Capital.ba

Treći Sarajevo PR Open o temi “Društveno odgovorno poslovanje“

02.09.2009. / 13:35

sarajevo_pr_open_logoSARAJEVO, Jednodnevna konferencija o odnosima s javnošću „Sarajevo PR Open“ će 14.oktobra po treći put okupiti veliki broj PR praktičara i profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaka iz regije koji će na ovom jednodnevnom PR skupu razmijeniti svoja iskustva o značaju društveno odgovornog poslovanja.

„Nakon izuzetno uspješnih prvog i drugog Sarajevo PR Open-a, koji su izazvali pozitivne reakcije i kod učesnika konferencija kao i kod predavača, treći Sarajevo PR Open  o temi „Društveno odgovorno poslovanje“ ugostit će vrhunske stručnjake koji već dugo unutar svojih kompanija posluju društveno odgovorno i koji su već davno prepoznali značaj ovog vida poslovanja i shvatili da DOP nije trend već nužnost. Nakon što su prve dvije konferencije okupile preko 300 učesnika, sigurni smo da će i ova tema izazvati veliko interesovanje domaćih PR-ovaca koji konstantno rade na svojoj dodatnoj edukaciji“, izjavila je Lejla Brčaninović, PR direktorica agencije Prime Communications.

Nakon predavanja o trendovima u PR-u i značaja novih medija za PR, domaći PR praktičari će na trećem Sarajevo PR Open-u imati priliku da saznaju sve o mogućnostima koje društveno odgovorno poslovanje donosi kako kompanijama, tako i pojedincima unutar njih, ali i  koliko ovaj vid poslovanja potiče uspjehe kompanije. O svojim iskustvima na polju komunikacije i kako na pravi način komunicirati društveno odgovorne aktivnosti govorit će Ksenija Renko, direktorica Publicis Consultants Zagreb, Dubravka Jusić, direktorica korporativnih komunikacija Mobilkom Austria grupe i predsjednica HUOJ-a ( Hrvatske udruge za odnose s javnošću) , te drugi predavači iz BiH i regije.
Na konferenciji će biti prezentirano i istraživanje koje će omogućiti učesnicima da saznaju koje kompanije su prepoznate od strane građana i novinara kao društveno odgovorne i da li javnost vjeruje društveno odgovornim aktivnostima i da li prepoznaje kompanije koje to praktikuju.
Kroz domaće primjere učesnici će imati priliku i da saznaju kako uspješne kompanije u BiH realizuju društveno odgovorne aktivnosti i koliko DOP zaista može biti dobra vodilja za uspješno poslovanje.
Sastavni dio jednodnevne konferencije je i panel diskusija o temi  „Značaj društveno odgovornog poslovanja za kompanije u vrijeme krize“ na kojoj će istaknuti profesionalci iz ove oblasti i direktori kompanija imati priliku iznijeti svoja mišljenja i stavove o temi.

Treći Sarajevo PR Open će ponovo imati specijalne popuste za studente u želji da omogući budućim PR-ovcima da stiču nova znanja. A uz malo inovativnosti svi zainteresovani će biti u prilici da osvoje i besplatne kotizacije putem „Sarajevo PR Open Facebook grupe“.

Jednodnevni skup PR-ovaca, pored edukacije PR praktičara iz BiH, radi i na promociji odnosa s javnošću kao neophodne funkcije menadžmenta u našim preduzećima i organizacijama, ali i na uspostavljanju profesionalnih standarda u kvalitetnoj komunikaciji sa svim javnostima.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!