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: