Capital.ba

Podneseno malo prijava

02.09.2009. / 14:02

papiri8TREBINJE, Područnom centru Poreske uprave Republike Srpske u Trebinju prijavljen je veoma mali broj nepokretnosti, rekao je direktor centra Dragan Tarailo i apelovao na građane stanovništvo da u što kraćem roku ispune ovu zakonsku obavezu.

On je rekao da su Trebinjci do sada podnijeli 5 079 prijava za upis u fiskalni registar nepokretnost, 210 prijava za oslobađanje poreza na nepokretnosti i 1 786 prijava za umanjenje poreske osnovice poreza na nepokretnosti.

Tarailo je rekao da poreski obveznici često nemaju podatke o vlasnicima nekretninama, pa su primorani da pribavljaju posjedovne listove i zemljišne izvatke iz Geodetke uprave.

On napominje da će, ukoliko bude gužvi, Poreska uprava u Trebinju raditi i subotom, odnosno da će biti produženo radno vrijeme.

Zakon o porezu na nepokretnosti primjenjivaće se od 1. janara naredne godine , a ukoliko zakonski obveznik u roku ne prijavi nepokretnosti plaća se kazna u visini od 1. 500 KM, a ako neko prijavi nepokretnosti, a ne plati poreski račun obračunava se zatezna kamata, a potom se ide na prinudnu naplatu poreza.Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!