Capital.ba

Globalna recesija niije negativno uticala na nautički turizam

02.09.2009. / 17:59

sajam-nautikeKOTOR, Globalna recesija i ekonomske poteškoće nisu negativno uticale na pozitivan trend koji nautički turizam u Crnoj Gori godinama ima, ocijenio je danas crnogorski ministar pomorstva, saobraćaja i telekomunikacija Andrija Lompar.

On je na otvaranju Petog sajma nautike, Kotor bout šou, kazao da je usvajanje Zakona o jahtama i pravljenje novog okvira za razvoj nautičkog turizma već dalo efekte.

“Sve veći broj ljudi polako, ali sigurno počinje da živi od nautičkog turizma, koji ulazi u oblast iznajmljivanja jahti – čarteringa”, rekao je Lompar.

Na sajmu nautike, koji organizuje agencija Kotor Mar, biće predstavljeno oko 40 plovila, a okupiće oko 30 domaćih i renomiranih stranih izlagača.

On je ocijenio da pozitivni trendovi ne bi bili lako ostvarljivi da nema manifestacije kao što je Kotor Bout šou i dodao da je zadovoljan što je nautički turizam i ove godine nastavio da uvećava svoje efekte.

Iz agencije Kotor Mar saopštili su da će u okviru Sajma sutra biti predstavljena italijanska nacionalna turistička organizacija, Unioturismo, a predviđeno je i organizovanje okruglog stola pod nazivom Hidrografska istraživanja u Luci Kotor primjenom 3D softvera.

Na Sajmu, koji će trajati do nedjelje, izlagaće Albatros marine, Radius, SV-RSA, Navar, Una , Bond international, Prokom, Parus-M, M Auto, A mar nautika, Harpa sea, Mrmontis, MTC, Surfmont …

Suorganizatori Sajma su kotorska Luka i Turistička organizacija, a pokrovitelji opština Kotor i ministarstva saobraćaja i turizma i zaštite životne sredine.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!