Capital.ba

Za rehabilitaciju u banjama 300.000 KM

02.09.2009. / 15:18

kmBIJELJINA, Vlada Republike Srpske (RS) izdvojila je 300.000 KM za 600 korisnika iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koliko će ove godine imati mogućnost da se liječe i rehabilituju u jednoj od banja RS, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović.

“Pravo na rehabilitaciju imaju svi iz ovih kategorija u banjama Dvorovi i Vrućici”, rekao je Ristović koji je danas u Banji Dvorovi posjetio korisnike rehabilitacije iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Ristović je rekao da su uslovi boravka u Banji Dvorovi izuzetno povoljni i da se na rehabilitaciji u petoj grupi nalazi 206 ljudi, te najavio da će uskoro posjetiti i Banju Vrućicu.

“Ove godine pravo na rehabilitaciju po Vladinom projektu imale su i civilne žrtve rata kojih je bilo oko 38. Nadam se da ćemo taj broj dogodine proširiti”, rekao je Ristović i dodao da je negdje oko 3 000 korisnika već bilo na lječilištima ovog tipa otkako se projekat realizuje.

Direktor Banje Dvorovi Svetislav Lopandić rekao je da sutra ističe smjena pete grupe ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca, te najavio da će do kraja godine kroz Banju proći još četiri gupe po 10 dana, koliko traje liječenje.

Lopandić je ovaj projekat Vlade RS ocijenio dobrim i uspješni, te izrazio očekivanje da će iduće godine biti još uspješniji.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Za rehabilitaciju u banjama 300.000 KM

    1. bijedni borac VRS

      Postovana Gospodo!
      Ovdje je sve pomijesano?????
      Kakve veze imaju banjska lijecenja porodica poginulih boraca sa nekim njihovim osnovnim pravima. Ratni vojni invalidi DA!
      Borac sam I kategorije, obolio u stvaranju Republike Srpske, i ja ne mogu dobiti banjsko lijecenje, jer ima prioritet porodica poginulog borca. Sta trebao sam da poginem da bi moja supruga imalo to pravo, kao sto danas vecina ima, i pored enormnih primanja i to iz FOND-a PIO.100 puta sam napisao i zalazem se za nepravdu da se svim borcima VRS da ista naknada, radio-neradio, bio penziji itd. I to da Vlada-Entitet-Drzava, FOND-om PIO, ovo je sve drugo degradacija. Sta ja imam sto sam casno bio borac VRS, nista, samo cekam robiju od Suda BiH? Sta radi ministar i predsjednik BORS. OTvaraju te zgrade za poginule borce. nazalost i revizija ce proci bez ikakvih konsekvenci,onih sto su zloupotrebljavali.
      Tesko mi je sto ovu nepravdu ne cuje niko, a Curguz i kompanija su prica za sebe……………